fred216 Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Witam Jeśli masz te kompy w lanie to chyba najprościej jest utworzyć na począku 3 katalogi seti dla każdego kompa osobny i urzywając setidrivera lub setistash ściągnąc sobie większą ilość próbek do każdego z nich. Później przenieść te katalogi na te kompy które nie maja netu a jak bedziesz chciał już obliczone próbki wysłać przeniesiesz spowroten całe katalogi na kompa z netem i wyslesz/ ściągniesz nowe. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 wlasnie mialem to powiedziec :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Dzięki za odpowiedz jak to wszystko poinstaluje to sie dołącze do temu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 ale z tym "cache'owaniem" trzeba uważać bo na sprawdzenie WU jest tylko tydzień, także niech nikt sobie nie myśli że weźmie zapas na miesiąc i bez problemu to odda sprawdzone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 wydaje mi sie ze najwygodniej jest uzyc setiqueue; instalujesz na kompie podlaczonym do netu; ustwaisz chache jednostek; na reszcie instalujesz setidrivera i ustawiasz proxy na tego kompa z laczem do netu; po tem nie musisz nic kopiowac anie przenosic; wszystko samo bedzie chodzic; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Birdman świetny pomysł :D a masz może pod ręką ten progos kris dawał linka ale nie pamiętam na której stronie a tego jest masa :cry: Tyko nie wioem czy poradze sobie z konfiguracją tego progosa :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 link: http://www.setiqueue.org/default.asp od 41 strony masz o tym progsie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 ale z tym "cache'owaniem" trzeba uważać bo na sprawdzenie WU jest tylko tydzień, także niech nikt sobie nie myśli że weźmie zapas na miesiąc i bez problemu to odda sprawdzone. jestes pewnien z tym okresem jednego tygodnia :?: ja kiedys kumplowi sciagnalem 100 jednostek i po dwoch miechach wyslalem spowrotem i wszystkie przeliczone zostaly przyjete. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 ale z tym "cache'owaniem" trzeba uważać bo na sprawdzenie WU jest tylko tydzień, także niech nikt sobie nie myśli że weźmie zapas na miesiąc i bez problemu to odda sprawdzone. jestes pewnien z tym okresem jednego tygodnia :?: ja kiedys kumplowi sciagnalem 100 jednostek i po dwoch miechach wyslalem spowrotem i wszystkie przeliczone zostaly przyjete. No ja tez raz oddalem 20 jednostek po 3 tygodniach i wszystkie dzialaly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisq75 Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 ja tez roznie trzymam WU i oddaje i na razie jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Dzięki chłopaki za odpowiedzi ustawiłem to jakoś narazie prowizorycznie 2 kompy 24h/7 dołączyłem jusz do teamu i wszystko gra i buczy :):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Co wy na to :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Co wy na to :D] cos ci soft odpowiedzialny za inwigilacje wysiadł :lol: popatrz kilka stron do tylu w tym temacie no a po za tym pod latarnia zawsze najciemniej :] http://forum.infopc.pl/viewtopic.php?t=2481 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 2 dzień jade pierwszego WU :x ale no cóż trzeba ograniczyć gre w homeworlda bo on niesamowicie zwalnia. no i skombinować wersje textową licznika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 2 dzień jade pierwszego WU :x ale no cóż trzeba ograniczyć gre w homeworlda bo on niesamowicie zwalnia. no i skombinować wersje textową licznika Uzywasz textowego klienta czy graficznego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cammel Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Birdman mam pytanko, na ilu i jakich kompach liczysz? bo lecisz jak burza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 no graficznego i w tym problem ale ja dodatkowo gram a wtedy wogóle prawie nie idzie (1%) w godzine teraz mam wyłączoną gre i poszło 6% w 30 minut Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 1 Wu już poszedł. ściągnąłem licznik textowy.... odpaliłem... i stwierdziłem: Nie ma żadnej różnicy na moim kompie między textowym a graficznym. Więc używam graficznego, bo łatwiej się odczytuje ile % już zeszło. 10% mam w 40 minut więc teraz będzie szybciej szło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 rex jakiego masz kompa? ze ci tak dlugo liczy? i nie wiem czy w graficznym latwiej . ja mam tekstowego z nakladka seti spy i wystarczy najachac strzalka na ikonke seti i sie pokazuje. prosciej chyba nie da sie juz zobaczyc.