Skocz do zawartości
Kittek

Barton 2500 AQXEA, a news na siriusie

Rekomendowane odpowiedzi

no-byleby Twój gb w kosmos nie <font color="#FF0000">[ciach!]</font> - to nie jest płyta do max o/c więc uwazaj

tutaj moznaby sie spierac, bo wedlug mnie moje mobo nie jest takie zle, fsb co 1 mhz, mnoznik do 22.5, regulacja vcore juz nie pamietam dokladnie ile, ale do 2v napewno. dla mnie to wystarcza, a poza tym swietny softweare do tej plyty mam EasyTune4 od gigabyte'a. w tym progsie mozesz regulowac praktycznie wszystko od fsb, poprzez napiecia agp, ram, cpu do czestotliwosci agp, ddr i pci.

poza tym teraz jade na 11.0 x 200 i po 4 razach pod rzad zapuszczonego 3dmarka 2001 temperatura nawet mi sie na cpu nie podniosla, a poza tym zadnych artefaktow, zwiech, i innych takich swinstw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja przeciez nie napisałem ze jest złe  

ps.easy tune to szajs jak kazdy progs do podkrecania kompa z poziomu windy

ps2.kittek - a na tym mobo zmienia sie mnozik gdzie?? w biosie czy tymi debilnymi switchami na mobo??

w biosie, a mnoznikow jest duuuuzo do wyboru, tylko jedno mnie troche irytuje mnozniki nie sa "poukladane" od najnizszego do najwyzszego, ale rozsypane w kolejnosci losowej :? 10, 20, 13.5, itd itp zamist 10, 10.5, 11...

teraz ustawilem w biosie na 13 x 180 i tak juz chyba zostanie (przy fsb 200 jednak zdarzaly sie zwisy) przy standardowym vcore 1.650

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13x180 na def.vcore?? -hmm -ładnie -puszczałes prime itp. przy tym ustawieniu tak z kilka godz ??

nie jeszcze, bo mam teraz jakies problemy ze sterownikami do mojego wybrakowanego r9600 (nie napisze, ze pro, bo wersja EZ), po kilku minutach normalnej pracy windy wyskakuje niebieski ekran costam pisze o pliku ati2COSTAM.dll i reset, dokladnie nie zauwazylem bo sie od razu reebotuje

ale jak to naprawie, to pusze 3dmarka2001 na 3h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...