RysiekB Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Hej! Mam w sieci macintoshe i pecety. Czy ktoś z Was próbował je łączyć, tak aby była możliwość przesyłu danych w obie strony. Acha, pecety są na WIN 98. Nie chcę stosować serwerów ftp, bo to skomplikuje obsługę dla użytkowników. Optymalnym byłoby rozwiązanie jak w sieci windows, każdy z komputerów ma udostępnione pewne zasoby widoczne przez sieć przez pozostałe komputery. Znalazłem informacje o progsach typu 'Mac SOHO' i 'PC maclan' ale niestety trzeba za nie płacić bo to progr komercyjne. Jeżeli ktoś z Was to robił będę wdzięczny za wskazówki lub chociaż linki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 A jak system ? Bo jak MacOSX to można bezproblemu montować smb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RysiekB Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 NIe wiem jakie są systemy na makach ale myślę, że samba to będzie właściwy kierunek działania. Dzięki za podpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Macintosh to zlom, a jedyna na co go stac to wypuszczenie lampy na biurko, wolne i wlasciwie nie przydatne pudelko na naszym rynku, radzilbym wyrzucic ten zlom i kupic jakiegos szybciutkiego PC a opowiastki o zawieszaniu sie pecetow i niezawieszalnosci Macintosh-y mozemy juz wlozyc miedzy bajki,pracuje na Macach od dluzszego czasu i nie ma to jak moj domowy Pecet, :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 PS : W firmie do komunikacji uzywamy PC Maclan-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RysiekB Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Macintosh to zlom, a jedyna na co go stac to wypuszczenie lampy na biurko, wolne i wlasciwie nie przydatne pudelko na naszym rynku, radzilbym wyrzucic ten zlom i kupic jakiegos szybciutkiego PC a opowiastki o zawieszaniu sie pecetow i niezawieszalnosci Macintosh-y mozemy juz wlozyc miedzy bajki,pracuje na Macach od dluzszego czasu i nie ma to jak moj domowy Pecet, :) Może to i zlom, ale ta siec jest w zaprzyjaznionej ze mna firmie fotograficznej, w ktorej sa maki i profesjonalni graficy, ktorzy za nic w swiecie nie zamienia maka na peceta, a ze w sieci sa pecety obslugujace typowe kombajny fotograficzne i naswietlarki wiec stad problem jak w pierwszym poscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...