fuxmen Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 p3 450 liczy w 10 godz to szwagier ma tego celerona 1000MHZ i mu liczy chyba pow 10 godziń co za syf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Cos cienko Maybach.. ja na 166mmx mialem ok 40h :) A GRU pewnie podal tez czas z klienta graficznego, wiec nie ma sie co dziwic. tak sie sklada ze wiem ze na celeronie 700 srednia dlugosc liczenia to okolo 14h 20m...A na p3 450 liczy ok 10h... celeron jednak sux ;) cienko, poniewaz ten komp. dzialal wczesniej z prockiem P100, wiec srednia byla o wiele wyzsza, potem dostal tego P166MMX i srednia systematycznie spadala, ale teraz licze na jedno konto i to jest w odstawce :) ale to jest routerek z neo+, jeszcze jest tam pare innych programow do wiadomych rzeczy, zeby dysk pusty nie byl ;) i one pozeraja moc procka, tak, ze client seti ma do dyspozycji okolo 70-80% mocy. a jesli idzie o GRU, to tez nie mozliwe, bo na kolejnym swoim koncie ;) gdzie jest Celek 500 na kliencie graficznym (wtedy jeszcze nie bylem w Seti Tweak, bylem lamka i nie wiedzialem ze tekstowy client jest szybszy :lol: ): 83) Maybach #1 | 87 | 1713 hr 19 min | 19 hr 41 min 36.0 sec | Sun Oct 5 19:19:22 2003 | Poland Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 p3 450 liczy w 10 godz to szwagier ma tego celerona 1000MHZ i mu liczy chyba pow 10 godziń co za syf tak samo duron 1200 mojej znajomej liczy 12h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisq75 Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 ZAWIADOMIENIE dnia 8 stycznia roku panskiego 2004 o godzinie 13:29:28 stalo sie to do czego dazylismy od dawna: birdman i spolka bez odpowiedzialnosci awansowal na 15 (kolega stefex mial przytoczyc wam inne fascynujace aspekty numeryczne tej cyfry, ale mu sie nie chce) pozycje w teamie tweak.pl wyprzedzajac jednoczesnie team Cammel and Krisq; jednak tym razem postaramy sie nie czuc zbyt dlugo waszego oddechu na naszych plecach ;) No druga polowa TEAMU Cammel and Krisq tez Ci gratuluje sukcesu!!! Ale uwerz dolozumy wszelkich staran abys czul nasz oddech juak najblizej!!! A na razie polykamy razem z Toba paru maruderow! Pozdrawiam i serio gratuluje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 no to do roboty!! nie opierdzielac sie tylko wyciskac z kompow ostatnie herce i liczyc, liczyc i jeszcze raz liczyc!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisq75 Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 He he he ale uciekamy Barwkomowi!!! A co do szybkosci liczenia to odpalony zostal super sprzet AMD 133Mhz i liczy 1 WU w 22h. Oczywiscie w trybie textowym na winie 98. Troche nam zepsuje staty ale co tam po wyzwaniu BIRDMANA kazde WU sie liczy!!!! Pozdro!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 W nocy nie liczyło bo wnerwa wpadłem neta nie było od wczoraj wieczorem do rana. A i teraz chodzi jakoś dziadosko. Jaki czas jest potrzebny dla P200MMX pliku coś 4 TeraFlopa (kalkuluję na 24h) czy dużo się mylę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 dlaczego ten adres mi nie chodzi? ktos wie? http://setiathome.ssl.berkeley.edu/fcgi-bi...p&name=Tweak.pl a ten chodzi: http://setiathome.ssl.berkeley.edu/stats/t...eam_173783.