noob999 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Witam! Mam wielka prosbe o rade ! Wlasnie dokupilem drugiego kompa do domu i zapragnolem sieci :D (typowe) Kupilem kabel kategorii 5e 20metrow zkrosowany poprawnie (wlasnorecznie z miernikiem w reku:) ) Karty sieciowe na sterownikach z windowsa dla realteka (probowalem 4y rozne karty) i zainstalowane oczywiscie poprawnie :D WindowsXP pro kompy szybkie :) Mam taki problem : Jak ustawie karty na 10Mb (full lub half du.plex) wszystko gra ale jak ustawie auto lub 100Mb to kompy albo sie nie widza albo negocjuja 10Mb :( W czym moze byc problem ? Jakies ustawienia windowsa dodatkowe? albo cos? PROSZE O POMOC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 moze cos Ci zakloca sygnal po drodze :?: swoja droga, to jest ciekawe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 ehh czyli pogadali :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 jestes absolutnie pewien ze karty sa 100 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 problem juz rozwiazalem :) wtyczki byly zacisniete prawidlowo (elektrycznie prawidlowo) ale bez zachowania skreconej pary (T+ z masa i RD+ z masa) =>wieksze zaklucenia=> wynecjowanie 10Mb dzeki za pomoc (?) :D jestes absolutnie pewien ze karty sa 100 ?az taka lama nie jestem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 kupienie "dobrego" kabla nie rozwiazuje sprawy "kategoryzacji". cat 5e znaczy ze na tym drucie jestes w stanie taka kategorie osiagnac, co jak widac z powyzszego ci nie wyszlo :) No offence pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 hehe poprostu zdawalo mi sie, ze odpowiednie polaczenie wtyczek wystarczy :) teraz juz jest wszystko OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 To moze i mi pomozesz noobie ;) Bo ja w sumie sprawe olalem mi chodzi na 10MBit kable sa po 30 metrow ok ale bez przeplotu bo to switch - k sieciowa, moze cos zle pozaciskalem chociaz nie wiem co mozna zle pozaciskac w 1-1 ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 elh: a moze by tak wg standadu pozaciskac :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 1na1: Wtyczka 1: 1. biało-zielony 2. zielony 3. biało-pomarańczowy 4. niebieski 5. biało-niebieski 6. pomarańczowy 7. biało-brązowy 8. brązowy Wtyczka 2: 1. biało-zielony 2. zielony 3. biało-pomarańczowy 4. niebieski 5. biało-niebieski 6. pomarańczowy 7. biało-brązowy 8. brązowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 no i prosze jak ladnie ;) standardzik ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...