Hipo Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Dajemy koledze szanse tylko ze kolega cały czas poza słowami i screenem z sandry nic nie pokazuje, wiec nie wiem dlaczego nie mamy sie czepiać :?: Skoro ja czy Ty drogi Piotrze udokumentowaliśmy solidnie nasze osiagniecia to dlaczego ktoś inny ma zostać potraktowany ulgowo :?: Screena z sandrą to ja na 270 też moge pokazać, nawet mam całkiem miłą kolekcje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Ja bynajmniej sie nie czepiam ;) Czekam na godnego rywala :wink: Ktory zmusi mnie do ciezszej pracy nad sprzetem. Narazie zmusil mnie VeGi, ale wie ze dni jego miejsca sa policzone ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 (edytowane) Na razie stabilnie na 260, pamiec na 11-4-4-3. Niski mnoznik procka wynika z tego ze probowalem przejsc 278 mhz fsb. Speedfan ma pokazac jakie mam napiecia na plycie odczyty 12v, 5v sa nieprawidlowe, 3,3v pokazuje napiecie pamieci VCOREA to plyta, VCOREB to proc. Prime i linki do orba beda pozniej. Screen Co zrobic zeby 3dmark pokazal prawdziwe fsb??? U mnie pokazuje to co mam w biosie czyli max 250 :( Edytowane 29 Stycznia 2005 przez johnson Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Na razie stabilnie na 260, pamiec na 11-4-4-3. Niski mnoznik procka wynika z tego ze probowalem przejsc 278 mhz fsb. Speedfan ma pokazac jakie mam napiecia na plycie odczyty 12v, 5v sa nieprawidlowe, 3,3v pokazuje napiecie pamieci VCOREA to plyta, VCOREB to proc. Prime i linki do orba beda pozniej. 1243064[/snapback] 1) Na jakich pamięciach teraz jedziesz, bo ja się pogubiłem - tych twoich Infineonach, jak na początku? Jak masz je obsadzone przy takim FSB? 2) Speedfanem się nie przejmuj - on na Epoxie pokazuje co chce (sprawdzone organoleptycznie na dwóch płytach) - możesz wrzucić USDM, powinien sobie poradzić, w końcu jest specjalnie pod Epoxy (najnowszy to 3.XX, ale na niektórych stronach Epoxa są stare wersje). 3) 3DMark2001SE jest na to za głupi - jak kręciłem 8rdavcore (sprawdzałem jak wysoko płyta pójdzie z ROMSIP table FSB166), to również pokazywał FSB z biosu. 4) Niskie wyniki w Sandrze - to jest ten drugi bios Merlina (CPC Off)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 1) Na jakich pamięciach teraz jedziesz, bo ja się pogubiłem - tych twoich Infineonach, jak na początku? Jak masz je obsadzone przy takim FSB? 2) Speedfanem się nie przejmuj - on na Epoxie pokazuje co chce (sprawdzone organoleptycznie na dwóch płytach) - możesz wrzucić USDM, powinien sobie poradzić, w końcu jest specjalnie pod Epoxy (najnowszy to 3.XX, ale na niektórych stronach Epoxa są stare wersje). 3) 3DMark2001SE jest na to za głupi - jak kręciłem 8rdavcore (sprawdzałem jak wysoko płyta pójdzie z ROMSIP table FSB166), to również pokazywał FSB z biosu. 4) Niskie wyniki w Sandrze - to jest ten drugi bios Merlina (CPC Off)? 1243175[/snapback] Pamieci firmy blitz z media markt, 80zl za 256 mb kostke :) Nie zartuje z tymi pamieciami. Infineon max 230 mhz na 11-3-3-3. Wyniki pamieci przy 11-3-3-3 i fsb 260 mhz , procek mnoznik 8: KLIK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Pamieci firmy blitz z media markt, 80zl za 256 mb kostke :) Nie zartuje z tymi pamieciami. Infineon max 230 mhz na 11-3-3-3. Wyniki pamieci przy 11-3-3-3 i fsb 260 mhz , procek mnoznik 8: 1243213[/snapback] No teraz znacznie lepiej, jeżeli chodzi o wyniki pamięci :) Dobra rada - jak robisz screenshota, to zwiększ rodzielczość - więcej zmieścisz i będzie czytelniej, a koledzy nie będą się tak czepiać ;) Powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 (edytowane) ja sie nie czepiam ja sie tylko grzeczenie pytalem. a co do fsb to oczywiscie gratulacje. Edytowane 29 Stycznia 2005 przez [hS.4f] Logan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 (edytowane) Dajemy koledze szanse tylko ze kolega cały czas poza słowami i screenem z sandry nic nie pokazuje, wiec nie wiem dlaczego nie mamy sie czepiać :?: Skoro ja czy Ty drogi Piotrze udokumentowaliśmy solidnie nasze osiagniecia to dlaczego ktoś inny ma zostać potraktowany ulgowo :?: Screena z sandrą to ja na 270 też moge pokazać, nawet mam całkiem miłą kolekcje ;) 1242905[/snapback] prawda .. .. tylko ze tak troche jak wilki sie rzuciliscie .. więc dla mnie po prostu poki co nie jest to uznane za stable bo na screenach jasno nic nie wynika do Johnson: screena zrob wieksza rozdzilczosc .. 