Skocz do zawartości
Gość

polerowanie cpu

Rekomendowane odpowiedzi

jak widac w podpisie mam p2 kupilem sobie papier scierny i chce szlifnac cpu i przyokazji radiatorek ale jest takie cos szlifuje proc zaczyna blyszczec na ladny srebrny kolor a tu po bokach wylazi miedz troche sie przestraszylem i mam pare pytan czy moge szlifowac dalej? czy jadro gdy cale bedzie miedzane mam przestac? procek jest obrany z tej czarnej obudowy i wyglada jak celeron ;)

btw szlifnolem terz kosci L2 i taka jedna z tylu fajnie swiatlo sloneczne odbijaja (mienia sie wszystkimi kolorami :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki a na ciebie mozna liczyc ;) a te scalaki szlifnolem bo tam kleju od cholery bylo nie szlifowalem glebiej niz na na glebokosc tych takich okraglych dziurek na rogach jeszce je widac ale dalej nie bede dzieki

update:

ok prawie skonczylem ale zabraklo mi papireu zostala jeszcze jedna plamka tego srebrnego to naprawde bylo nierowne

INTEL suxx :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz sie podziele co mi daly wszstkie mody intela

1.zalozylem radiatorek titana zamiast standardowego 5-7*C

2.zdiolem obudowe (cala) 2-3*C

3.szlifnolem core(teraz) 1-2*C

czyli razem mody daly mi ok 8-12*C

(aktualnie mam 28*C po 1h granu w cs'a)

czyli jeszcze raz INTEL SUX & AMD RULLEZZZ 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu zrobiłem ze swoim P2 bardzo podobną operację - faktycznie strasznie krzywa jest ta blaszka przykrywająca jądro - u mnie praktycznie cały środek był wklęśnięty. Hmmm a może zastanów się nad całkowitym pozbawieniem jądra tej przykrywki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie myslalem troche o tym ale wyglada na solidnie przyklejona jakas zyletka sprobuje jutro delikatnie dostac sie pod ta blaszke ale boje sie zeby razem z nia nie zerwac czegos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:o nie rob tego!!!

Intel montuje te blaszki i szkoda ze AMD tego nie robi

dzieki niej cieplo z jadra masz rozprowadzone na wieksza powierzchnie, jak zdejmiesz to co bedziesz chcial dac w zamian???

taka sama blaszke ze srebra???

Po doświadczeniach z ATI i nVIDIA moge przypuszczać z pełną śmiałością że jądro P2 może nie przylegać do tej osłonki. Przez co zmniejszają sie możliwości OC proca i podnosi sie jego temperatura. Ale wątpie żeby to coś w przypadku P2 dało, a nawet jeśli tak to naprawde niewiele. No ale taki P2 to kosztuje około 15 zł więc proboj spokojnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po tym jak zobaczylem ta blaszke po szlifowaniu (1 arkusz papieru 1200)

w pelnym miedzianym polysku z taka srebrna plama (glebsze miejsce)

to ta blaszka raczej napewno dobrze nie przylega a zebyscie widzieli co bylo miedzy jadrem a ta czarna obudowa na wymioty sie zbieralo jednak zaraz delikatnie sprobuje i zaloze moje wc robione z zeczy znalezionych w piwnicy ale to joz na inny topic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos w temacie:

http://forum.oc-forums.com/vb/showthread.p...threadid=229941

zwracam wiec honor :) - myslalem ze Intel lepiej to rozwiazal, na P4 IHS (czyli blaszka na jadrze) jest mocowana czyms w rodzaju gumy, gosc z tego watku na ocforums przez zdjecie IHS obnizyl tempe o ok 5-6 stopni czyli duzo (blok cascade)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi