Gość Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 tomasir: ROTFL :D :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 ja dzis mialem ciekawa sprawe - bylem sobie w malym sklepie komputerowym w centrum i tam sie dowiedialem ze NVIDIA jest super hiper najlepsza a ATI to ostatni shit (dobry tylko do pozagrowych <span style="color:red;">[ciach!]</span>l :lol:) malo brakowalo a bym mu powiedzial czy widzal testy "suszarek" i radkow w HL 2 :D :lol: :lol: juz wiem ze nowej k. grafiki tam napewno niekupie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 ja dzis mialem ciekawa sprawe - bylem sobie w malym sklepie komputerowym w centrum i tam sie dowiedialem ze NVIDIA jest super hiper najlepsza a ATI to ostatni shit (dobry tylko do pozagrowych <span style="color:red;">[ciach!]</span>l :lol:) malo brakowalo a bym mu powiedzial czy widzal testy "suszarek" i radkow w HL 2 :D :lol: :lol: juz wiem ze nowej k. grafiki tam napewno niekupie :P mowisz, ze tam NA_PEWNO NIE_KUPISZ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 joz ne mecz go o te odstepy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 joz ne mecz go o te odstepy ;)poprostu MeHow'a molestowala w dziecinstwie pani z polskiego i teraz ma takie odkrzywienia ;) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Wczoraj zrobiłem wypad na miasto, aby kupić sieciówke. Wszedłem do sklepu i akurat taki łebek "składał" sobie kompa nic się nie znając - mówie mu pomoge ci. Za ladą siedziała taka pani, która wiedziała nie dużo więcej od niego. Zaczeliśmy dyskutować o płytach głównych, koleś chciał <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na KT600, ja zaproponowałem mu, aby wziął Solteka na NF2, a pani za ladą stwierdziła (nie pamiętam już jak to powiedziała, ale chodziło o to, że według niej czy to KT600 czy NForce to jeden wał, po prostu wrzuciła te płyty do jedenego koszyka... Dopiero wytłumaczyłem jej, że NForce'a robi NVidia, a chipset KT600 firma VIA... Ona nic nie odpowiadając skupiła wzrok na monitorze... :wink: Same LOLe w tych sklepach pracują, jak by się człowiek nie znał i poszedł złożyc kompa to niezłą kaszane, by mu sprzedali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 joz ne mecz go o te odstepy ;)poprostu MeHow'a molestowala w dziecinstwie pani z polskiego i teraz ma takie odkrzywienia ;) :lol: A wiesz, ze mozliwe :] z reszta nadal jestem molestowany - w tym roku matura heh :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Same LOLe w tych sklepach pracują, jak by się człowiek nie znał i poszedł złożyc kompa to niezłą kaszane, by mu sprzedali...heh, a myślisz, że te 80-85% sprzętu sprzedawanego Zwykłaym Polakom, to co jest? z pozostałych 15-20%, ok. 10% to $hit z biedronek, tesko i innych takich... no i ile pozostaje zajefajnych??? będąc w krakowie wpadłem kiedyś na mojego wujka, i mówi, że kompa kupili. ja pytam jakiego? a on, że nie wie dokładnie, ale jakiś Pentium, zaraz, zaraz, chyba cztery albo coś takiego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Jak bedziecie w Olsztynie wpadnijcie do sklepu komp. przy ulicy Wilczynskiego pracuje tam smieszny typek chyba ma na imie Gregor, ktory mysli ze wszystko wie itp ostro wciska kit..heh ale mniejsza z tym. Tydzien temu wchodze do tego sklepu aby zobaczyc w jakiej cenie maja nowego Duronka 1,4Ghz, przegladam cennik a tam tylko Duron 1,3 wiec sie