Skocz do zawartości
pablo163

Pytanko o dziwne zwichy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od pewnego czasu am pewne zwichy netu an pc . tzn nic sie nei dzieje po czym nagle wyskakuje gotowa strona. sa tez inne raz sciaga z pelna para a raz dosc wolno . Znowu innym razem wszystko jest ok. Modem jest zimny wszystko niby ok a jaednak. Instalowalem juz poprawi do internet explo. w akcei desperacji zmienilem na opere i nic!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm na http://neostrada.info/faqalt.php#6 w fag-u jest podobny problem opisany i na pewno nie dzieje sie to tylko na neo+ wiec oto co tam napisali

29. Połączenie z netem "zatrzymuje się" co jakiś czas i po kilkunastu sekundach "powraca" lub dzieje się tak przy wybieraniu nowej strony www (głównie Win98/ME)?

Spróbuj ustawić stały adres IP dla karty sieciowej do której podłączony jest modem (nie dla karty dialup czy WAN/PPPoE/ADSL Miniport ale dla sieciówki). Adres może być jakikolwiek z puli adresów prywatnych, np. 192.168.0.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiń za wszystko tylko siebie - pamietaj ze w polsce działa tp.sra  :(

ja siedze na sdi serv na [brzydkie określenie na linuksa]u ( co prawda dziala skrypt do przywracania polaczenia ) w dzien jezeli wiara cosik sciaga mam zerwania polaczenia, na poczatku myslalem ze moze to byc wina modemu ale kolesiowi to samo sie zaczelo dziac a ma mozna powiedziec modem noofke sztuke mysle ze to jest wina tpsa - czytalem gdzies ze chca wykruszyc sdikarzy na rzecz neoniarzy, byc moze w tym przyczyna ze chca zniechecic nas do sdi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do zrywania - to jest to wina zbyt dużej ilości połączeń, zwykle tworzonych przez programy p2p (głównie emule).

ale kiedys nie mialem takich problemow to sie zaczelo jakis czas temu, a przypuszczam ze soft p2p nie ewoluuje w tym kierunku zeby rozwalac polaczenia, fakt faktem ze u nas tzn polaczenie zielona gora-poznan ma strasznie waskie gardelko i jest strasznie przeciazone byc moze pod naplywem nowych uzytkownikow dzieja sie takie problemy, jednak dziwi mnie to dlaczego ja mam takie problemu od dawna a u kolesia to sie zaczelo od niedawna ( ja sdi mam juz kolo 2lata ) a kolo kilka miechow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi