Skocz do zawartości
..::SNAP::..

Druzyna Purepc.pl W Seti

Rekomendowane odpowiedzi

YoSHi , wpisałem twoje proxy do stasha , za jakieś 5% WU będzie wiadomo czy twoje rozwiązanie działa.

Rozumiem że nie zmieniałeś portu ?

Update: nie działa , chyba że za krótko czekałem , ale to raczej nie to.

Moje ustawienia działają ale też nie mam pewności że działają z zewnątrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi świta, poprawcie mnie jeśli się mylę.

W ustawieniach setiqueue jak swoje IP wpisuje 127.0.0.1 a w setistash jako proxy adres z no-ip. Przykładowo seti.no-ip.com:numer portu 

Dobrze myślę? :]

Prawie.. ;)

Jak wpiszesz 127.0.0.1 jako adres serwera to bedziesz mogl sie polaczyc z nim tylko i wylacznie ze swojego kompa.. jak wpiszesz adres zewnetrzny to z kolei ze swojego bedziesz sie musial laczyc przez zewnetrzny, ale na szczescie jest rozwiazanie tego..

Wystarczy wpisac jako adres 0.0.0.0, wtedy SetiQueue zbinduje sie na kazdym IP Twojego kompa i bedzie dostepny zarowno pod 127.0.0.1, adresem sieciowki (lub sieciowek) jak i adresem zewnetrznym.

To samo tyczy sie Ciebie YoSHi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi Ci o statystyki osób ze zmiennym IP to nie ma problemu. Seti q i tak rozpoznaje usera po jego nicku w seti , ewentualnie podaje jego nazwe komputera w sieci. mnie np. rozpoznaje jako [gluteus maximus] - i kupa cyferek :D

A jeseli chodzi Ci o stawianie serwera proxy na zmiennym IP to właśnie to z YoSHim próbujemy zrobić. BTW mam wraznie że już wszystko działa ale pewność będzie jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trzeba było mówić że chodzi ci o liczenie na to samo konto. W takim przpadku tak jak mówiłem rozpoznaje po identyfikatorze sieciowym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedź będe znałn za jakiś czas , bo narazie blokowało mi połącznie na firewallu. :] Dziś odblokowałem, juto odpalę w pracy seti z proxy i będę kombinował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo w koncu sie watek widze rozwinal :-)

Ciesze sie, ze "dalem" Wam taka zabawke na swieta choc dziwne, ze nikt wczesniej o tym sofcie nic nie slyszal :o

Jak juz pisalem - a czesc z Was juz sama widzi - soft jest naprawde ciekawy i warta zainteresowania.

Sam myslalem aby zrobic serwer proxy dla teamu Tweak ale hmm potrzebny sprzet i lacze - czy ktos ma jedno lub drugie na zbyciu? :-)

Ciesze sie tez, ze sami ten program rozgryzacie a nie non stop w miejscu i rozkladac rece, ze "sie nie da" :-)

Da sie - wszystko sie da tylko trzeba wystarczajaco mocno chciec :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciesze sie, ze "dalem" Wam taka zabawke na swieta choc dziwne, ze nikt wczesniej o tym sofcie nic nie slyszal :o 

Jak juz pisalem - a czesc z Was juz sama widzi - soft jest naprawde ciekawy i warta zainteresowania.

Sam myslalem aby zrobic serwer proxy dla teamu Tweak ale hmm potrzebny sprzet i lacze - czy ktos ma jedno lub drugie na zbyciu? :-)

Ciesze sie tez, ze sami ten program rozgryzacie a nie non stop w miejscu i rozkladac rece, ze "sie nie da" :-)

no nie badz taki... powiedz jak zrobic zeby program rozpoznawal ludzi ze zmiennym ip??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HA HA HA!! Konkurencja nie spi BARWKOMP CZUWA!!!!

Zobaczcie ten link!!!

http://forum.infopc.pl/viewtopic.php?t=2481

podobno grafy tez moga liczyc!!!

Niech bardziej doswiadczeni ocenia ten link

http://www.xbitlabs.com/news/video/display...1222075229.html

CO WY NA TO?

Jestem ciekaw ile WU moj GF 3 Ti 200 da rade przeliczyc ha ha ha!