pytam ziomka kiedy beda nowe Duronki a ten robi wielkie oczy 8O i prosi abym powtorzyl Ja:-No Duron 1,4GHz, kiedy go bedziecie miec w swojej ofercie :?: Gre: -Ale pan sie chyba pomylil, nie ma Durona 1,4 najszybszy to 1,3 Wtedy wcina sie ziom z komisu nieopodal sklepu, ktory tam akurat byl i tez niby sie "zna" na kompach i mowi do mnie smiejac sie: Moze chodzi Ci o Durona 1400+ na plycie ECSa...i smiech typa... Dopiero po jakichs 10min udalo mi sie przekonac ze takowy procek istnieje dopiero po pokazaniu artykulu na benchmark.pl hehehehehe gosci z komisu puscil buraka :oops: a Gregor zaczal zwalac wine na AMD i dostawcow ze nie informuja o nowych procach :D ....hehe dziwne bo najwiekszy sklep w Olsztynie tego proca mial juz w sprzedazy od tygodnia 8) Po wyjsciu zaczalem sie brechtac i nie moglem przestac cala droge do chaty :D :D :D Aaaa przypomnialem sobie jak kiedys bylem w tym sklepie i bylo dwoch mlodych typkow i ten no ten tego Gregor :) Mlody typek montowal nagryware w jakims kompie klienta, ktory przedemna wyszedl, po jakims czasie gosciu mowi ze tasma dziwnie idzie do wypalary, musi ja przekrecic...heheh jakie bylo zdziwienia typka jak mu powiedzialem ze zamontowal nagrywarke do GORY NOGAMI :lol: :lol: hehe czyzby nowy model ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Smaug] Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Witam! A teraz moze z drugiej strony barykady. Prawda jest ze sprzedawcy czasami nie wiedza co sprzedaja ale musicie ich zrozumiec. Mnie naprawde wali jaka plyta wyciaga wiecej punktow w sysmarku. Wyobrazcie sobie ze macie do wyboru 30 roznych plyt kazda free i pod reka. Zabawa fajna ale tylko przez kilka miesiecy, przynajmniej w moim przypadku. Od dlugiego czasu pracuje na Warszawskiej Gieldzie Elektronicznej i na poczatku jaralem sie wszystkim teraz chodzi mi tylko o to zebym jak wyciagam sprzet z pudla aby zlozyc z niego komputer byl poprostu sprawny. I tak 90 procent ludzi nie jest w stanie wykozystac sprzetu ktory kupili. A komu tak naprawde potrzebne jest te kilka dodatkowych pkt w 3D Marku?. Rozumiem modding obudowy to podkresla indywidualnosc itp. Ale jak sie ma 40 klientow dziennie z "Komputer Swiatem" pod pacha ktorzy mowia ze napedy Samsunga sa najlepsze bo tutaj tak napisali. A ja wiem ze 80% wraca do serwisu to rece opadaja. I tak w nieskonczonosc. Albo grupki kolesi szukajacych prockow z "dobrej serii" musieli by kupic ich 30 i wybrac jeden najlepszy. Whatever czasami jest zabawnie np gdy gosc uderzyl do mnie w te slowy: Czy te monitory NECE beda wspolpracowaly z komputerami COMPAO? Rotfl. Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 ja ostatnio czyli jakis miesiac temu wpadlem do nowo otwartego sklepiku i pytam czy maja radeony 9500 256bit pamieci. Oczywiscie nie mieli. To pytam goscia czy na zamowienie moga sprowadzic. Gostek siada do kompa i cos tam klika i po chwili sie odzywa ze ta firma czyt. radeon nie ma dystrybutora w Polsce i nie moze zamowic. BIG LOL :) Doslownie nie moglem sie powstrzymac od smiechu, no doslownie myslalem ze mi glowe rozsadzi jak to uslyszalem! To sie mi nie miesci jak ktos moze cos takiego powiedziec! ;):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Ostatnio byłem w jednym sklepie komputerowym. Udałem że nie znam się zbyt dobrze na kompach. No więc mówie gościowi że chciałbym kupić jakiś komputer w miare