Skocz do zawartości
Mutos

Jak Mutos z Paszczem drut moda robili...

Rekomendowane odpowiedzi

Aktorzy dramatu:

- Mutos

- Paszczu

- Xp1700+ AIUGA 48 tydz. 02

- Soltek SL75DRV5

Zdrutowaliśmy chama na mnożnik 14. Odpalił się na fsb 100 MHz, na 133 nic...

Zdrutowaliśmy chama na mnożnik 13.5. Odpalił się na fsb 100, na 133 nic

Zdrutowaliśmy chama na mnożnik 13. Odpalił się na fsb 100, na 133 wreszcie też!!

Troche mało, nie sądzicie?? Czemu to tak kiepsko?? Próbowaliśmy na napięciach różnistych. Drut był ok, tylko fsb133 nie chodziło. Co jest problemem??

Tak więc teraz mam 1700+ zdrutowane na marne 2100+ :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że zero odzewu - podam jeszcze kilka faktow:

Robiliśmy drut moda bo płyta jest z serii "tych felernych" Solteków, które mają problem z FSB 166

Proc ma jeszcze rezerwy, bo na 13x133 chodzi stablinie na 1.575v (ale na 13.5x133 już jest zima - komp się nie budzi nawet na 1.7v)

Przez chwilę przeszło mi przez głowę że płyta nie obsługuje takich wysokich mnożników, ale przecież jak wyżej jest napisane bez problemu pracuje jako 14x100.

Czy ktoś ma jakiś pomysł??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe moze jednak ta seria jakas cienka ja tydzien temu kupiłem od krostrego z allegro antka 1,7 JIUHB 0313SPMW,płytke mam solteka 75kav,falconRock2,proc normalnie na 1.65,wkładam i 31 st bez nałozonej obudowy miał. Zrobiłem drut moda na 15x133,napiecie bez zmian,42 st-zamknieta obudowa-stres-nieżle,widać ze sa w nim moce teraz mam w planach 16x,teoretycznie sprzet macie lepszy wiec wina raczej po stronie serii ze tak Bardzi cienko wam idzie,hihi ;D,pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SuperGonzo ma 1700+ A0 i max mu poszedl chyba 1830MHz na napieciu 1.85v

z A0 nic wiecej nie wycisniecie ,na mnozniku 13x mozecie teraz powoli podnosic FSB (przeciez mozecie o 1MHz) ,do fsb150 ta plyta powinna lekko isc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mutos:

1) Proponuje (qrde ale jestem genialny) jak robiliscie razem, przetestowac procka na plycie paszcza

2) Zmien opis bo jest taki jakis wiesz... - szczegolnie bardzo wyrafinowane jest to porownanie - tak na poziomie podstawowki kiedy to mowilo sie ze zycie jest jak papier toaletowy... - a podziwiac "gymby" nie bede bo jestem hetero.

odbtorq - twoj proc to aktualnie 2700+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem - przeliczylem sobie bo miales znak zapytania - ja np bardzo tego oznaczenia nie lubie wiec nie uzywam - a w sumie moglbym bo 3000+ to juz robi wrazenie (najbardziej na kumplach) - tej podkrecilem sobie athlona 1700 na 3000 - a oni WOW :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Kurde! Impale to już za 8k Euro można wyrwać

Opinia jest jak dziura w [gluteus maximus] - każdy ma własną...

http://www.digart.pl/details.php?id=25180 Opinie PLZ na PRV

Odpoczyn Mod - zbieram kase na nową budę..."

Nadal uwazam ze to wzruszajace

A co do drut moda - to moze fajnie by bylo sprobowac na jakims wyzszym napieciu niz 1,7V?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Kurde! Impale to już za 8k Euro można wyrwać 

Opinia jest jak dziura w [gluteus maximus] - każdy ma własną... 

http://www.digart.pl/details.php?id=25180 Opinie PLZ na PRV 

Odpoczyn Mod - zbieram kase na nową budę..."

Nadal uwazam ze to wzruszajace

A co do drut moda - to moze fajnie by bylo sprobowac na jakims wyzszym napieciu niz 1,7V?

Skoro to takie wzruszajace to mozesz sobie nieco polakac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...