Skocz do zawartości
mrtnt

Awaryjnosc dyskow z przedzialu od 20 do xx GB.

Jaki dysk z przedzialu od 20 > xx GB zepsul Ci sie.  

1. 1. Jaki dysk z przedzialu od 20 > xx GB zepsul Ci sie.

• WD Caviar
      9
    • Maxtor
      4
    • Seagate
      21
    • Samsung
      6
    • IBM
      10

Rekomendowane odpowiedzi

bo przychodzi bartezjusz, wielki zwolennik caviarów, i zaczyna mi chrzanić że mi zaraz samsung padnie i że caviar jest super hiper.

ee tam

1.nic nie chrzanie - tylko przedstawiam fakty -70% samsungów wraca do serwisu w pierwszym miesiącu (dane z lipca) -tyle

zeby była jasnosc- ja do zadnych hdd nic nie mam - nawet ubolewam nad tym ze te samsungi tak padają , a wielka szkoda -miałem kiedys 5400 sams. i chodził jak burza -zresztą chodzi do dzis w kompie kumpla

2.oczywiscie zycze zeby Twój chodził bezproblemowo jak najdłuzej

3.nigdzie nie napisałem ze caviary sa super hiper - przez moje rece przewineło sie ich chyba ze 40 i zaden absoltnie nie wykazał najmniejszych powodów do narzekan i to jest podstawą do tego ze twierdze ze to porzadne dyski -tyle

4. mnie to naprawdę wsjoryba co mam w kompie-dzis , wdc jutro maxtor lub barak ,pojutrze moze samsung -do niczego sie nie przywiązuje tylko staram sie byc obiektywny a głos zabrałem po tym jak napisałes zresztą chyba ze setny raz ze kazdy caviar to szmelc - wiec mogę sie z tym chyba nie zgodzic (tym bardziej ze miałes jakis stary model zasadniczo rózniący sie od nowych konstrukcji WDC)- na przyszłosc nie bądz chłopie tak porywczy i waz słowe którymi nas tu raczysz na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barrakuda IV 80 Gb nalezaca do mojego qmpla - najpierw przy podlaczaniu mojego dysku cala zawartosc dysku poszla w ..... . Po kilku tygodniach odszedl na zawsze....

Lekki OT: a jaki macie najstarszy dysk, ktory dziala wam bez zarzutu?

U mnie jest to 40mb caviar, tylko nie moge go ze starej obudowy wyjac, bo sie srubki zapiekly :cry:

Pozdro

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezus jak sie nie podoba..

..Jezusa i jego dysk zostawmy w spokoju :wink: poprostu zgadzam sie z teza ze takie ankiety moga troshke macic. moim skromnym zdaniem powinienes teraz zamknac mozliwosc glosowania i zmienic topic oraz naglowki w sondzie na Jaki dysk z przedzialu od 20 > xx GB warto kupic a wtedy wszystkie krzywdy zostana wyrownane :wink: a tak serio to no offence :) pisze co mysle - chyba o to chodzi. a jesli mam sie podzielic swoja wiedza to na dzis jestem za 3-letnia gwarancja 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejna sprawa - jak uzywamy dyski - moj seagate barracuda IV (podobno takie awryjne) dziala mi juz 1,5 roku bez zadnego problemu - jest tak samo cichy jak byl od nowosci tyle ze jest jedno ale nie zostal wyciagniety ani razu z budy - nigdzie go nie nosze jest w stanie idealnym- podobnie mojej dziewczyny dysk - a kolega ?? nosi swoj dysk wszedzie i sie teraz dziwi ze mu bady wyskoczyly - i taka jest ta ankieta. wg mnie - jakies 70 % padow dyskow jest z powodu niewlasciwego sie z nimi obchodzenia

A co do maxtora to mam w pracy 40 gb 5400 rpm przenosniaka i wyglada jak po 3 wojnie swiatowej caly poobijany ale dziala super moze jest troche glosniejszy niz byl a maxtorki 20 - 40 gb 5400 aale plaskie padaja jak muchy mialem juz sytuacje ze wymienioiny dysk padal podczas samego zakladania partycji !!! albo przychodzil padniety

Cawiary mlodzi uzytkownicy pisza ze to takie super dyski nasmiewajac sie z samsungow a ja ciale pamietam jak dzialaly (a raczej nie dzialaly) caviary w przedziale 800 mb - 20 gbsam mam w pracy cala szafke tych dyskow - jedna pracownia zostala ufundowna szkole jakies 4 lata temu cala na wd caviar 800 mb (16 komputerow) pracownia dziala do dzis z malym wyjatkiem - nie uchowal sie ani jeden caviar !!!!!!! na 16 dyskow nie dotrwl do dzisiaj ani jeden -- to najstarsze komputery w szkole (ostatnio skasowane) czyli 386 sx + 40 mb seagate mialy 90 % sprwnych dyskow podobnie sytuacja w innych pracowniach z dyskami seagate

Z starymi caviarami bylo tk jak z firma cyberdrive jesli ktos ja pamieta - jakies 90 % cdromow tej firmy padalo przed koncem gwarancji lbo tuz po jej koncu ja osobiscie nie znam ani jednej osoby ktorj do tej pory by dzialal naped tej firmy :)) a np liteony mitsumi hitachi ( nie wiem jak sie to pisze) dzialaja super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Caviara JB 60GB i wprawdzie nei padł ale strasznie piszczy, na dniach wymieniam na Barakude 120GB.

Brat ma Barakude IV 60GB - padła i poszła do serwisu (badsectory).

Sąsiad ma Maxtora 60GB - padł i poszedł do serwisu (bad sectory).

Drugi sąsiad ma IBM 40GB - padł (bad sectory) ale już po gwarancji.

Koleżanka miała IBM 40GB - padł (bad sectory), poszedł do serwisu i wrócił jako Seagate Medalist.

Mam jeszcze starego IBMa DTLA 20GB i chodzi jak ta lala, tylko też piszczy. Dodatkowo musze tu pochwalić ten dysk, bo kiedyś odłamałem jakiś ukłąd scalony z elektroniki wyjmując z obudowy, ojciec (elektronik) przylutował) i działa jak przedtem.

Tak więc to loteria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...