culmen Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Tomwer Mam prosbe powtorz 269 na innym mnozniku. Masz zapas na procu wiec tak 9 lub 9.5 x269. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Mój wynik: http://members.lycos.co.uk/vegi/rank262I.JPG Reszta do zobaczenia w rankingu Max FSB... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Tomwer Mam prosbe powtorz 269 na innym mnozniku. Masz zapas na procu wiec tak 9 lub 9.5 x269. 1232390[/snapback] Nie ma szans na 269x9 :? Przy mnożniku 9 osiągniecie stabilnych 262fsb będzie sporym wyczynem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 ja o takim wyniku moge tylko pomażyc chyba ze płyte zmienie na DFI i zrobie pare modow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 No, u mnie jak na razie 236 stabilne, 240 bylo stabilne, ale juz nie jest... :P Ale nie to jest tutaj najwazniejsze - najlepsze jest to, na jakich pamiatkach. Mianowicie brykam synchro 9*240 11-2-2-2 na starutenkich TwinMosach 333 na m-tekach... :) I pamiatki nawet nie sa gorace ! Choc brykaja na 3.3V :) Teraz musze puscic je pod linie 5v. Tak aby finalnie szly sobie 3.6V czy cos takiego. Zafunduje im tez jakies radiatorki. Przeplywnosc w AIDA ponad 3700MB/s :) Tylko niestety vdd ciut ponad 1.9V :( Kombinuej dalej. To oczywiscie nie moje ostatnie slowo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 U mnie na Hynixach 512 D43 przy deflautowych napięciach 2.6 i przy full stable FSB 244 są (przynajmiej radiator) zimniutkie :-P Taimingi 2.5 3 3 11 A w aidzie to cieńko :/ nie wiem czemu :/ Odczyt Zapis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Ludziki troszke brakuje do 250 :D Popracujcie jeszcze nad wyniczkami i zaprzaszam ponownie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 w aidzie nie masz specjalnie dobrych wynikow! masz moze 2T? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 łuk-a-sz Wyniki masz w normnie, FSB nie całkiem wysokie, a procek to całkiem marnie taktowany, jakbyś zrobił test na 10x244 to gwarantuje ze byś miał >3600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 @ łuk-a-sz Domniemywam, że masz bios z CPC Off (2T), poza tym jak pisał Hipo, procek jest dość słabo taktowany - tak to już jest, że w Aida32/Everest wyniki zależą od mnożnika. Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale przede wszystkim zapis - u mnie na codziennym 11x200 jest niewiele niższy (ponad 1200 MB/s, 2-3-3-11 dual). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Załadowałem Bios Merlina z Cpc ON i u mnie on się nie sprawdzi. Komp nie wstaja na tych ustawieniach z CPC off. Wykrywa go jako 1100Mhz :mur: I znowu zapakowałem z CPC OFF, widocznie moje pamiątki nie pójdą tak :/ A jeśli o podkręcenie mojego proca. To na moim chłodzeniu (śmiech na sali) to jest i tak dużo.(szykują się zmiany) Choć mam temp 33C i mógłbym do 248 z FSB dociągnąć albo z mnożnikiem na 9. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 wytlumaczcie mi jedna rzecz, ustawiajac FSB na np: 240Mhz taktujemy proca, i tu spoko bez problemu, dalej taktuja sie pamieci o te 80MHz wiecej, i teraz taktuje sie grafika ma jakies 80MHz czyli mniej wiecej maks dla grafiki, dalej i taktuje sie magistrala PCI czyli wlasnie pamieci, one spokojnie moga nic im sie nie stanie, ALE i teraz uwaga taktuja sie dyski twarde maja one 40MHz, co jezeli sie orjentuje jest juz troche duzo dla nich ( temat podstawowe zagadnienia ) bo jak wynika z tekstow po przekroczeniu 37MHz siadaja, skraca sie ich okres zywotnosci i takie tam. Niektorzy powiedza ze maja asynchro wlaczone, ale ono jest dla PCI/AGP czyli nie krecimy ani pamieci ani grafiki, co do grafiki to zeby jej nie przetaktowac mozna zmniejszyc mnoznik, to wiem, ale szalenie intryguja mnie te dyski twarde, a wiemy ze komputer jest w sumie najbardziej wydajny gdy kreca sie pamieci, wiec prosze niech mi ktos to wytlumaczy ???? :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 na nf2 i via880 juz od dosc dawna pci jest zablokowane, kazdy extremalny podkrecac to wie, zreszta kazdy z podstawowych zagadnien tez. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Nie ma szans na 269x9 :? Przy mnożniku 9 osiągniecie stabilnych 262fsb będzie sporym wyczynem. 