Skocz do zawartości
poloo

Pentium III

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie na starej płycie MSI 6119 na której pierwotnie był celek 333Mhz, pracowalem przez pół roku nawet na celeronie 1000Mhz, aż do nieszczęsliwej przesiadki na Abit BX133, i stabilnośc była dobra. Płyta była wyprodkowana w 1998 roku, więc o prockach 1GHz nikt wtedy nie marzył, najszybsze na rynku były PII 400MHz :), mimo wszystko płyta potrafiła uciągnąć 1Ghz. Nawet dało się go podkręcić do 1.12GHz :). Sądze więc że na BH6 celeron 1GHz chodziłby też spoko. Moja rada to: pakuj w płyte najszybszy proc jaki możesz (tylko nie tulipan)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celek na fsb 133 nie jest niczym trudnym, mój przy lepszych pamiątkach i zasilaczu chodziłby spoko i na fsb 145, więc te 133 to dla niego pryszcz.

Jak chcesz dane to bardzo proszę:

Celeron 1000Mhz Coppermine

Intel 01 Malay

Q136A123-0402

Celeron SL5XQ

Oczywiście takiego samego nie dostaniesz :D

Procek ten obecnie chodzi na MoBo Abit BX133 RAID, wcześniej pracował też stabilnie (ale jako 1120Mhz) na wcześniej wspomnianym MSI 6119. Co do stabilnego fsb 133 na twojej płycie to wszystko zależy od konstrukcji, ale można przyjąć że jeżeli któryś bios ma wyszczególnioną obsługe proców PIII na fsb 133 to każdy powinien chodzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...