1280 napewno ci pojdzie bo nawet ja na swojej 15" tyle moge dac.. nie szpikuj nas przepustowoscia z sandry.. daj screeny stabilnosci.. prime 3dmark i super pi 16 wzglednie 8 na 1 screenie .. i potwierdz to orbem .. zrob testy na 250 .. i daj orba .. i tak bedzimy bic brawo ------------------------------- chodzi o cos takiego: http://members.lycos.co.uk/chaosik/max/8mb-pi_mark.jpg http://service.futuremark.com/compare?2k1=8195247 prawda ze proste? Edytowane 29 Stycznia 2005 przez Chaos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 ORB: KLIK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 ORB: 1244257[/snapback] widzisz .. trick polegan a tym ze ma byc razem ze screenem nie jako podpisem dla niego ma byc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Wybaczcie lekki offtopic. Ale zapamiętałem sobie jak w tym topciu Hipo utrzymywał, że zrobienie poprawnie 3d marka 2001 SE na Abicie NF7 z FSB wyższym niż 250 jest niemożliwe. Hipo - Mój ORB w 3dm2k1 z FSB 251 hmm Nic to szczególnego, tylko 1mhz więcej, ale zaprzecza "regule" na problemy 3dmarka 2001 z Abitem powyżej fsb 250. Pewnie afryki nie odkryłem :blink: /EDIT - 257. Więcej nie da rady, może jabym miał czas to na drugiej kostce... :mur: Nie mówiąc o dualu...mam chyba jakiś zwalony kontroler bo kręci się żałośnie :blink: Edytowane 1 Lutego 2005 przez Hamil_Hamster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 258:] http://service.futuremark.com/compare?2k1=8404900 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Zazdrosze wam, ja teraz mam problemy na 240 :? zachciało mi zablokowanego proca grrr :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Zazdrosze wam, ja teraz mam problemy na 240 :? zachciało mi zablokowanego proca grrr :( 1251407[/snapback] Chyba jednak lepiej mieć tak świetnie kręcącego się procka jak Twój, ale z zablokowanym mnożnikiem i troszke niższym FSB, niż tak żałosne OC jak u mnie (jednak z troche wyższym FSB) :D Więc nie masz czego zazdrościć :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 po weekendzie podesle 260x7 i 265x7... nie zdazylem nagrac na plyte przed wyjazdem :) konieczne vmody na moje DFI ale to po sesji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 (edytowane) No to u mnie Sempron 2200+ ( batch 768 ) puszczony na 260x9 działa stabilnie na 2,0V, ale jednak mój modecomik potrzebuje odpoczynku, więc zbieram kasę na coś mocniejszego :) FOTKA Edytowane 4 Lutego 2005 przez OCMaster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 No to u mnie Sempron 2200+ ( batch 768 ) puszczony na 260x9 działa stabilnie na 2,0V, ale jednak mój modecomik potrzebuje odpoczynku, więc zbieram kasę na coś mocniejszego :) 1256221[/snapback] 2V wg. wskazań programów i 2V w biosie? Co to za bios? :) Bo ja ok. 2V mam dopiero na 2,06V w biosie... BTW. Widze, że mój t-bred jest nic nie wart, może czas go zmienić na semprona? Skoro mają dużo lepsze osiagi niż ja :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Już mi się odechciało normalnie :( Co to ma być, wyskakujesz z fsb nierealnym na epox i nie piszesz jasno o stabiności! Czego sie spodziewałeś, że to pytanie nigdy się nie pojawi? Każesz ciągnać sie za język, piszesz że bedziesz testował czym tylko chcemy a poźniej plojesz się że się czapiam?! musisz zniżyć się do mojego poziomu? Już tak się wywyższasz że qrwa będziesz mi ubliżał? Gdzie ja się qrwa uważam ża kogoś "najleprzego"? Tak, uwziołem się na Ciebie bo żucasz słowa na wiatr! Ta... Vdd 1.6 i mam 274 pewnie na standardowym coolerze i paście buhaha POKAŻ TO, a puść nawet Fake byle by był dobry i trza było nad nim posiedzieć żeby zbadać twoją prawdomówność... To nie matrix, pewnie że zabawa z kompami, ale chyba sam już wiesz jak ciężko jest spełnić słowa żucone na wiatr... Jakieś przemyślenia? to WAL NA PRIV bo nie mam ochoty przez takich jak ty być kolejnym śmieciażem na forum! EOT przepraszam innych że do tego wracam ale już nie wytrzymałem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 No to w takim razie dzisiaj zaczynam sie z wami scigac :] Na razie utknalem przy 11x240 :/ procek z dobrej serii ale mnoznik zablokowany :( Przy 11x230 potrzebuje niecale 1.7v (moze nawet mniej musze