1232533[/snapback] czemu nie dasz rady 262x9? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 cholera musialem to przegapic, dzieki Logan, teraz perspektywy mi sie zmienily ;) na lepsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 czemu nie dasz rady 262x9? 1234293[/snapback] Bo mnożnik 9 na mojej płycie to ciężka sprawa :wink: Już łatwiej mam na x10. Teraz walcze o stabilne 10x263. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 tez mam infinity - o co ci chodzi z mnoznikami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Im wyzszy mnoznik tym trodniej pojechac wysoko z fsb. np ja mam stabilne 11x249; 10.5x256; 10x262. Oczywiscie przy bazdziej zluzowanych timmingach (niez 2 2 2 11) latwiej wyzej poleciec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 no to jest w miare oczywiste, bo osiagasz kres mozliwosci proca... mnie raczej chodzilo o to ze byc moze ktores mnozniki sa felerne.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Niekoniecznie osiagam kres mozliwosci proca. 10x262 osiagam na 1.7v; 10.5x256 1.85v; 11x249 na 1.9v. Proc jest w stanie wiecej poleciec. To nie jest kres jego mozliwosci; lecz plyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 hmmm czyli musze sprobowac 270x8.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Kategoria max screen : 286.jpg 288.jpg Na mniejszym mnozniku cyknalbym fotke i dla 290 ale zimno juz bylo w pokoju :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Przyszli kolesie z DFI i szpanują :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Przyszli kolesie z DFI i szpanują :twisted: 1236543[/snapback] Heheh dokladnie... a ja wywalilem L12 moda i znow mam normalnie 242fsb :P... Biore sie w weekend za napiecie Mostka :0... ale... Sesja :/. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q3Jarz4b Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Taipan niezly wynik ale to tylko start windy, Twoje max stable FSB to tylko te z podpisu? Mi na 272MHz Infineonom zbraklo zapasu :/ Teraz czekam na DFI pod A64 i bedzie git :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Max stable to 280 z groszem, to tylko z podpisu jest na mnozniku 9.5. q3Jarz4b dopisz sie do rankingu fsb. Hipo zawsze mowiles ze abit jest najlepsiejszy itp. zmieniles zdanie czy co ? B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Przyszli kolesie z DFI i szpanują :twisted: 1236543[/snapback] Powinien być temat : "Ile fabryka dała Abitowi" :D i "Ile fabryka dała DFI" :D Na abicie 250 to jest dobry wynik, a na DFI to marnie :) Obradiatorowałem płytę :) Może dobiję do Stable 250 :) Się zobaczy. :) Ale marnie to widzę :) Jakie macie napięcie na NB ustawione ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Max stable to 280 z groszem, to tylko z podpisu jest na mnozniku 9.5. q3Jarz4b dopisz sie do 1236743[/snapback] Nadal twierdze ze to najlepsza płytka do OC na socA 8), na DFI można sobie poszpanować z FSB ale jeśli chodzi o maks OC procka to sam wiesz jak wyglada sprawa, chociażby jeśli chodzi o zasilanie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) Powinien być temat : "Ile fabryka dała Abitowi" :D i "Ile fabryka dała DFI" :D Na abicie 250 to jest dobry wynik, a na DFI to marnie :) Obradiatorowałem płytę :) Może dobiję do Stable 250 :) Się zobaczy. :) Ale marnie to widzę :) Jakie macie napięcie na NB ustawione ?? 1236747[/snapback] po pierwsze panie madralinski ( :] ) topic powstal w czasach kiedy wszyscy z zachwytem podniecali sie swoim super fsb230 ,a tylko jednostki lataly w okolicach 240MHz......tytulowe "fsb250" odnosilo sie do Solteka SL75FRN2-L na ktorym to bardzo sprawnie latalem najpierw na fsb240 (Xor pamieta nasze wyscigi :> ) i po Vmodzie na 250....przy tym trzeba bylo sie conieco wykazac ,a nie tylko kupic DFI podlaczyc i rajcowac sie fsb250 ....niby to samo,a jednak co innego :] Edytowane 26 Stycznia 2005 przez _Vip_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Jakie macie napięcie na NB ustawione ?? Ja mam tak: FSB do 220 1,4V FSB do 240 1,5V FSB do 250 1,6 - 1,7V zależnie od tego czy wywalało mnie z 3D czy nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...