xigi Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Witam! Mam taki problem. Posiadam A1700XP i MoBo MSI KT4V. Wszystko jest ok - proc chodzi na 12.5x170. Ale sądzę ze poszedł by wiecej - na wyższym napięciu. A niestety płytka umożliwia mi zmiane tylko z 1,5V na 1,6V. Chciałbym to 1,6V zwiększyć do 1,7 - może 1,75V. I tu mam pytanie - Czy da się to zrobić za pomocą mostków L11. Robiłem taki motyw z Duronem (zmiania z 1,75 na 1,85) - ale nie wiem czy z T-Bred'em B0 można zrobić to w ten sam sposób?? A co z napięciem w BIOSie - zmienić z 1,6 na Auto?? Czekam na wszelkie popdpowiedzi i z góry dziękuję!!! Pozdrawiam IGI PS. Sugerowałem się tym: http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...d_painting.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 zrub moda na płycie laub drut moda - szukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xigi Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Wiem że można robić DrutModa - ale po co? Chodzi mi o to - czy da się podnieść napięcie przez zamalowanie L11. Jest to zdecydowanie prostsze i na pewno bezpieczniejsze rozwiązanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Tu znajdziesz odpowiedź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xigi Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 LEON2000 - nie chciałbym być upierdliwy - ale jeśli wiesz o co chodzi, czy mógłbyś poprostu napisać. Jak wspomniałem w w poście wcześniej - zaglądałem na podaną przez Ciebie stronę. Z tego co mi się wydaje - moge zmienić Vcore za pomocą L11. Teraz mam 1.5V - czyli L11 powinien wyglądać tak: |000| A chcę mieć np. 1.7V - czyli musiałbym zmienić na: ||00| , tak ?? A w biosie co?? Dać na auto?? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 xigi - drut moda łatwiej zrobić niż połączyć/przeciąć mostki a poza tym jak coś się spierdzieli z procem to oddasz na gwarancji a jak poprzecinasz/połączysz mostki to już nie za bardzo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 LEON2000 - nie chciałbym być upierdliwy - ale jeśli wiesz o co chodzi, czy mógłbyś poprostu napisać. Jak wspomniałem w w poście wcześniej - zaglądałem na podaną przez Ciebie stronę. Z tego co mi się wydaje - moge zmienić Vcore za pomocą L11. Teraz mam 1.5V - czyli L11 powinien wyglądać tak: |000| A chcę mieć np. 1.7V - czyli musiałbym zmienić na: ||00| , tak ?? A w biosie co?? Dać na auto?? Pozdrawiam Ustaw auto i będzie ok Ps mój błąd :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 ja tej - ale kombinujesz xigi - drut mod na 1.7V to JEDEN drut w podstawke... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...