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Birdman mam pytanko, na ilu i jakich kompach liczysz? bo lecisz jak burza...no jest kilka kompow ale nie sa to demony predkosci; ja licze na bartonie 11x210, kumpel na athlonie @2075 (no to jest glowna sila) oprocz tego celeron 700 i duron 1000; reszta sie opierdziela... na www masz liste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 rex jakiego masz kompa? ze ci tak dlugo liczy? i nie wiem czy w graficznym latwiej . ja mam tekstowego z nakladka seti spy i wystarczy najachac strzalka na ikonke seti i sie pokazuje. prosciej chyba nie da sie juz zobaczyc..Mam durona 1 ghz, teraz mi powinien iść WU w ok. 6-8 godzin (jeśli nie gram) A tak wogóle to przesłuchiwał ktoś te WU? bo ja przechwilą to zrobiłem, trza mieć bardzo dobry słuch i głośno nastawione żeby usłyszeć jakiś pisk lub coś poza szumem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 czy moj proc nie liczy czasem za dlugo 1 wu ? na barkleyu pisze ze 3 h 15 m bo tutaj w ramce http://80.55.163.34/seti/seti.htm kolesie z procami 2.0 i podobne maja 3 h i mniej a moj proc aida widzi jako atlona 2700+ wiec wydaje mi sie ze powinienem zejsc ponizej tych 3 h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 A jakie masz FSB? U mnie na 11x210 (~2300MHz) liczy 2h20m do 2h40m Na 2200MHz (ale tym samym fsb) liczylo mi ok 10m wiecje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisq75 Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Wlasnie sobie przegladalem staty Barwkompa i zauwazylem, ze u nich ciagnie 1sza 8 ka kurcze ja z bratem przeliczylismy w ostatnim tydniu ( wg naszych stat.) 184 unity co daloby nam 6 te miejsce u nich ale nie o to Chodzi. i tak analizujac to wszystko razem to za 3 miechy i my i oni dojdziemy do momentu kiedy to beda przed nami mega TEAMY nie do pobicia samemu moze wiec by tak zakopac topor wojenny i polaczyc TEAMY? A propo szybkosci u mnie konfig jak w podpisie 2,5h WU! Pozdro ALL polowa TEAMU Cammel and Krisq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smidziek Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Witam wszystkich !!! Tak sobie czytam ten temat i bardzo mnie to zaciekawiło. Napaliłem sie i chce z Wami liczyc ... ale nie uktywam że chciałbym być najlepszy. Możliwości to mam to administruje gimnazjalnymi salami komputerowymi. Jednak jest pewien problem tu zwracam sie z prośbą o pomoc dla was. Najpierw kilka słów wyjaśnienie komputerów jest 3 sale po 15 szt. wszystpo pracuje domenie pod Windowsem 2000 server i tu mam problem. Klient musi byc niewidoczy ( dyrekcja by mnie powiesiała jak by sie dowiedzieli ) wiec odpalam klienta jako niewidoczny proces ale niestety taki klient na stacji w domenie nie chce liczyc :(((( i tu prosze was o pomoc czy ktos cos takiego robił w sieciach z domenami ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Wlasnie sobie przegladalem staty Barwkompa i zauwazylem, ze u nich ciagnie 1sza 8 ka kurcze ja z bratem przeliczylismy w ostatnim tydniu ( wg naszych stat.) 184 unity co daloby nam 6 te miejsce u nich ale nie o to Chodzi. i tak analizujac to wszystko razem to za 3 miechy i my i oni dojdziemy do momentu kiedy to beda przed nami mega TEAMY nie do pobicia samemu moze wiec by tak zakopac topor wojenny i polaczyc TEAMY? A propo szybkosci u mnie konfig jak w podpisie 2,5h WU! Pozdro ALL polowa TEAMU Cammel and Krisq Z tym laczeniem Teamow to chyba na jakis kompromis musielibysmy zgodzic wszyscy. Np. My dolaczamy do ich teamu, ale wtedy zmieniamy nazwe na Tweak.pl-Barwkomp, jesli oni do nas dolaczaja to wtedy Barwkomp-Tweak.pl Trzeba by bylo tez jakos ze statystykami sie dogadac, zeby np na ich i na nasze forum byly wrzucane. Mysle, ze ciezko bedzie sie razem scalic, ale zawsze mozna probowac. PS. Jeszcze trzeba tez wspolne logo teamu opracowac. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Smidziek to będziesz rywalizował w ilości kompów z Krisem on tesz jedzie na podobnej ilości a co do twojego problemu to ci nie pomoge ale napewno się znajdzie ktoś kto ci pomoże :) pozdrawiam spider Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smidziek Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 bede ... o ile problem rozwiąże, na razie po kilku godzinach kombinacji z mizernym skutkiem :(((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KriS Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 smidziek czytaj priv mess'a i daj mi tez tam odpowiedz. No chyba, ze ktos jeszcze chce sie dowiedziec jak odpalic seti na wiekszej ilosci kompow? :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 hm fsb mam 133 proc jest krecony mnoznikeim bo jak go cisne fsb to ledwo o 200 mhz idzie. mam do wyboru to co teraz w podpisie mnoznikeim albo do 2400+ mnozikeiem i to do 2600+ fsb czylli jest wtedy jakies 2130 czy jakos tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...