mAtii Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 ya fsb272 1:1 co dalo 3,264GHzJak na plyte pod P4, to male to FSB troche.... Powinienes 300 zaatakowac :P . |POZDr| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 daj coolera ktory mi schlodzi 3,6 GHz bo chyba nawet zalman7000alcu nie wystarczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mAtii Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Aha... Sorki... Myslalem, ze masz WC... :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 3.6 ghz, 1.725V... volcano 7+ LEZACE na P4 i 80mm wentylek... do 45C temp.. 9takze 2.4c) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 jutro odbieram mojego abita z serwisu (a raczej to juz dzisiaj) wiec wezme sie do roboty i zobacze co wyciagne z tej plyty EDIT: rekordy zaczynam bic w srode bo moja plyta jeszcze nie przyszla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Question Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Jak ja sobie myśle co by było przy moim procesorze jakbym miał 250 fsb... to nie wyobrazalne i niemożliwe 8) (mnożnik 22). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Ja mam coś nie tak ^^ -Hynix'y D43 -Abit NF7-S z L12 modem i biosem 10b1 -Enermax 353W I co, marne FSB230 :P Jakieś sugestie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Ja mam coś nie tak ^^ -Hynix'y D43 -Abit NF7-S z L12 modem i biosem 10b1 -Enermax 353W I co, marne FSB230 :P Jakieś sugestie? wiecej pradu :D Takie fsb domaga sie juz wysokich napiec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 wiecej pradu :D Takie fsb domaga sie juz wysokich napiec To nie pomoże.. sam mam na 2.9V ;) Przy FSB 250 postuje się komp, pojawia się komunikat Memory Test Fail więc mam taką pewność, że pamięci nie dają rady Spróbuję z różnymi biosami, na razie zastanawiam się nad 3DFire 10b2 oraz 10b4, macie może jakieś propozycje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 wiecej pradu :D Takie fsb domaga sie juz wysokich napiec To nie pomoże.. sam mam na 2.9V ;) [...] :arrow: ee.. tam. 2.9V - co tak marnie ;) sproboj na 3.1V - co Ci szkodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 wiecej pradu :D Takie fsb domaga sie juz wysokich napiec To nie pomoże.. sam mam na 2.9V ;) [...] :arrow: ee.. tam. 2.9V - co tak marnie ;) sproboj na 3.1V - co Ci szkodzi? Vmem ? Nie dziękuję, trochę dla mnie za wcześnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Witam :D Tym razem jestem bardzo zadowolny :D FSB 250, 2.9V, 2.5-3-4-11 Nie mam pojęcia jak to zadziałało :shock: Ale mam FSB :lol: Tylko jest jedna sprawa, w Aida32 mam słabe wyniki, w odczycie ok. 3180 Mb/s a w zapisie ok. 1280 Mb/s Co poradzicie? Jakieś ustawienia w biosie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandman Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 A wiesz co konkretnie zadziałalo?:) Ja mialem podobnie 235 stabilne a 250 wywala w prime:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Witam :D Tym razem jestem bardzo zadowolny :D FSB 250, 2.9V, 2.5-3-4-11 Nie mam pojęcia jak to zadziałało :shock: Ale mam FSB :lol: Tylko jest jedna sprawa, w Aida32 mam słabe wyniki, w odczycie ok. 3180 Mb/s a w zapisie ok. 1280 Mb/s Co poradzicie? Jakieś ustawienia w biosie? daj CPU Interface na ENABLED :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandman Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Mam juz od dawna na Enable :) W moim przypadko to nie to...niestety heh to bylo apropo wynikow :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Mnie też nie pomaga :| EDIT : Mam to samo, co Sandman - Prime95 wywala błędy _Vip_, czy ja dobrze pamiętam, miałeś takie problemy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Mnie też nie pomaga :| EDIT : Mam to samo, co Sandman - Prime95 wywala błędy _Vip_, czy ja dobrze pamiętam, miałeś takie problemy? ja nigdy nie mialem problemow z aida ,wyniczek masz w podpisie przy fsb250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 ja nigdy nie mialem problemow z aida ,wyniczek masz w podpisie przy fsb250 Hm nie masz jakiś sugestii ? Może coś jeszcze ustawiałeś w biosie..? