badboy11 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Witam!! wczoraj zlozylem sobie w koncu sprzet z wasza pomoca :) (PS moze byc??? :), zainstalowalem sterowniki do plyty glownej z dolaczonej plytki CD i sterowniki do karty graficznej i mam glupi problemik z rozdzielczoscia .... 800x600 jest spoko ale jak wlaczam 1024x768 to caly obraz nie miesci sie na ekranie monitora (trzeba przesuwac go myszka zeby zobaczyc pasek zadan start i godzine :) ) dzisiaj "doinstalowalem" stery 2.45 z www.nvidia.com i dalej kupa ... monitor mam narazie ze starego zestawu- on szedl spoko na 1024x768 :) gdzie moge takie cos ustawic ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 musisz sobie kupić wiekszy moniotr :D:D:D:D ( joke ) a tak powaznie na monitorze masz takie przyciski tam sa opcje zweznaia i poszerzania obrazu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Jaki masz monitor?? Jesli CRT to masz tam takie przyciski na dole zazwyczaj ;) Jesli LCD to nie wiem , tam chyba nie da sie zwezac obrazu za pomoca przyciskow (nie wiem, moje jedyne doswiadczenie z LCD to laptop :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 .. dzieki za rade , ale chyba nie w tym problem :) ...w ustawieniach aby ustawic rodzielczosc ekranu mam do wyboru tylko dwie opcje(800x600 oraz 1024x768) a powinno ich tam byc kilka razy wiecej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 A masz zaznaczone rozciągnij pulpit do rozmiarów mojego monitora? Bo jeżeli nie to to ustaw i sprawdź. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 co do tych przyciskow na monitorze: znalazlem!!! :) ale to nie to :P zwezenie polega tylko na tym ze na "brzegach" ekranu jest czarno a w srodku jest kwadrat, w ktorym i tak nie miesci sie caly pulpit :D witek_p: o ktora dokladnie funkcje Ci chodzi?? bo dokladnie takiej funkcji nie znalazlem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Dla CRT mozna rozciagac i przesuwac obraz tak aby zajol caly ekran. Poprubuj przyciskami ktore masz na monitorze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 no wiec tak: we wlasciwosciach ekranu -> ustawieniach mam mam dwa ekrany ...: monitor Plug and Play na radeon 9200 i to samo z koncowka SEC, dla tego piwerwszego mam zaznaczone funkcje: "uzyj tego urzadzenia jako monitora glownego" i "powieksz pulpit win do rozmiarow tego monitora", dla drugiego: zadnej z tych funkcji ....., mozna jakos wypieprzyc ten drugi monitor???? bo z tego co wiem to mam tylko jeden ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Dla CRT mozna rozciagac i przesuwac obraz tak aby zajol caly ekran. Poprubuj przyciskami ktore masz na monitorze czytaj wyzej :( co to kurde moze byc???????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 heh.... Wy nie rozumiecie jego problemu :P ja takie cos mialem jak podpialem TV zamiast monitora ;) jest sobie normalnie ekran, ale np zamiast pokazac sie 1025x768 pokazuje sie 800x600 i zeby zobaczyc co jest dalej, trzeba dojechac mycha do konca ekranu i sie obraz przesuwa.... nie wiem jak to usunac, bo na TV mialem takie cos z 640x480 i 800x600, wrzucilem 640x480 i chodzilo spoko, wiecej nie potrzebowalem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 noose dokladnie takie cholerstwo mam ja teraz tylko ze na monitorze a nie na TV, 800x600 miesci sie spoko na monitorze ale ja tak dlugo nie pociagne .... co mam z tym zrobic??? ja chce normalne 1024x768 .... na starej rivie 16 nie bylo problemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 widzisz jakis problem :?: wloz stara rive :P a tak na serio.... moze nie wyrzuciles innych sterow :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 heh, a ja tak pracuje :P 1600x1024 na rzeczywistym 1024x768 :) wylacz w nview wymuszanie wykrywania drugiego monitora, wylacz samo nview, pokombinuj w opcjach nview, etc :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 wylacz w nview wymuszanie wykrywania drugiego monitora, wylacz samo nview, pokombinuj w opcjach nview, etc :Po jakie opcje konkretnie Ci chodzi?? bo grzebie w nich juz ... dluuuuuuugo i kupa... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Jaki masz monitor?? Jesli CRT to masz tam takie przyciski na dole zazwyczaj ;) Jesli LCD to nie wiem , tam chyba nie da sie zwezac obrazu za pomoca przyciskow (nie wiem, moje jedyne doswiadczenie z LCD to laptop :D ) lcd, przynajmniej mój, sam sie dopasowuje; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 ale ja nie mam LCD- mam LG studioworks 15' "p heh, w trakcie pisania tego posta wpadlem na rozwiazanie: tu: wlasciwosci ekranu -> ustawienia -> zaawansowane -> ekrany -> monitor trzeba bylo wylaczyc funkcje "uzyj informacji DDC" dzieki za pomoc ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 1.Najpierw odinstaluj :!: stery z menadzera zadań, restart, i zainstaluj je od nowa , może pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 juz po problemie: jak odznaczylem "uzyj informacji DDC" to mozna bylo samemu wybrac max rozdzialke ... chyba po raz pierwszy pomogla mi .... pomoc windowsa ... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Jakis chochlik sie wdarl czy masz stery 2.45 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 heh, a ja tak pracuje :P 1600x1024 na rzeczywistym 1024x768 :) wylacz w nview wymuszanie wykrywania drugiego monitora, wylacz samo nview, pokombinuj w opcjach nview, etc :P haha, jakie Nview???!!!!! Na radku nview??? Nview jest tyko na kartach nvidii. Na ati nazywa się do jakoś inaczej. Badboy>>> ściągałeś ze stronki Nvidia????? Przecież do ati są catalysty a nie detonatory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 badboy11: a jakie masz ustawione odświeżanie? Daj max dostępne, może pomoże... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 heh, a ja tak pracuje :P 1600x1024 na rzeczywistym 1024x768 :) wylacz w nview wymuszanie wykrywania drugiego monitora, wylacz samo nview, pokombinuj w opcjach nview, etc :P haha, jakie Nview???!!!!! Na radku nview??? Nview jest tyko na kartach nvidii. Na ati nazywa się do jakoś inaczej. Badboy>>> ściągałeś ze stronki Nvidia????? Przecież do ati są catalysty a nie detonatory. nie nie ... z nvidia sciagnalem stery do chipsetu (2.45) do grafiki mam stery z dolaczonej plytki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...