dobry. Pyta mi się czy mam już jakieś podzespoły upatrzone. Powiedziałem że koledzi mi polecili Bartona 2500+ i jakąś płytę na nforce2. No to mówi że płyta MSI będzie dobra. Doszliśmy do dysku twardego i mówi że nie opłaca się teraz brać dysku 120GB albo 60GB, więc najlepiej by było gdybym wziął albo 80GB albo 160GB. Pyta mi się czy zwykły czy na SATA, to mówie że może bym na SATA wziął. No to on mi mówi że trzeba będzie zmienić płytę główną. Pytam się na jaką. On mówi że np. na Epox 8RGA+. Jakoś udało mi się powstrzymać od śmiechu. Po cholere mi wbudowana grafika skoro będę brał zewnętrzną kartę grafiki. Ale przynajmniej się dowiedziałem że 8RGA+ obsługuje SATA :D . Jako kartę grafiki polecił mi oczywiście GeForceFX5200. No więc za ten komputer mi zaśpiewał(2700zł). Mówie mu jeszcze żeby mi odliczył od tego stacje dyskietek bo mi nie będzie potrzebna. Na to On zaczął szpanować że pisze programy komputerowe i że do tego konieczna jest stacja dyskietek. Ale przecież ja nie pisze programów więc mi stacja dyskietek nie będzie potrzebna :wink: . Pytałem się go jeszcze o sieci bezprzewodowe. Dowiedziałem się co to jest Access Point. No więc AP to jest coś takiego co potrzebne jest dostawcom Internetu. AP jest podłączony do koncentratora, a do koncentratora klienci. No to ja mówie do niego że ja myślałem że AP to swego rodzaju koncentrator. On mi mówi na to że sieci bezprzewodowe działają inaczej. Polega to na tym że każdy łączy się z każdym. Miałem już wychodzić ale przypomniało mi się żeby spytać jaki zasilacz dostanę z komputerem. Oczywiście dostane bardzo dobry 300W Codegen. Mówie do niego że kolega miał taki zasilacz i spalił mu się po 3 miesiącach. Na to gostek mi mówi że udziela 5 lat gwarancji na cały zestaw i jeżeli komputer się spali od razu dostaje nowy. Jestem bardzo ciekawy czy ten sklep pobędzie z 2 lata. Skąd oni wezmą kase na nowe części komputerowe. W ciągu 5 lat to taki Codegen może się spalić kilka razy paląc przy okazji cały sprzęt. Przyjdzie do takiego sklepu jakiś lamer, sprzedawca zaszpanuje jaki to w kompach obcykany jest, że pisze programy itp i taki klient kupi u niego komputer i później będzie na pewno zadowolony. Jak już ktoś wcześniej pisał w tym topicu najlepiej samemu złożyć sobie komputer. Natomiast najlepsi są goście ze sklepu LOGIC w Brzesku. W samym Brzesku mają dwa sklepy. Wchodzę do jednego i pytam się czy dostanę Athlona 1700+ 0.13um B0. Babka mówi do mnie proszę poczekać zawołam kolege, przychodzi gościu mówię o co biega. Na to on do mnie że on nie wie i żebym przeszedł do ich drugiego sklepu. No więc wchodzę do drugiego sklepu mówię babce o tym Athlonie a ona mówi że zawoła szefa. Przychodzi szef, pomyślał chwile i mówi że nie produkują Athlonów 1700+ 0.13um, są tylko 0.18um. Innym razem pytam się gościa ile kosztuje Epox 8rda+, gościu poszedł na zaplecze sprawdzić, ja czekam i czekam a gościa nie ma. W końcu po jakiś 10 minutach przychodzi i mówi że nie sprzedają płyt na nforcie. Jeżeli ktoś z was chce się trochę pośmiać odwiedźcie swe sklepy komputerowe, dobra zabawa gwarantowana. Co do historii tomasira to trudno uwierzyć że takie historie się zdarzają. Ludzka głupota nie zna granic. Przypomniało mi się jeszcze jak to jeden gostek prosił mnie żebym mu ściągnął trochę RAMu z Internetu i przyniósł mu na dyskietce. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...