_Vip_ Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 czekaj Vip ja Ci jeszcze pokaze ze epox tez da rade :P narazie mam 235 ale jak zrobie vdd moda...i pamieci wykrzeje w piekarniku to zobaczysz :twisted: :lol: trzymam za slowo 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 oto moj wynik tylko ze nie synchronicznie ,gdyz ram wysiada juz przy 210 mhz :( przy 250 mhz mobo tez sie uruchomil tylko ze nie ladowal windy :( ...a z czasem gdy te czesci od napiecia sie nagrzaly (mozna bylo jajka na nich smazyc :P ) juz w biosie byly zwisy 8) ....jeszcze chcialem spytac czy po kupnie pc 500 poleci on synchro te 240 fsb :? ?? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 acha oczywiscie wszystko bedzie dodatkowo chlodzone ;) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 czekaj Vip ja Ci jeszcze pokaze ze epox tez da rade :P narazie mam 235 ale jak zrobie vdd moda...i pamieci wykrzeje w piekarniku to zobaczysz :twisted: :lol: ZAPOMNIJ na VDD @2.2V, bo mi sie nie chciało wentylatora na mosfety ustawić :lol: Vip po co ci nowy wentyl na NB jak robiłeś Vcore MOD ? * spaliły sie 2 mosfety i środkowa cewka, wypalony laminat, z drugiej strony brązowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 chyba zartujesz, na mosfetach mam pociety radiator z procka + wentyl przy vcore 2V są ZIMNE to przy wiekszym vdd nie powinno byc klopotow psioczycie na tego epoxa, a to taka fajna plyta tylko wymaga od uzytkowanika wiecej inwencji :D 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 nie ma szans na 250 FSb > ja dałem vdd 2.4V i chłodzenie i nic to nieda >> max 245 niestabilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 czekaj Vip ja Ci jeszcze pokaze ze epox tez da rade :P narazie mam 235 ale jak zrobie vdd moda...i pamieci wykrzeje w piekarniku to zobaczysz :twisted: :lol: ZAPOMNIJ na VDD @2.2V, bo mi sie nie chciało wentylatora na mosfety ustawić :lol: Vip po co ci nowy wentyl na NB jak robiłeś Vcore MOD ? * spaliły sie 2 mosfety i środkowa cewka, wypalony laminat, z drugiej strony brązowo jak po co.....chlodniejsze NB to wieksza stabilnosc na wysokim FSB 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 nie ma szans na 250 FSb > ja dałem vdd 2.4V i chłodzenie i nic to nieda >> max 245 niestabilnie jestem optymistą :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 czekaj Vip ja Ci jeszcze pokaze ze epox tez da rade :P narazie mam 235 ale jak zrobie vdd moda...i pamieci wykrzeje w piekarniku to zobaczysz :twisted: :lol: ZAPOMNIJ na VDD @2.2V, bo mi sie nie chciało wentylatora na mosfety ustawić :lol: Vip po co ci nowy wentyl na NB jak robiłeś Vcore MOD ? * spaliły sie 2 mosfety i środkowa cewka, wypalony laminat, z drugiej strony brązowo jak po co.....chlodniejsze NB to wieksza stabilnosc na wysokim FSB 8) przecież i tak miałeś 1,6 Vdd i radiator był chłodny >> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 czekaj Vip ja Ci jeszcze pokaze ze epox tez da rade :P narazie mam 235 ale jak zrobie vdd moda...i pamieci wykrzeje w piekarniku to zobaczysz :twisted: :lol: ZAPOMNIJ na VDD @2.2V, bo mi sie nie chciało wentylatora na mosfety ustawić :lol: Vip po co ci nowy wentyl na NB jak robiłeś Vcore MOD ? * spaliły sie 2 mosfety i środkowa cewka, wypalony laminat, z drugiej strony brązowo jak po co.....chlodniejsze NB to wieksza stabilnosc na wysokim FSB 8) przecież i tak miałeś 1,6 Vdd i radiator był chłodny >> no nie az tak chlodny...zreszta ten malutki swiszczal na 12V...teraz jest zimno i bezglosnie (wentyl na 5V).....jeszcze tylko WC na CPU i bedzie ciiiiisza (CMy juz puscilem na 5V :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Witamy w klubie 250 FSB zaliczone :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Witamy w klubie 250 FSB zaliczone :) gratuluje, ale powiedzm mi jak zmusiles epoxa do pracy z tymi corsairami i to jeszcze na takiej szynie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Witamy w klubie 250 FSB zaliczone :) gratuluje, ale powiedzm mi jak zmusiles epoxa do pracy z tymi corsairami i to jeszcze na takiej szynie jak juz to na NF7-S :wink: MK1 - jeszcze raz gratuluje 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Witamy w klubie 250 FSB zaliczone :) gratuluje, ale powiedzm mi jak zmusiles epoxa do pracy z tymi corsairami i to jeszcze na takiej szynie jak juz to na NF7-S :wink: MK1 - jeszcze raz gratuluje 8) to zmienil plytke?? bo wczesniej mial rda cos tam cos tam :) a moj epox dalej ma mnie gdzies i nie chce sie ze mna bawic w wysoka szyne :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 epox sie spalił, a dokładnie mosfety padły przy VDD 2,2 V i Vcore 1.95V bo mi sie nie chciało właczyć wentyla nad radiatorami :P teraz abit i jest TURBO ZAJEBIOZA !! rozmontowałem WC więc narazie niskie Mhz ale wysokie FSB :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 epox sie spalił, a dokładnie mosfety padły przy VDD 2,2 V i Vcore 1.95V bo mi sie nie chciało właczyć wentyla nad radiatorami :P teraz abit i jest TURBO ZAJEBIOZA !! rozmontowałem WC więc narazie niskie Mhz ale wysokie FSB :) to jeszcze raz gratuluje ja sie zastanawiam nad rda+ rev 2.1 bo jest wmiare tania powiedz, co zrobiles, zeby te corsairy dobrze chodzily?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 proste: spaliłem EPox'a :) to był jedyny feler ! a teraz siłuję sie z prime95 i biosami :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 czekaj Vip ja Ci jeszcze pokaze ze epox tez da rade :P narazie mam 235 ale jak zrobie vdd moda...i pamieci wykrzeje w piekarniku to zobaczysz :twisted: :lol: ZAPOMNIJ na VDD @2.2V, bo mi sie nie chciało wentylatora na mosfety ustawić :lol: Vip po co ci nowy wentyl na NB jak robiłeś Vcore MOD ? * spaliły sie 2 mosfety i środkowa cewka, wypalony laminat, z drugiej strony brązowo Ja ostatnio miałem podobny numer na 8Rda przy vdd 2v :D i vore 1,975 padło zasilanie, z drugiej strony płyty pod mosfetami zrobiło się brązowo mimo że mosfety były chłodzone radiatorem z coolerem. Ciekawe czy kolesie w sewisie wypatrzą ślady vmoda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 moi nie znaleźli :) bo oddałem do rasowania kolegom z punktu GSM i wyglądała jak dziewica :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 ja narazie siluje sie z moim 8rda3+, narazie wydusilem z niego 247mhz ale nie udalo sie jeszcze 250 : No coz, back to work ;] Trza kaskadke dalej meczyc, moze z peltem 120W na chipsecie inaczej pogadam z tym mobo : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 moi nie znaleźli :) bo oddałem do rasowania kolegom z punktu GSM i wyglądała jak dziewica :D Jestem Happy :twisted: kolesie widać nic nie skumali bo gadałem z kumplem ze sklepu i w poniedzałek przychodzi mobo tylko nie wiem czy nowa sztuka czy moja po regeneracji :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 FSB 250 Mhz - Prime95 Stabile 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Gratulacje :twistet: widać nie tylko Soltek potrafi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soobaroo Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 epox 8rda+ 2.1 również potrafi i to bez żadnych Vmodów. od 4 dni juz smigam na zamkniętym liczniku. reszta sprzętu i ustawień: B0 1700+@2500 mHz@2 V, vdd@2 V, twinmos twister 466@500 6,2,2,2@2,9 V dc, wc: cpu, nb, sb, gpu, miedziany radiator na mosfetach, wszycho na as ceramique. wieczorkim podeślę screena z cpu-z, bo tera nie jestem w chacie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 epox 8rda+ 2.1 również potrafi i to bez żadnych Vmodów. od 4 dni juz smigam na zamkniętym liczniku. reszta sprzętu i ustawień: B0 1700+@2500 mHz@2 V, vdd@2 V, twinmos twister 466@500 6,2,2,2@2,9 V dc, wc: cpu, nb, sb, gpu, miedziany radiator na mosfetach, wszycho na as ceramique. wieczorkim podeślę screena z cpu-z, bo tera nie jestem w chacie.... Nono ... byłbys pierwszym, który twistery 466/500 zmusił do pracy na takich timingach ... Czekamy na screeny ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 przepraszam, czy mopglby mnie ktos oswiecic o co biega z tym wygzewaniem pamieci pod zarowka?? :-) Czy to jest dlugo terminowe rozwaizanie? CZy dziala jakis czas a potem wszystko wraca do normy? BO moje twin-mos`y 333 strasznie sie brona przed 200 fsb nie wiedziec czemu :-( , chcoby nie wiem jak kombinowal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Loknij sobie na forum jest topic o wygrzewaniu pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 wiem wlasnie go przejzalem :D OMG ciekawa sprawa :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 FSB 250 Mhz - Prime95 Stabile 8) Yeah! Abit tez potrafi - mk1 napisz dokladniej jak to Ci sie udalo. soobaroo >> jak udalo Ci sie puscic Twistery z RAS to CAS: 2 ?, bo moje za nic nie chca isc na 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soobaroo Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 yotomeczek: niestety będziecie musieli poczekać na tego screena do jutra wieczorem, bo zostaję u rodziny dzień dłużej na święta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...