Skocz do zawartości
..::SNAP::..

Druzyna Purepc.pl W Seti

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz Wam brakuje 25534WU, ale też przez nowych co do nas dołączyli i przez przyrost naszej drużyny przed ich dołączeniem :twisted:

hmmm a teraz ile nam, ojjj przepraszam ile barwkomowi brakuje :D :wink: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz Wam brakuje 25534WU, ale też przez nowych co do nas dołączyli i przez przyrost naszej drużyny przed ich dołączeniem :twisted:

hmmm a teraz ile nam, ojjj przepraszam ile barwkomowi brakuje :D :wink: :roll:

Zaledwie coś około 20 tyś z hakiem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niezle ale fajnie tak trzrymac!

My tez sie pniemy (7me najaktywniejsi)!!!

Ale to trzeba powoli i spokojnie dzien po dniu bez slomianego zapalu!!!

Po zmianie kompa (procek a ostatnio plyta) mam zamiast 4h WU 2,5h WU!!!

POZDRAWIAM ALL!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kiedys na moim amd 200mhz jednostka liczyla sie okolo 50h :D teraz okolo 4-5 :D a niech liczy sobie jak ma stac i nic nie robic :P

Chłopaki - jest dobrze mamy rodzynka z super kompem i jak posiedzi parę godzin - tweak pójdzie w górę jak burza ...

101) Specialized 20 0 hr 16 min 0 hr 00 min 49.6 sec

50s na jednostkę ... pomyślcie - przez godzinkę 72 jednostki ... przez dobę 1728 .... tydzień i jest 12096 ... :D

8O

No ladnie... mozesz zdradzic co to za komp ?

Pozdrawiam.

Zgadnijcie jak dokonalem takiego wyczynu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano .. to ze Kris dolozyl prawie 50k daje nam chwilowa przewage .. trzeba napier...tenteog dalej :D .. po co sie kompy maja marnowac .. namawiajcie kolegow niech licza :> moze u mam albo tatów w pracy sie kompik marnuje .. :D

6 miescje w "Najaktywniejsi w naszym teamie" moje i Fida .. no panowie odbierac sie 2-kami .. (ostanio to całkeim modne widze :) ) i liczyc jak sie widzi rezultaty to jest wiekszy zapał :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JAKBYSCIE MIELI JAKIS SOFT DO PILNOWANIA WIARY [...]

Prosze Ciebie uprzejmie... setiqueue

Sofcik fajny, mily i przyjemny - trudny w cfg tez nie jest... mialem tak podpiete swoje kompy pod niego

i nie dosc, ze ca<span style="color:red;">[ciach!]</span>e WU to jeszcze sa bardzlo ladne statsy...

Pare msg temu pytalem czy ktos myslal o czyms takim dla naszego teamu... ale nikt nie odpisal :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyzbys Maybach cos chachmęcił? :wink:

a jak :lol:

przypadkiem jak krecilem tego duraka z podpisu i na 2310 MHz na 1,80 Vcore byl tak bardzo niestabilny, ze seti dzialalo przez okolo 1 min. po czym sie wieszalo i wysylalo wynik do servera :D i tak w kolko, tylko ze non-stop byla kompletna zwiecha systemu. Zrobilem nowe konto i mamy teraz w grupie super-hiper najszybciej na swiecie przeliczone WU :D :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyzbys Maybach cos chachmęcił? :wink:

a jak :lol:

przypadkiem jak krecilem tego duraka z podpisu i na 2310 MHz na 1,80 Vcore byl tak bardzo niestabilny, ze seti dzialalo przez okolo 1 min. po czym sie wieszalo i wysylalo wynik do servera :D i tak w kolko, tylko ze non-stop byla kompletna zwiecha systemu. Zrobilem nowe konto i mamy teraz w grupie super-hiper najszybciej na swiecie przeliczone WU :D :lol:

Kiedys mi cos podobnego sie wydarzylo. Tez od krecenia. Seti sie zwiesilo i potem jeszcze raz ta sama jednostke wyslalo. Ale tylko raz tak wyszlo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o co chodzi w tym setiqueue? To sciaga paki i tworzy u ciebie server do ktorego podpinaja sie wszystkie kompy ktore licza na twoje konto? A co jak mam neo i zmienne ip? Napisz co i jak trzeba zrobic bo mnogosc funkcji mnie przeraza!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wlasnie tak to dziala.

Stawiasz to u siebie na kompie ktory masz wlaczony 24h (bo zakladam, ze takiego kompa masz?)

i podlaczasz klientow przez wpisanie w ich seti proxy.