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Mi chodzą oba linki choć 1 trzeba kliknąć 2 do 3 razy żeby załapał a co do konkurencji to zasialiśmy ziarno niepokoju :):):):) chłopaki z brawkompu przechodzą na liczenie 24/h przynajmniej niektórzy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Sprawdź ten adres http://setiathome.berkeley.edu/fcgi-bin/fc...name=Tweak%2Epl I jak on się ma do adresów ww (widać że jest częściej aktualizowany) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 p3 450 liczy w 10 godz to szwagier ma tego celerona 1000MHZ i mu liczy chyba pow 10 godziń co za syf tak samo duron 1200 mojej znajomej liczy 12h Chyba w kliencie graficznym?? moj d600@1000 liczyl cos kolo 6-7h dlaczego ten adres mi nie chodzi? ktos wie? http://setiathome.ssl.berkeley.edu/fcgi-bi...p&name=Tweak.pl a ten chodzi: http://setiathome.ssl.berkeley.edu/stats/t...eam_173783.html Bo ten pierwszy jesyt generowany dynamicznie (zawsze aktualne dane), ale niestety od jakiegos dluzszego czasu dosc czesto wywala http error 500, trzeba troche poodswiezac i sie powinno zaladowac. Drugi adres jest do pliku statycznego, ktroy jest uaktualniany chyba raz dziennie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Czy klienci liczący SETI pod Linuxem działają szybciej (np. P200MMX) niż pod Win98 i czy wrazie czego opłaca się instalować na starym sprzęcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 U mnie miedzy WinXP a Gentoo Linux'em roznice sa nieznaczne z minimalna przewaga linuxa :) (kilka minut) Na gorszym sprzecie moze byc wieksza roznica, sprobowac mozesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 mam pytanie czemu do cholery mam eficeincy 8,2 CPu cycles/flop? jak pisze że powinienem mieć 4,8 ???? pozatym prędkość mam od od niedawna jąś lipastą 20%/h a przedtem było z 28-30?? co sie popierzyło ma ktoś pomysł?? 223 mf/s to trochę mało jak na sprzęt z podpisu wg seti spy mam wydajnośc mniejszą niż amd k6 III :( co jest??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 dobra opanoiwie jutro ide pertraktowac i mzoe na moje konto wstapią 4 kompy 2xduron 1200 2xathlon 1700+ pracuja ok.10 godzin na dobe :) z zaprzyjaznionej kafejki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 i spoko ja tez zwerbowałem gościa z pentiawą 4 2.2 ghz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 dalej werbuje mam juz gosica z pentiawko 1.8 wilameta i mam bartona 2500 + nich sie w barwkompie zdziwa :) nich moc bedzie z wami i ze mna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cammel Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Czy klienci liczący SETI pod Linuxem działają szybciej (np. P200MMX) niż pod Win98 i czy wrazie czego opłaca się instalować na starym sprzęcie. nie koniecznie pod linuxem szybciej, gdzies tak z 10 stron wczesniej byl link jakie sytemy najszybciej licza i o ile dobrze pamietam to 2000 najlepiej wypadl. teraz pytanie z innej beczki mozecie sprawdzic czy jestescie wstanie zminic cos w profilu?? czy jestescie w stanie sie zalogowac na takowy, i czy ten link jest ok? http://setiathome.berkeley.edu/user_profil...it_profile.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Kiedyś mam takie wrażenie że widziałem ranking polskich zespołów, ale terazz jakoś ślepym i pamięć szwankuje nie mogę się dogrzebać będę szukał dlej chyba, że jaka dobra dusza raczy zapodać na tych pięknych stronach Tweaka :D Jestem tu od niedawna (55 godzin liczenia Bartka) i narazie było dość łatwo się piąć (114) ale zaczynają się schody, pozdrawiam wszystkich z Team'u Tweak.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cammel Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Kiedyś mam takie wrażenie że widziałem ranking polskich zespołów, ale terazz jakoś ślepym i pamięć szwankuje nie mogę się dogrzebać będę szukał dlej chyba, że jaka dobra dusza raczy zapodać na tych pięknych stronach Tweaka :D Jestem tu od niedawna (55 godzin liczenia Bartka) i narazie było dość łatwo się piąć (114) ale zaczynają się schody, pozdrawiam wszystkich z Team'u Tweak.pl o to Ci chodzi??? :) http://www.seti.gorzow.org/index.php?lnk=p...any=&porownaj=0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Dzięki to mam w Operze potrzebne linki do namierzania, dla lepszej zabawy a optymistycznie zakładałem że P200MMX obliczy w 24h będzie jakieś ze 40h