davidian Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Witam ! Wczoraj kupilem Caviara 80G JB.Dzis rano podzielilem sobie go na partycje zainstalowalem goly system i hulal jak zloto. Nastepnie zainstalowalem sterowniki do VIA 4in1 i tu sie zaczely problemy. W czasie startu kursor zaczyna chodzic w zwolnionym tepie a po instalacji dzwiekowki, muzyczka startowa brzmi jakby byla przemielona jedno wielkie bleelel koncowka juz jest dobrze oddtwarzana. Zrobilem sobie obraz golego systemu i przy instalacji dzwiekowki jako pierwszej wszytsko jest OK. Dlawienie pojawia sie przy instalacji sterownikow do VIA i restarcie kompa.Postarlem sie zainstalowac directX9 sterowniki do grafy i zainstalowalem na probe jedna gre.Przy uruchamianiu chwila dlawienia ale dziala pozniej elegancko. Zaczyna mnie to powoli draznic, bo na moim poprzednim dysku wszytsko jest OK.Postaram sie sciagnac nowsze sterowniki do VIA 4in1 moze na plycie sa jakies trefne?? Licze na wasza pomoc :) Specyfikacja Soyo k7v Dragon Plus Caviar 80G JB 8Mb Pozdrawiam Davidian Licze na sugestie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Zainstalowalem najnowsze sterowniki VIA (bez efektu) Odznaczylem DMA w dysku HDD(efekt jest wszytsko dziala dobrze - ale to mnie nie satysfakcjonuje) Ostatnia szansa zrobie jeszcze update biosu plyty glownej. A moze jakies inne pomysly ?? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 a w jakiej kolejnosci instalowałes?? po instalce windy trzeba tak: dx9, via,stery od grafy itd zmien via4in1 na jakies inne-czytałem ze te najnowsze nie sa zbyt udane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 no to moze twoj caviar cos jest zwalony jak on na DMA nie dziala wporzadku a moze winxp przy instalacji via 4in1 cos spieprzyl i takie sa tego skutki. sproboj to zrobic na win98 i powiedz czy to samo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 wywal kontrolery i zresetuje sys powinno pomoc Pozdawiam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Ja tez mam Caviara i ostatnio zaczelo sie u mnie robic cos podobnego. Na poczatku laduje sie polowa programow z autostartu a pozniej musze czekac jakies 2 minuty na zaladowanie wszytskiego do konca. Sprzet jak w podpisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Moze wina lezy w pamieciach?? Sam mialem takie przypadki a po zmianie pamiatek wszystko jak zloto :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Moze wina lezy w pamieciach?? Sam mialem takie przypadki a po zmianie pamiatek wszystko jak zloto :]W sumie moze racja. Problemy pojawily sie dopiero gdy dostalem nowa plyte i kosci pamieci bo spalila sie stara i wymienili. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Problem caly czas jest :( Instaluje na win98 se na XP jeszcze nie probowalem Wywalenie kontrolerow nic nie pomoglo :( Na drugim dysku wszystko jest OK drugi to Seagate 17. Wszytsko jest OK dopuki nie instaluje Via ??? Pozdrawiam Davidian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 sciagnij sobie moze najnowsze stery IDE z www.viaarena.com moze pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 A moze zapytam w taki sposob ile strace gdy wylacze to DMA ?? Albo jak bedzie dzialal system jezeli nie zainstaluje VIA 4in1 ?? Pozdrawiam Davidian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...