reyden Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 a raczej kilka : Zaczeło sie po instalce XP , system mimo 320 mb ramu ładował się z 5-6 min ( tzn. 2-3 programy zasatrtowałay , kilka minut stoi system , a potem nagle sytem ładuje się dalej ( to trwa max 1-2 minuty ) . Potem przez tyddzien połtora spokój , wszystkie łatki poinstalowane , Norton system works 2003 PL + Goback 3 wgrane , tylko firewall nie włączony ( mam LAN ) ; nagle 4 dni temu pierwsze objaw - zawieszenie sie scandiska po sprawdzeniu dysku , potem 2-3 dni spokoju , przedwczoraj po blędnym zamknięciu XP , scandisk znowu się wiesza , chwilę puzniej monitor sie wyłancza , i tak kilka razy prubuje ; w końcu Gobeck -> Revert ( 2 razy ) - nie pomaga , to samo ; -> tryb awaryjny zwykły i z wierszem poleceń - NSW i narzędzia systemowe nie reagują poprawnie , po 2-3 razie w trybie awaryjnym sytem coś instaluje ( nie pamiętam co ) , prosi o restart - po restarcie działa :!: :!: :twisted: . znowu dzien spokoju , i potem znowu to samo ; tym razem bez efektu , wszystkie metody zawodzą ( Tryb awaryjny , tryb VGA + NSW , przywracanie systemu x3 , ) W miedzy czasie uruchamiam z menu tryb ostatnia znana sprawna konfiguracja , tam wyskakuje błąd że nie można znaleść programu autocheck , chwile potem BlueScreen z błedem krytycznym :evil: :evil: :evil: :evil: i restart kompa :evil: :evil: Wpadam też na pomysł że to Detonatory sa spiepszone ( ponowna ich instalacja bez zdeinstalowania karty , kończy się tym ze setup zatrzymuje sie na 9 % ) , wiec je reinstaluje , system startuje normalnie , musze tylko ustwaienia ekranu zmienić , no to zmieniam ; znowu pad systemu -> restart ; system juz sie ponownie nie uruchamia ani normalnie ani w trybie VGA , tryb przywracania usług katalgowych czy cos takiego również nie zaskakuje Wirusów nie ma ( Norton antyvir nic nie znalazł , MSblasta też nie ma ; tylko co dziwne baza wirósów ma już tydzień , na symantecu nie pojaia się nowa ) Czyżby tylko reinstalka XP na nowo pomogła czy idzie to jakoś przywrócić bez utraty danych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bic Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 na dysku nie ma bad sectorow? jesli wyskakują już błędy krytyczne to nie jest dobrze ;) Jeśli masz fat32 to dane da sie uratowac, wrzucasz dysk startowy innego systemu i kopiujesz pliki, jak NTFS to troszku przerypane, a jak nie pamietasz hasla admina to amba. nie zlamiesz 128bitow. jednak nie widze innej mozliwosci niz ponowny install. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Winowajca był prawdopodobnie DX9 sciagany ze strony MS ( aktualizacje systemu ) , po tym jak próbowałem przywrócic orginalne DX 8.1 z Win XP , to system calkeim pad , pozostąła tylko reinstalka . sytem był i jest na FAT32 , hasło admina znam ( bo sam nim jestem :P ) a co do badsectorów to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...