Skocz do zawartości
g3rwazy

jaki zasilacz do mojego sprzetu ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam, obnosze sie z zamiarem kupienia obudowy chiefteca, mam tylko problem z wyborem zasilacza (chcialem dolozyc kasy do 420W, ale kasy nie mam i przez jakis czas miec nie bede...) wiec zastanawiam sie czy do tego co mam w podpisie (+nagrywara i barracuda4 60gb) wystarczy 360W ? Czy jednak bezpieczniej byloby poczekac i dolozyc do tej 420stki ? Zaznaczam ze przez dlugi okres czasu nic w kompie zmieniac nie bede, moze tylko doloze 2ga kostke ramu, dzieki za rady, pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam, iż warto by np od Parents trochę pożyczyc i kupić ten 420W, napięcia się na nim trzymaja bardzo dobrze, sam mam zamiar taki sobie sprawić. z 360W chiefteca zrezygnuj, z tego co pamiętam występują z nim problemy trzymania napięc, i to czasami nieźle się wachają. A i jak juz to Wydaje mi się, iż lepiej kupić na Aktywnym PFC [2 wentylatory, natomiast pasywne wentyl standardowy + radiator]. około 300zł będzie trzeba wybulić, ale za to będziesz pewien, że się w zasadzie nic nie stanie, jeśli nie będziesz np zakładał LN2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam, iż warto by np od Parents trochę pożyczyc i kupić ten 420W, napięcia się na nim trzymaja  bardzo dobrze, sam mam zamiar taki sobie sprawić. z 360W chiefteca zrezygnuj, z tego co pamiętam występują z nim problemy trzymania napięc, i to czasami nieźle się wachają. A i jak juz to Wydaje mi się, iż lepiej kupić na Aktywnym PFC [2 wentylatory, natomiast pasywne wentyl standardowy + radiator]. około 300zł będzie trzeba wybulić, ale za to będziesz pewien, że się w zasadzie nic nie stanie, jeśli nie będziesz np zakładał LN2 :)

360W DF jest z activ PFC, a co do "twojego slyszenia" to chyba źle słyszałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam, iż warto by np od Parents trochę pożyczyc i kupić ten 420W, napięcia się na nim trzymaja  bardzo dobrze, sam mam zamiar taki sobie sprawić. z 360W chiefteca zrezygnuj, z tego co pamiętam występują z nim problemy trzymania napięc, i to czasami nieźle się wachają. A i jak juz to Wydaje mi się, iż lepiej kupić na Aktywnym PFC [2 wentylatory, natomiast pasywne wentyl standardowy + radiator]. około 300zł będzie trzeba wybulić, ale za to będziesz pewien, że się w zasadzie nic nie stanie, jeśli nie będziesz np zakładał LN2 :)

ty się wahasz akurat, lol sam nie masz i nie miałeś doświaczeń z tym zasilaczem to nie pisz

świetnie trzyma napięcia i jest cichutki, ja mam bardziej wypasiony sprzęt poza tym + GF4 ti 4200 i jeszcze do tego 8RDA+, procek podkręcony, skanery, nagrywarki, drukarki, kierownice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...