bo trafił się wielki kawał sygnału pona 4TFlopa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Panowie w statach idziemy do góry jak burza :twisted: :twisted: a o to link zaporzyczony od konkurencji :wink: http://www.republika.pl/radagx/BARWKOMPkontraTWEAK.jpg oby tak dalej :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Dzięki to mam w Operze potrzebne linki do namierzania, dla lepszej zabawy a optymistycznie zakładałem że P200MMX obliczy w 24h będzie jakieś ze 40h bo trafił się wielki kawał sygnału pona 4TFlopa. OMG :!::!: Co za składnia, ja nic nie kumam o co chodzi. Panowie w statach idziemy do góry jak burza :twisted: :twisted: a o to link zaporzyczony od konkurencji :wink: http://www.republika.pl/radagx/BARWKOMPkontraTWEAK.jpg oby tak dalej :!: Bardzo dobrze, po tym jak leciały z ich strony miłe słowa, typu "szczam na nich", bardzo się cieszę, że zostają w tyle. Jak mówisz, oby tak dalej, albo jeszcze lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 No dobra wczoraj zyskaliscie nowego sprzymiezenca ;) Dodalem 56 jednostek i dalej jedziemy z tym koksem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Składnia jak składnia było późno dyskusja textowa to nie to co wice wice wersa. Chodziło mi o to że w Operze (kumasz) mam wszystkie linki do dobrej zabawy (czy ja jego, czy my ich ,czy oni nas), (przepraszam za małe litery) ale przecież to tylko zabawa. Ciężko jest się wysławiać spontanicznie tekstem pisanym ja nie Wiesława ani Adam i nie szukać we mnie Kochanowskiego. Pozdrawiam Wszystkich i tych i tamtych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Składnia jak składnia było późno dyskusja textowa to nie to co wice wice wersa. Chodziło mi o to że w Operze (kumasz) mam wszystkie linki do dobrej zabawy (czy ja jego, czy my ich ,czy oni nas), (przepraszam za małe litery) ale przecież to tylko zabawa. Ciężko jest się wysławiać spontanicznie tekstem pisanym ja nie Wiesława ani Adam i nie szukać we mnie Kochanowskiego. Pozdrawiam Wszystkich i tych i tamtych jak bys uzywal jakichs znakow interpunkcyjnych (chocby jednego), to bylo by troszke latwiej to zrozumiec; ja sam jestema fanem srednika :] i nie przepadam za pisaniem duzych i polskich liter; ale chyba da sie mnie zrozumiec?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Hmm ... widzieliście to: miejsce: 116) nazwa : Specialized liczba policzonych jednostek : 20 total time : 0 hr 16 min średni czas na próbkę : 0 hr 00 min 49.6 sec ostatnio oddana : Thu Dec 11 16:25:18 2003 kraj : Poland Kolega liczy jedno WU w 49,6 sek :!::!::!::!::!: Dla mnie w tej chwili zejście poniżej 2h jest niemożliwe, co to za sprzęt :?::?::?::?::?::?::?::?::?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 zwykle tanie chwyty z seti. A sprzet to pewnie siakis celek 300A ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Hmm ... widzieliście to: miejsce: 116) nazwa : Specialized liczba policzonych jednostek : 20 total time : 0 hr 16 min średni czas na próbkę : 0 hr 00 min 49.6 sec ostatnio oddana : Thu Dec 11 16:25:18 2003 kraj : Poland Kolega liczy jedno WU w 49,6 sek :!::!::!::!::!: Dla mnie w tej chwili zejście poniżej 2h jest niemożliwe, co to za sprzęt :?::?::?::?::?::?::?::?::?: kilka stron wczesniej o tym bylo; z tego co pamietam to byl to jakis blad przy wysylaniu jednostki; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 czy ktoś ma jakiś sposób na zoptymalizowanie pracy seti pod xp bo dawniej liczyło mi jednostkę w 3,5 godz co było spoko jak na mój sprzzęt a teraz to dochodzi do 5 godz i nie wiem co się stało ??????? nawet jak zostawię w nocy i dam piorytet na normal to jest lipa dawniej od 9-8 policyło 3 jednostki a teraz to z 2 może :((((( czy ktoś ma jakiś pomysł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...