Skocz do zawartości
Pucha18

zamienic p4 na amd?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie opłaca się zadnej różnicy nie odczujesz chyba ze ci sie nudzi to zmieniaj :wink: A argumenty niektórych... że Amd wykrecisz są bardzo na miejscu 8) -przecież P4 nie podkręcisz wogóle. :wink: Podkręć proca na 3Ghz i przy 166 magistrali nie podskoczy mu zaden Athlon wykręcony w domowych warunkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polii: zgadzam się, że P4 też podkręcisz, ale napisałem, że JA bym sie nie zastanawiał. Wybór nie do mnie należy. A zmianę argumentowałbym też tym, że EPOX 8RDA3+ to nowiutka, b. dobra płyta... A ten Gigabyte to nie bardzo do kręcenia (aczkolwiek mogę się mylić...). Opis tutaj: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5851

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze:

nie moge ci odpowiedziec w sprawie powyzszego ale powiem ci tylko ze amd sie strasznie grzeje w porownaniu z intelem kup dobra obudowe bo ja kupilem slaba obudowe i co sie okazalo zasilacz jako pierwszy sie przegrzal :(

LOL ;) :D

Ja bym brał, kręcił, a za to co zostanie dużo piwa kupił ;) :D :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polii: zgadzam się, że P4 też podkręcisz, ale napisałem, że JA bym sie nie zastanawiał. Wybór nie do mnie należy. A zmianę argumentowałbym też tym, że EPOX 8RDA3+ to nowiutka, b. dobra płyta... A ten Gigabyte to nie bardzo do kręcenia (aczkolwiek mogę się mylić...). Opis tutaj:  http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5851

Te 8RDA3+ to takie fajne nie jest - juz wolalbym 8RDA+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie doplacasz nic (0pln) to mozesz zmienic jezeli chcesz zobaczyc inna platforme

jezeli to tobie doplaca za zmiane to oczywiscie ze ZMIENIAJ

jezeli mialbys cos doplacac to nie zmienizaj - nie warto

co do grzania sie to nie ma zadnej roznicy przy nizszych zegarach ,wiec tym sie nie sugeruj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, iż nie ma większego sensu zmieniać. Tymbardziej iż 8RDA3+ nie za bardzo się spisuje ponoc, jak na następcę 8RDA+. ja bym CI się radził zastanowić nad wymiana proca, na 2,4GHz Steping D1 [C] na 800MHZ Quad Pumped Bus. Proce te kręcą siewyśmienice, a że płytke masz przystosowaną do 800MHz QPB to dodatkowy plus na to aby nie zmieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez dodatkowego namysłu zmieniać !!!! sprzęt będzie po prostu bardziej wydajny. ale płytę nie epox ale np. soltek do maxymalnego kręcenia. proc to barton z niższych modeli więc podkręcisz na 3000+ bez najmniejszego problemu.

buahahahah, no coment 8O :evil: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez dodatkowego namysłu zmieniać !!!! sprzęt będzie po prostu bardziej wydajny. ale płytę nie epox ale np. soltek do maxymalnego kręcenia. proc to barton z niższych modeli więc podkręcisz na 3000+ bez najmniejszego problemu.

buahahahah, no coment 8O :evil: :twisted:

Mamy Leppera na forum :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...