Skocz do zawartości
badboy11

wkurzajacy problemik z rozdzialka...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

wczoraj zlozylem sobie w koncu sprzet z wasza pomoca :) (PS moze byc??? :), zainstalowalem sterowniki do plyty glownej z dolaczonej plytki CD i sterowniki do karty graficznej i mam glupi problemik z rozdzielczoscia .... 800x600 jest spoko ale jak wlaczam 1024x768 to caly obraz nie miesci sie na ekranie monitora (trzeba przesuwac go myszka zeby zobaczyc pasek zadan start i godzine :) ) dzisiaj "doinstalowalem" stery 2.45 z www.nvidia.com i dalej kupa ...

monitor mam narazie ze starego zestawu- on szedl spoko na 1024x768 :)

gdzie moge takie cos ustawic ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do tych przyciskow na monitorze: znalazlem!!! :) ale to nie to :P zwezenie polega tylko na tym ze na "brzegach" ekranu jest czarno a w srodku jest kwadrat, w ktorym i tak nie miesci sie caly pulpit :D

witek_p:

o ktora dokladnie funkcje Ci chodzi?? bo dokladnie takiej funkcji nie znalazlem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec tak: we wlasciwosciach ekranu -> ustawieniach mam mam dwa ekrany ...: monitor Plug and Play na radeon 9200 i to samo z koncowka SEC, dla tego piwerwszego mam zaznaczone funkcje: "uzyj tego urzadzenia jako monitora glownego" i "powieksz pulpit win do rozmiarow tego monitora", dla drugiego: zadnej z tych funkcji ....., mozna jakos wypieprzyc ten drugi monitor???? bo z tego co wiem to mam tylko jeden ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh.... Wy nie rozumiecie jego problemu :P

ja takie cos mialem jak podpialem TV zamiast monitora ;) jest sobie normalnie ekran, ale np zamiast pokazac sie 1025x768 pokazuje sie 800x600 i zeby zobaczyc co jest dalej, trzeba dojechac mycha do konca ekranu i sie obraz przesuwa....

nie wiem jak to usunac, bo na TV mialem takie cos z 640x480 i 800x600, wrzucilem 640x480 i chodzilo spoko, wiecej nie potrzebowalem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noose dokladnie takie cholerstwo mam ja teraz tylko ze na monitorze a nie na TV, 800x600 miesci sie spoko na monitorze ale ja tak dlugo nie pociagne ....

co mam z tym zrobic??? ja chce normalne 1024x768 .... na starej rivie 16 nie bylo problemu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz monitor??

Jesli CRT to masz tam takie przyciski na dole zazwyczaj ;)

Jesli LCD to nie wiem , tam chyba nie da sie zwezac obrazu za pomoca przyciskow (nie wiem, moje jedyne doswiadczenie z LCD to laptop :D )

lcd, przynajmniej mój, sam sie dopasowuje;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja nie mam LCD- mam LG studioworks 15' "p

heh, w trakcie pisania tego posta wpadlem na rozwiazanie: tu: wlasciwosci ekranu -> ustawienia -> zaawansowane -> ekrany -> monitor trzeba bylo wylaczyc funkcje "uzyj informacji DDC"

dzieki za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, a ja tak pracuje :P

1600x1024 na rzeczywistym 1024x768 :)

wylacz w nview wymuszanie wykrywania drugiego monitora, wylacz samo nview, pokombinuj w opcjach nview, etc :P

haha, jakie Nview???!!!!! Na radku nview??? Nview jest tyko na kartach nvidii. Na ati nazywa się do jakoś inaczej.

Badboy>>> ściągałeś ze stronki Nvidia????? Przecież do ati są catalysty a nie detonatory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, a ja tak pracuje :P

1600x1024 na rzeczywistym 1024x768 :)

wylacz w nview wymuszanie wykrywania drugiego monitora, wylacz samo nview, pokombinuj w opcjach nview, etc :P

haha, jakie Nview???!!!!! Na radku nview??? Nview jest tyko na kartach nvidii. Na ati nazywa się do jakoś inaczej.

Badboy>>> ściągałeś ze stronki Nvidia????? Przecież do ati są catalysty a nie detonatory.

nie nie ... z nvidia sciagnalem stery do chipsetu (2.45) do grafiki mam stery z dolaczonej plytki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...