POZDRAWIAM pol teamu Cammel and Krisq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hihi nie Wy pierwsi wpadliscie na taki pomysl aby Seti liczylo jeszcze 'cos' a nie tylko procki :-)

Sa jednak pewne problemy:

a) zrodla klienta seti nie sa dostepne

B) jesli nawet masz zrodla i przekomilujesz je cos zmieniajac to juz bedzie inny "klient" seti

a wg regulaminu czy czegos tam to juz jest zle przeliczona probka i w ogole kasuja konto

i cos tam jeszcze :)

c) karty graficzne.. ojj tak.. sa szybkie.. i szybko by dane liczyly... ale problem w tym

(o ile dobrze pamietam), ze jesli nawet uda sie zapisac "dane do zrobienia" dla GPU karty..

o tyle nie mozna ich potem wyciagnac.

Nie wiem dokladnie o co w tym chodzi ale takie cos sie kiedys gdzies doczytalem... jak chcialem

swoja grafe zaprzegnac do liczenia :)

Sa oczywiscie karty ktore dadza sie programowac, da sie z nich wyciagnac dane i liczyly by Seti super

szybko... (np karty od sonografowo - rozklada fali robia sprzetowo - czyli to to o co wlasnie w Seti

chodzi) ale problem w tym, ze te karty sa koszmarnie drogie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie badz taki... powiedz jak zrobic zeby program rozpoznawal ludzi ze zmiennym ip??
Jeszcze nie sprawdziłem jak to jest z ludźmi z zewnątrz ale zamieniałem swój identyfikator sieciowy (w ustawieniach systemu) i Seti q rozpoznaje ten identyfikator. W statach podaje to w taki sposób że np. jak zmieniłem identyfikator na pepperoni to rozpoznaje mnie jako pepperoni.chello.pl Czyli tak jak mówiłem , oczywiście może to wyglądać inaczej przy pobieraniu pakietów z zewnątrz ale to będe wiedział pewnie dopiero jutro. Jednym słowem walczę i czekam na rezultaty :] W końcu mac bedzie lizcył niezaleznie od przestojów serwa seti :]

Tylko jak zrobić żebi seti q nie rozłączało się? U mnie niezależnie od ustawieńseti q rozłącza się. A mam ustawione żeby włączało się o 2AM a wyłączało o 1:59AM .

To chyba wina zegara 24h a nie 12h , to też przetestuję :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie z zewnatrz sie sprawa komplikuje; jesli ktos ma stale ip, to nie ma problemu (nie wiem jak to jest jesli jest klika kompw w sieci i tylko jedno zewnetrzne ip); w przypadku zmiennego to tak jak pisałem: za kazdym razem inne ip i inna nazwa (przydzielana przez dostawce);

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że jesteś w błędzie ale możliwe że sam w nim jestem :] Nazwę komputera ustala się samemu , ISP w to nie ingeruje , no chyba że w jakiś szczególnych przypadkach. Miałem już neo+ , teraz mam chello i sprawa wygląda tak jak mówię . Możliwe że w jakiś sieciach osiedlowych jest inaczej , tego nie wiem. Ale mam wrażenie że ISP nie ma jak ingerować w Twój identyfikator sieciowy. Z prostego powodu , nie ma dostepu do Twojego systemu.

Tak wydaje mi się sprawa wygląda ze zmiennym IP , a w przypadku nie posiadania zewnętrznego IP może być kłopot. Bo jeżeli w tej samej sieci liczy kilka komputerów to bedą one widoczne jako jeden ( chyba).

No nic, tle mojego wywodu,wszysto zweryfikuje praktyka :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zrobilem sobie domene w dyndns, client ktory monitowuje ip smiga i dzisiaj patrzylem o qmpeli ktora ma neo przez router - wpisalem proxy domene i port i smiga - widze ja jako pj101.neoplus.adsl.tpnet.pl

a siebie jako nazwe mojego kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zrobilem sobie domene w dyndns, client ktory monitowuje ip smiga i dzisiaj patrzylem o qmpeli ktora ma neo przez router - wpisalem proxy domene i port i smiga - widze ja jako pj101.neoplus.adsl.tpnet.pl

a siebie jako nazwe mojego kompa.

no tak; a niech ona sie rozlaczy i polaczy ponownie, to juz ja bedziesz widzial po inna nazwa;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś nie mam szczęścia, kolejny abit "wpizdu" poszedł i teraz licze na p2 350 więc nie na szaleje, a miało być tak pięknie 10x240 :(

Olej tego Abita wez kase i zakup solteka na nf2 u mnie smiga stabilnie

14x 170Mhz a jedna WU mam srednio w 2,5h

a swoja droga to wspolczuje ale coz takie zycie przekrecaczy :)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...