potestowac bo dalem zachowawczo wiecej) http://miregio.pl/tweak/11x230PI.jpg Natomiast jaja zaczynaja sie przy 240Mhz , tutaj juz nawet 1.9v nie wystarcza . Z poczatku obwinialem pamieci ale nawet zrzucenie ich na CL3 nic nie daje . VDD jest na full , zaraz zabieram sie za 1.93 moze cos sie uda zdzialac :) Najsmieszniejsze jest to ze PI 16Mb liczy normalnie natomiast 2001 SE sie wykrzacza juz przy starcie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) Z 3D2k1 mieliśmy te same problemy, ale ktoś dał sobie z tym rade... edit: powoli zmuszacie mnie do skończenia WC i modowania ;) Edytowane 5 Marca 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Obecnie przy D43 na 11-4-4-3 ruszyl na 11x241 :blink: I dont know how , raz dziala 30 minut a raz w ogole nie wchodzi , chyba szef juz nie daje rady... :/ Najlepsze jest to ze daje mu tylko 1.8v podwyzszanie do 2v nawet nic nie daje Po 16Mb Pi i 15 minutach Pirme temp mi dochodzi do 54 stp :lol: chyba trzeba powoli zaczac myslec o WC juz bo SP z sunonem na full pomalu nie wyrabia Edit: chccialem uniknac modow plyty ale to chyba nie uniknione bo cos mi sie zdaje ze pamiatki wiecej voltow potrzebuja... Edit: jeszcze raz :D Co myslicie o DDR Boosterze ? Bo nie wiem czy to olac czy warto zainwestowac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 temat dotyczy tylko NF2 czy tez moge cos zapodać???? np. 350(700DDR) w dualu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 chccialem uniknac modow plyty ale to chyba nie uniknione bo cos mi sie zdaje ze pamiatki wiecej voltow potrzebuja... Co myslicie o DDR Boosterze ? Bo nie wiem czy to olac czy warto zainwestowac ? 1311364[/snapback] Ad 1 Bez modów? A te 2V to jest Vdd czy cpu? Ad2. imho nie warto, lepiej mod... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) Edit: chccialem uniknac modow plyty ale to chyba nie uniknione bo cos mi sie zdaje ze pamiatki wiecej voltow potrzebuja... 1311364[/snapback] Więcej V dla hyniksów? nie ma sensu... Jakiego biosu używasz? temat dotyczy tylko NF2 czy tez moge cos zapodać???? np. 350(700DDR) w dualu Nikt nic o tym wspominał... więc pokaż co potrafią twoje TCCD Edytowane 5 Marca 2005 przez Pc juice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 http://img234.exs.cx/img234/4461/ddrddr26eb.jpg screen z S3Trio wiec ... odrazu mowie ze robiłem to dla checy i system o dziwo wstał ,pozniej było juz nieco gorzej.Test robiony z parametrem 2T .Z 1T chula do OK. 320MHz. Na tej konfiguracjii DFI@A-Data takie cuś to nic szczegolnego.Wydajność mogę porownać(Sandra 2K5) do np. 240 2,5-3-3-7 1T wiec nie ma sie czym podniecać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 o so hozi czemu pokazuje tylko 2 strony tego topicu :>? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Heh najlepsze jest to ze jeszcze jade na stockowym biosie :lol: Chyba czas go zmienic to moze poszaleje dalej... Co do voltow dla hynixow to owszem do pewnego momentu te pamieci gorzej reaguja na wiecej V ale mysle tak 3.1 3.2 v i powinno byc dobrze Owies 2v to dla CPU , sprawdzalem po kilka razy i na 11x240 nie ma roznicy czy mu dam 2v czy 1.85v wiec to chyba beda pamieci :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidzama1x Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Moje gratulacje. Muj biedny AMD kręci sie tylko na 174 ale to już maź jak ta te technologie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Moje gratulacje. Muj biedny AMD kręci sie tylko na 174 ale to już maź jak ta te technologie 1324201[/snapback] Heh Moj stary duronik 950 spokojnie chodzil na FSB 220 :P. A ja mam takie pytanko ile wam dal Mod Vdd i jakie napiecie mniejwiecej dawaliscie???:]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnn666 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 heh to taki maly bajerek sprzet taki jak w podpisie, czyli plyta bez blokady PCI, procesor z zablokowanym mnoznikiem. wsadzialem do kompa stary dysk i grafe od kumpla (riva tnt 2) i zobaczyc chcialem co z niego da sie pocisnac. niestety ram nie pozwala na duzo, ale 250MHz poszlo (co prawda ram dopowiednio mniej FSB-33). Nie wiem czy to sie nadaje, ale mi i tak sie podobalo(warto jeszce dodac, ze przez pol dnia w pokoju mialem 4 wentyle 80mm na 12V :wink: ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...