Skocz do zawartości
davidian

Dławienie sie systemu na starcie ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Wczoraj kupilem Caviara 80G JB.Dzis rano podzielilem sobie go na partycje zainstalowalem goly system i hulal jak zloto. Nastepnie zainstalowalem sterowniki do VIA 4in1 i tu sie zaczely problemy. W czasie startu kursor zaczyna chodzic w zwolnionym tepie a po instalacji dzwiekowki, muzyczka startowa brzmi jakby byla przemielona jedno wielkie bleelel koncowka juz jest dobrze oddtwarzana.

Zrobilem sobie obraz golego systemu i przy instalacji dzwiekowki jako pierwszej wszytsko jest OK. Dlawienie pojawia sie przy instalacji sterownikow do VIA i restarcie kompa.Postarlem sie zainstalowac directX9 sterowniki do grafy i zainstalowalem na probe jedna gre.Przy uruchamianiu chwila dlawienia ale dziala pozniej elegancko.

Zaczyna mnie to powoli draznic, bo na moim poprzednim dysku wszytsko jest OK.Postaram sie sciagnac nowsze sterowniki do VIA 4in1 moze na plycie sa jakies trefne?? Licze na wasza pomoc :)

Specyfikacja

Soyo k7v Dragon Plus

Caviar 80G JB 8Mb

Pozdrawiam

Davidian

Licze na sugestie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowalem najnowsze sterowniki VIA (bez efektu)

Odznaczylem DMA w dysku HDD(efekt jest wszytsko dziala dobrze - ale to mnie nie satysfakcjonuje)

Ostatnia szansa zrobie jeszcze update biosu plyty glownej.

A moze jakies inne pomysly ??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam Caviara i ostatnio zaczelo sie u mnie robic cos podobnego.

Na poczatku laduje sie polowa programow z autostartu a pozniej musze czekac jakies 2 minuty na zaladowanie wszytskiego do konca.

Sprzet jak w podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze wina lezy w pamieciach?? Sam mialem takie przypadki a po zmianie pamiatek wszystko jak zloto :]

W sumie moze racja.

Problemy pojawily sie dopiero gdy dostalem nowa plyte i kosci pamieci bo spalila sie stara i wymienili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem caly czas jest :(

Instaluje na win98 se na XP jeszcze nie probowalem

Wywalenie kontrolerow nic nie pomoglo :(

Na drugim dysku wszystko jest OK drugi to Seagate 17.

Wszytsko jest OK dopuki nie instaluje Via ???

Pozdrawiam

Davidian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...