Mutos Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Aktorzy dramatu: - Mutos - Paszczu - Xp1700+ AIUGA 48 tydz. 02 - Soltek SL75DRV5 Zdrutowaliśmy chama na mnożnik 14. Odpalił się na fsb 100 MHz, na 133 nic... Zdrutowaliśmy chama na mnożnik 13.5. Odpalił się na fsb 100, na 133 nic Zdrutowaliśmy chama na mnożnik 13. Odpalił się na fsb 100, na 133 wreszcie też!! Troche mało, nie sądzicie?? Czemu to tak kiepsko?? Próbowaliśmy na napięciach różnistych. Drut był ok, tylko fsb133 nie chodziło. Co jest problemem?? Tak więc teraz mam 1700+ zdrutowane na marne 2100+ :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Widzę że zero odzewu - podam jeszcze kilka faktow: Robiliśmy drut moda bo płyta jest z serii "tych felernych" Solteków, które mają problem z FSB 166 Proc ma jeszcze rezerwy, bo na 13x133 chodzi stablinie na 1.575v (ale na 13.5x133 już jest zima - komp się nie budzi nawet na 1.7v) Przez chwilę przeszło mi przez głowę że płyta nie obsługuje takich wysokich mnożników, ale przecież jak wyżej jest napisane bez problemu pracuje jako 14x100. Czy ktoś ma jakiś pomysł?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pienta Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 hehe moze jednak ta seria jakas cienka ja tydzien temu kupiłem od krostrego z allegro antka 1,7 JIUHB 0313SPMW,płytke mam solteka 75kav,falconRock2,proc normalnie na 1.65,wkładam i 31 st bez nałozonej obudowy miał. Zrobiłem drut moda na 15x133,napiecie bez zmian,42 st-zamknieta obudowa-stres-nieżle,widać ze sa w nim moce teraz mam w planach 16x,teoretycznie sprzet macie lepszy wiec wina raczej po stronie serii ze tak Bardzi cienko wam idzie,hihi ;D,pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 ale przeciez wy macie Palomino!!! wiec czego sie dziwicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 ale przeciez wy macie Palomino!!! wiec czego sie dziwicie?hmmm.....Jak to jest Palominio to ja jestem swięta krowa :!: .Sam siedziwie dlaczego tak kijowo.MOże cosz procek nie tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 ale przeciez wy macie Palomino!!! wiec czego sie dziwicie? To nie palomino tylko tbred A0. Właśnie- A0- może to jest powód problemów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 kurna to juzlepiej sie kręcił muj stary antek 2000+ 0.18um bo max poleciał na 2300+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Możliwe, że to wina A0 Ale kurde marne 2100+ ?? Toć to prawie nic :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 SuperGonzo ma 1700+ A0 i max mu poszedl chyba 1830MHz na napieciu 1.85v z A0 nic wiecej nie wycisniecie ,na mnozniku 13x mozecie teraz powoli podnosic FSB (przeciez mozecie o 1MHz) ,do fsb150 ta plyta powinna lekko isc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Da się więcej, np: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 rozne sztuki chodza po ludziach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Podniosłem fsb na 140. Wykrywa jako xp2200+ ale pomimo zmiany napięcia jest pieruńsko niestabilny, łącnie z niemożliwością wejścia do systemu operacyjnego :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 sorry za to Palomino :) juz po wyslaniu sie kapnalem ze palnalem niezla bzdure... jednak podtrzymuje teze ze to z winy procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Mutos: 1) Proponuje (qrde ale jestem genialny) jak robiliscie razem, przetestowac procka na plycie paszcza 2) Zmien opis bo jest taki jakis wiesz... - szczegolnie bardzo wyrafinowane jest to porownanie - tak na poziomie podstawowki kiedy to mowilo sie ze zycie jest jak papier toaletowy... - a podziwiac "gymby" nie bede bo jestem hetero. odbtorq - twoj proc to aktualnie 2700+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Yoshi: thx ale to sie czesto zmienia, obecnie 200x10,5, a zreszta po co to komu? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 nie wiem - przeliczylem sobie bo miales znak zapytania - ja np bardzo tego oznaczenia nie lubie wiec nie uzywam - a w sumie moglbym bo 3000+ to juz robi wrazenie (najbardziej na kumplach) - tej podkrecilem sobie athlona 1700 na 3000 - a oni WOW :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 tia moj A0 to na kumpla solteku na 13.5 x 133 szedł full stable ;) teraz to ja musze drut moda trzasnac zeby te 13.5 miec na GA 7VAX ________ BTW ktos wie co daje bios F12a do tej plyty ? bo nigdzie nie moglem tego znalezc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Drut wyjety :( Podczas wachlowania procami wysypaly sie i nie chcialo mis ie juz ich z powrotem wkladac :( Poza tym 66.5 MHz roznicy - bulszit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 "Kurde! Impale to już za 8k Euro można wyrwać Opinia jest jak dziura w [gluteus maximus] - każdy ma własną... http://www.digart.pl/details.php?id=25180 Opinie PLZ na PRV Odpoczyn Mod - zbieram kase na nową budę..." Nadal uwazam ze to wzruszajace A co do drut moda - to moze fajnie by bylo sprobowac na jakims wyzszym napieciu niz 1,7V? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 "Kurde! Impale to już za 8k Euro można wyrwać Opinia jest jak dziura w [gluteus maximus] - każdy ma własną... http://www.digart.pl/details.php?id=25180 Opinie PLZ na PRV Odpoczyn Mod - zbieram kase na nową budę..." Nadal uwazam ze to wzruszajace A co do drut moda - to moze fajnie by bylo sprobowac na jakims wyzszym napieciu niz 1,7V? Skoro to takie wzruszajace to mozesz sobie nieco polakac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...