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 ja nigdy nie mialem problemow z aida ,wyniczek masz w podpisie przy fsb250 Hm nie masz jakiś sugestii ? Może coś jeszcze ustawiałeś w biosie..? trudno powedziec... napisz mi kilka rzeczy : :arrow: jaki bios :arrow: jaki mnoznik :arrow: Vcore,Vdimm,Vdd :?: W biosie przestaw dzielik na 5/5,CPU Interface musi byc Enabled (bez tego wydajnosc kuleje i nici z takiego fsb),FSB/AGP SpreadSpectrum powinno byc DISABLED ,ale zmiana na 0.50% poprawia stabilnosc ale jednoczesnie pogarsza wydajnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 :arrow: jaki bios Akutalnie 10beta4 by tictac, przedtem 10beta2 - różnicy nie zauważyłem :arrow: jaki mnoznik7 (7x250) :arrow: Vcore,Vdimm,Vdd :?: Vcore - 1.6 (default) Vdimm - 2.9V, Vdd 1.6V i 1.7V (bez różnicy) W biosie przestaw dzielik na 5/5,CPU Interface musi byc Enabled (bez tego wydajnosc kuleje i nici z takiego fsb),FSB/AGP SpreadSpectrum powinno byc DISABLED ,ale zmiana na 0.50% poprawia stabilnosc ale jednoczesnie pogarsza wydajnosc Ok, ide to sprawdzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Zwieksz Vcore,dla takiego fsb 1.6V to "troszke" malo :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Zwieksz Vcore,dla takiego fsb 1.6V to "troszke" malo :wink: Zaraz.. Vcore jest do procka, czy to takie ważne? Nie wyciskuję potów z procka.. Ustawiłem w biosie FSB/AGP Spread na DISABLED, CPU Interface na ENABLED i oto wyniki - odczyt : ~3360 Mb/s - zapis : ~1330 Mb/s Nijak ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 jak masz stabilnie to nie zwiekszaj :wink: nie mam pojecia czemu masz takie niskie wyniki :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Podniosłem Vcore i bardzo wyraźnie poprawia stabilność, w Memtest przy coverage 130% mam 14 błędów na 53 cykli.. Na 1.6V było chyba na każdym cyklu ;) Jakie jest aktualne napięcie, już zapomniałem, zaraz zobaczę Jak mi się nie uda samemu poprawić wyniki, to chyba pozostanie mi spytać się na zagranicznych forach np. nforceHQ.. Swoją drogą, powiedz mi jaką masz wersję Aida32? Zaraz zainstaluję najnowszą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 najnowsza :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 1.7 V... nie tak źle, przy WC docelowo planuję 1.8 - 1.9 V Tylko dziwi mnie sprawa - gdy obniżam zegar (tak koło 1250 Mhz) i jednocześnie podnoszę Vcore np. do 1.75V to komp działa bardzo niestabilnie.. przy WC, gdy go testowałem, było inaczej. Jak to możliwe? Przy np. 7x250 (1250) przy napięciu da się wchodzić do windy i testować Aidą. Przegrzanie procesora raczej nie jest wliczane w to I drugie dziwne zjawisko - a mianowicie takie, że jak obniżyłem mnożnik do 5 i 7, są beznadziejnie niskie wyniki w Aidzie - odczyt rzędu 2400-2600 Mb/s. To wina mnożnika? Najnowsza wersja Aidy nie pomogła Jaki ten świat O/C jest dziwny ;) Ech przede mną czeka niemała bitwa z hynix'ami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandman Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 U mnie 5/5 i FSB/AGP SpreadSpectrum DISABLED GoldMamory sypie bledami przy 240. Aida: 3366, 1271 przy FSB 231 Narazie zostawiam 9,5 x 231. W poniedzialek przypieke je troche halogenem :lol: , zaloze radiatorki i zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 1.7 V... nie tak źle, przy WC docelowo planuję 1.8 - 1.9 V Tylko dziwi mnie sprawa - gdy obniżam zegar (tak koło 1250 Mhz) i jednocześnie podnoszę Vcore np. do 1.75V to komp działa bardzo niestabilnie.. przy WC, gdy go testowałem, było inaczej. Jak to możliwe? Przy np. 7x250 (1250) przy napięciu da się wchodzić do windy i testować Aidą. Przegrzanie procesora raczej nie jest wliczane w to I drugie dziwne zjawisko - a mianowicie takie, że jak obniżyłem mnożnik do 5 i 7, są beznadziejnie niskie wyniki w Aidzie - odczyt rzędu 2400-2600 Mb/s. To wina mnożnika? Najnowsza wersja Aidy nie pomogła Jaki ten świat O/C jest dziwny ;) Ech przede mną czeka niemała bitwa z hynix'ami Najgorsze jest to ze fsb250 wymaga duzo pradu i niskich temperatur,dlatego trzeba sie niezle nakombinowac zeby utrzymac to w stabilnosc na jakims rozsadnym mnozniku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Najgorsze jest to ze fsb250 wymaga duzo pradu i niskich temperatur, dlatego trzeba sie niezle nakombinowac zeby utrzymac to w stabilnosc na jakims rozsadnym mnozniku A jak ciebie jak działały pamięci przy FSB250, Vcore 1.6V, Vdimm 2.9V i mnożniku np. 7? Chciałbym wiedzieć, jak wypadają moje pamięci w porównaniu do twoich przy wyżej wymienionych parametrach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Najgorsze jest to ze fsb250 wymaga duzo pradu i niskich temperatur, dlatego trzeba sie niezle nakombinowac zeby utrzymac to w stabilnosc na jakims rozsadnym mnozniku A jak ciebie jak działały pamięci przy FSB250, Vcore 1.6V, Vdimm 2.9V i mnożniku np. 7? Chciałbym wiedzieć, jak wypadają moje pamięci w porównaniu do twoich przy wyżej wymienionych parametrach zaraz sprawdze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...