pablo163 Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Witam od pewnego czasu am pewne zwichy netu an pc . tzn nic sie nei dzieje po czym nagle wyskakuje gotowa strona. sa tez inne raz sciaga z pelna para a raz dosc wolno . Znowu innym razem wszystko jest ok. Modem jest zimny wszystko niby ok a jaednak. Instalowalem juz poprawi do internet explo. w akcei desperacji zmienilem na opere i nic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinez Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 nie wiń za wszystko tylko siebie - pamietaj ze w polsce działa tp.sra :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Jakie pingi/tracerouty do znanych stron? Martinez: tak, jesteś fajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 hmm na http://neostrada.info/faqalt.php#6 w fag-u jest podobny problem opisany i na pewno nie dzieje sie to tylko na neo+ wiec oto co tam napisali 29. Połączenie z netem "zatrzymuje się" co jakiś czas i po kilkunastu sekundach "powraca" lub dzieje się tak przy wybieraniu nowej strony www (głównie Win98/ME)? Spróbuj ustawić stały adres IP dla karty sieciowej do której podłączony jest modem (nie dla karty dialup czy WAN/PPPoE/ADSL Miniport ale dla sieciówki). Adres może być jakikolwiek z puli adresów prywatnych, np. 192.168.0.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiriit Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 nie wiń za wszystko tylko siebie - pamietaj ze w polsce działa tp.sra :( ja siedze na sdi serv na [brzydkie określenie na linuksa]u ( co prawda dziala skrypt do przywracania polaczenia ) w dzien jezeli wiara cosik sciaga mam zerwania polaczenia, na poczatku myslalem ze moze to byc wina modemu ale kolesiowi to samo sie zaczelo dziac a ma mozna powiedziec modem noofke sztuke mysle ze to jest wina tpsa - czytalem gdzies ze chca wykruszyc sdikarzy na rzecz neoniarzy, byc moze w tym przyczyna ze chca zniechecic nas do sdi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 [brzydkie określenie na linuksa]: no such os. A co do zrywania - to jest to wina zbyt dużej ilości połączeń, zwykle tworzonych przez programy p2p (głównie emule). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiriit Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 A co do zrywania - to jest to wina zbyt dużej ilości połączeń, zwykle tworzonych przez programy p2p (głównie emule). ale kiedys nie mialem takich problemow to sie zaczelo jakis czas temu, a przypuszczam ze soft p2p nie ewoluuje w tym kierunku zeby rozwalac polaczenia, fakt faktem ze u nas tzn polaczenie zielona gora-poznan ma strasznie waskie gardelko i jest strasznie przeciazone byc moze pod naplywem nowych uzytkownikow dzieja sie takie problemy, jednak dziwi mnie to dlaczego ja mam takie problemu od dawna a u kolesia to sie zaczelo od niedawna ( ja sdi mam juz kolo 2lata ) a kolo kilka miechow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Bo pewnie używa softu który tworzy za dużą ilość połączeń. Tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...