Skocz do zawartości
Kal-el

omegi na catalyst'ach 3.7

Rekomendowane odpowiedzi

Omegi schodzą na psy, zresztą nie można było się niczego po nich spodziewać, bo wyszły parę dni po premierze 3.7 i programiści nie mieli czasu, aby wycisnąć z nich siódme poty.

Widzę, że wypuszczanie Omeg zaczyna polegać na tym, że mam gotowe stery do @9700 i tyle...

A to sobie może zrobić każdy user za pomocą np. RivaTuner...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kucyk - sprawdzałeś stery @9700 czy @9800 :?: bo jak widziałeś rozgraniczyli mody z powodu radków 9500 gdyż nie wszystkie poprawnie działały zmoddowane na 9800.

Po drugie omegi nie tylko polegają na przeróbce @9700, u mnie np. w Jedi Academy na Catalystach 3.7 w 1280x1024 AA2x i AF8x przy karcie na default szarpało a na omegach nie szarpie - omegi to wiele ukrytych modyfikacji standarowych ustawień w sterach w celu uzyskania przede wszystkim lepszej jakości obrazu - a że rośnie wydajność przy AA i AF - cóż efekt uboczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do D.U.P.Y te omegi, po zainstalowaniu windows XP sie uruchamial tylko do tych kresek a pozniej czarny ekran i monitor mrugal tak jak jest w czuwaniu. Juz myslalem ze bede system musial przeinstalowac, pomogl tryb awaryjni bo wrocilem do sterownikow 3.2 (najlepsze do ATI9100) i wszystko smiga dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie ani wzrostu ani spadku ..no tak jak pisali ze na kartach z dx 8.1 bedzie widoczny wzrost w opengl i tak jest .. a pozatym ze omegi maja lepszy obraz to ja bez nich bym wzrok straciil na castalach nie moge za nic ustawic odsiwrzania na 75hz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi