Piotr_G Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Mam chlodzenie wodnie i chcialbym go wykozystac moj sprzet to procek Athlon 1700 (taki co da sie podkrecic) plyta Epox 8kta3 pytanie jak w temacie chodzi mi o programowe podkrecenie procka bez zadnych drucikow fiucikow itp. ps. obecnie jade na FSB 147 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 znaczy sie w BIOSIE :lol: :lol: :lol: SZUKAJ BYŁO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Mam chlodzenie wodnie i chcialbym go wykozystac moj sprzet to procek Athlon 1700 (taki co da sie podkrecic) plyta Epox 8kta3 pytanie jak w temacie chodzi mi o programowe podkrecenie procka bez zadnych drucikow fiucikow itp. ps. obecnie jade na FSB 147 Te proce mają odblokowane mnożniki, więc żadne "druciki fiuciki" nie będą potrzebne :) Nie znam płyty, ale sprawdź w biosie, czy ma możliwość zmiany mnożnika... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_G Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Ma mozliwosc, ale to nie dziala, prosze o porady jak to zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Drut mod innej mozliwosci nie ma chyba ze aktualizacja biosu pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 1. Jest kilka płyt, na których można uzyskać na XP1700 mnożniki wyższe niż 12.5. Nie wiem jakie- może masz taką. 2. XP1700 faktycznie ma odblokowane mnożniki- lowendowe (do x12,5). Wyższe mnożniki mają odblokowne procki high-end. 3. Jeżeli ustawienie w biosie wyższego mnożnika nie daje rezultatu aby go uzyskać MUSISZ ZROBIĆ DRUT-MODA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kij Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Jest tak, ze Epox pisze, ze nie bardzo te procki do tej plyty (tak to wyglada u nich na stronie), plyta jest na KT133a. Mialem Asusa A7V133-c (KT133a), najnowszy bios, procka widzial dobrze (XP1700+), ale nic nie dalo sie zrobic (nie przyjmowal zmian mnoznika), a procek mam raczej fajny (na Asusie A7V333-X probowalem go na 15*133, na 166 chodzi na 14, poszedlby pemnie i 15*166, ale nie mam tyle napiecia - 1,85V max przyjmoje). Tak wiec najpierw nowy bios, a jak nie to chyba tylko drut. Inaczej zmniana plyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...