Czyli oni wpisuja, ze maja sie laczyc przez Ciebie a Ty masz dokladne statsy wszystkich userow

co kto kiedy targal, kiedy wyslal, ile wyslal, czy byly inne klopoty itd itp - opcji fakt jest troche ale

wiekszosc z nich mozesz zostawic na domyslych ustawieniach i bedzie ok.

Dodatkowo soft liczac srednia

z jaka dany klient liczy robi lokalnie na kompie "zapas" WU aby moc je wyslac do klienta kiedy

on tylko o nie poprosi - zapasem mozna sterowac i wymuszac ile WU ma cachowac.

Ogolnie uwazam, ze jest to jeden

z lepszych sftow proxy jak widzialem (mowie o windowsach) i dziala naprawde miodzio.

A pomoc... hmm google tylko tak moge pomoc... wybacz ale nie bede pisal czegos co juz zostalo

napisane :(

Troche checi i dasz sobie z nim rade...

I jeszcze jedno... mowisz, ze masz dhcp hmm jesli zostawiasz kompa wlaczonego 24h to tez sie IP zmieni?

Zawsze mozesz tez uzywac dyndns'a (wpisz w google to bedziesz wiedzial co to jest) a koledzy

jako proxy beda wlasnie podawac domene a nie ip.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja postawiłem serwer proxy tylko zastanawia mnie jedna rzecz. Czy seti queue jest w stanie buforować ilość próbek? Bo czy dobrze kombinuję że seti queue ściąga próbki które ściągają userzy poprzez proxy i na tej podstawie robi staty?

W ustawieniach jest opcja "maximum low priority queue depth" , czy to służy do ilości WU , które buforuje seti q?

Dobra, metodą prób i błędów doszedłem mniej więcej co do czego :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie - to nie do tego.

Zobacz na to FAQ

Slicznie wszystko opisane, screenshoty jak dla mnie poezja :wink:

Poszukaj sobie ciagu znakow "Double click on Q0001. to get the following applet." (oczywiscie bez znakow "")

Wlasnie tam sie to ustawia czego szukasz.

A co do dzialania.. to wyglada to tak, ze na wszystkich kompach gdzie liczysz seti ustawiasz aby uzywaly one serwera proxy (wlasnie tego Twojego ktory postawiles).

Np. w SetiStash (ktorego ja uzywam) w Setup zazanacz "fajke" obok "Use proxy" a potem podajesz adres serwera i port np tak: 127.0.0.0:5335

Oczywiscie port jest dowolny i sam go sobie ustawiasz ale dodam, ze wybierz lepiej jakis inny niz jeden ze standardowych (21,25,80,110 itp. itd.)

Jak juz bedziesz mial tak skonfigurowanych klientow seti to caly ruch bedzie szedl wlasnie przez Twoje proxy.

Setiqueue bedzie wiedzial komu, kiedy i jaka probke wyslal i na podstawie wszystkich tych danych potem umie wygenerowac ladne wykresy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JAKBYSCIE MIELI JAKIS SOFT DO PILNOWANIA WIARY TO JA SIE OD RAZU PISZE - WTEDY OD RAZU WRACAM NA SETI - WLASNIE TO ZE NIE MOGLEM UPILNOWAC WIARY SPOWODOWALO TO ZE JUZ NIE LICZE SETI.

a moze dlatego ze straciles pozycje lidera? Jak cie zaczeli doganiac to u Ciebie all zaczelo liczyc seti a teraz dostales po pupie to przestajesz .. blah

p.s: NIe zebym byl zlosliwy ale taka uwaga mi sie rzucila w oczy :) bo kto powiedizal ze musisz liczyc z kims .. licz sam albo z jednym kolegą i tez bedzie dobrze ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

THX KriS , ten programik mimo że wygląda na prosty potrafi ładnie namieszać . Trochę mi zajmie zanim wszystko będę w nim kojażył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra ale ip 127.0.0.0 to po lanie - po lanie juz to skonfigurowalem ale ja w lanie mam 3 kompy - a reszta wiary po necie - zarejestrowalem sie na dyndns.org i utworzylem host w dynamic ip - yoshi84.dyndns.org - co dalej? co mam wpisac w queue server za ip? lanowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się nad tym zastanawiam . Narazie wpisałem zewnętrzne ( zmienne) IP i kombinuje co by tu dalej zrobić

Update:

Coś mi świta, poprawcie mnie jeśli się mylę.

W ustawieniach setiqueue jak swoje IP wpisuje 127.0.0.1 a w setistash jako proxy adres z no-ip. Przykładowo seti.no-ip.com:numer portu

Dobrze myślę? :]

Zastanawia mnie jeszce jedna opcja w seti queue "Look for sweet WUs " , czy to wyszukuje te słynne już ,szybciej liczące się jednostki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...