TraFicK Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Wiem ze juz duzo o grafikach bylo czytalem co nieco ale dalej sie nie zdecydowalem a do jutra dobrze by bylo gdybym byl pewny w 100% a wiec musze kupic grafike do 600 zl z www.komputronik.pl i juz sam nie wiem rozwazalem: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5479 - GeForce 4 TI 4800SE Gainward 64 MB PP TV SE - 599zl http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7997 GF TI 4200 PixelView 128 mb - 555 zl http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4996 to sam oco wyzej tylko LEADTEK WINDFAST za 605 zl A moze macie jakies inne propozycje? ; o Bardzo bym prosil o szybka pomoc z gory thx =] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Wybieram bramkę nr. yyy kartę nr. #1 z możliwością zamiany na #3 tyle, że Winfastów już chyba niema z tgo co widzę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TraFicK Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 A no nie ma ; o Wczoraj chyba jeszcze byla nie zobaczylem : | Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobsipl Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Laydtek to dobra firma także jest szansa na to że troche jeszcze ją podpiłujesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Pozostaje Gainward 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TraFicK Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 To nie musza byc koniecznie te 3 moze byc kazda inna z komputronika do 600 zl ... :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 jedno jest takze pewne ze wersje 128mb kreca sie gorzej niz 64mb. Fakt. Wybieram bramke nr1. Choc sam bym wzial leadtek'a gf4ti4200 64mb za 539zł ale to juz nie komputronik tylko www.wgk.waw.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TraFicK Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Ale wlasnie mi pasuje z komputronika bo biore razem z monitorem na gwarancje u mnie w miescie a oni z komputronika sprowadzaja : O Wiec chodzi mi o najbardziej wydajna karte do 600 zl z tego sklepu :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Kup Prolinka Gf4 Ti4200 64MB za 460zl to dobry i rozsadny wybor a reszte zachowaj na lepsze czasy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TraFicK Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Gdzie ty widzisz w tym sklepie ta karte btw kasa i tak nie zostanie bo rodzice sponsoruja ... wiec moge wydac 600 jak wydam mnie to wraca do nich =] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 bierz zatem opcje #1. Jest akurat promocja :) Poczytaj sobie komentarze pod opisem tej karty Gainward'a. Spoko karta moglaby kosztowac te 99zł mniej i bylaby ok. Ale skoro rodzice Ci kupuja wiec nie ma sie czym przejmowac bo w ten sposob wykorzystasz az do bolu limit 600zł. Karta kosztuje 599zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TraFicK Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Ta tylko musialem spytac kogos kto sie zna czy poprostu ona majaca 64 mb jest wydajniejsza od 4200 128 mb :) Bo ja tam ciemny w sprzecie raczej jestem a niechce jakiejs haly kupic :] BTw kupuje do tego LG 17' F700P bedzie ok?:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 128mb przy obecnych grach mozesz miedzy bajki wlozyc podobnie jak agp x8 ;) No chyba ze bedziesz sie bawil w grafike... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 a jaki procek masz do tego? ps. monitorek spoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TraFicK Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Celeron 2 GHZ ... :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 na stronie futuremark'a znalazlem wsrod wynikow 3dmark'a2001 ze powinienes miec ok 8500-9000 pkt. W sumie to malo bo tyle to moze osoagnac gf3ti200. No ale tutaj waskim gardlem jest niestety procek :( Na karcie gf4ti4800se czyli jakby gf4ti4400x8agp mozna wywalic 12k i to lekko. Widac tutaj niestety dla Ciebie jak ta karta ladnie :) skaluje sie z prockiem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TraFicK Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Ciii bedzie dobrze troszke ja podkrecimy troszke procka i bedzie te 10 k: ] Pozatym chyba wszystkie gry beda teraz chodzily nice typu Mercedens Benz?: ] :D Btw teraz mam geforce 2 MX 200 ^^ wiec wiesz dlamnie bedzie roznica diametralna: ] A ten 1 k w ta czy w tamta :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 spoko 8000pkt powinno juz zapewnic jakotaka plynnosc w kazdej grze (chyba). Pozatym chyba wszystko, tak wiec EOT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TraFicK Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 A tak btw przegladaliscie jeszcze inne karty w tym sklepie do tej ceny? Moze ja cos przegapilem a bylo by wydajniejsze =] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Hmm ja wiem czy jest sens wydawac tyle kaski na GF 4800 na tym procku nie odczujesz roznicy no chyba ze za jakis czas procka zmienisz. Ja sobie kuilem Gf 4200 od Leadteka z 64 mb ram i smiga jak złe. Na procku P4 1.8 wyciaga 9459 pkt. A na 2.4 http://service.futuremark.com/compare?2k1=6956868. Kart jeszcze nie podkrencana. Kolega exmister ma racje. Ten cefalon beidze ci blokowal wszystko. Ale za jakis czas mozecz zmeinic proca i wtedy bedzie wykozystna w 100 %. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Zgadzam sie z tym ze ten Celek troszke wolny do tej TI4800 .Ja miałem 1700+ to szczerze miedzy TI3 Winfata a TI4 Prolinkiem nie widziałem tak wielkich ruznic w grach ,dopiero jak wymienilem na 2600+ to dopiero TI4200 pokazało co potrafi .Moim zdaniem zeby w pełni wykorzystac TI3 wystarczy 1700+ lub 2000+ a TI4200 to tak 2500+ powyrzej nie ma juz zbyt duzego wzrostu wydajnosci kart .A np w Radku 9700pro to min 2500-2600+ Do tego Celka ja bym wzioł teraz TI4200Prolinka(ok480zł) a te 120zł dorzucił do monitora. 128mb kart nie polecam bo gorzej sie kreca od 64mb i sa przez to mniej wydajne w dzisiejszych grach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TraFicK Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Ja chce konkretnej odpowiedzi ktora karta jest wydajniejsza ogolnie GF 4 TI 128 mb Leadtek or Pixelview czy Geforce 4 TI 4800 64 mb ceny sa prawie te same wiec poprostu chce jasnej odpowiedzi ktora bedzie szybsza =] I ktora sie lepiej pokreci ... Z gory thx :] I jak wam nie pasuje celeron to zatrzymajcie dla siebie hasla typu celafon itp : | n/c BTW znalazlem jeszcze cos takiego ... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7189 moze to? ; o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 bierz tego gainward'a za 599 bo nic innego w tej cenie nie znajdziesz w komputroniku! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefar Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Mialem 2 takie gainwardy. Pierwszego odeslalem po 3 dniach do serwisu bo za duzy kontrast mial. Oczy bolaly. Na kazdym ustawieniu i z kazdym sterownikiem. Drugi mial lekko niewyrazny obraz i tez go zamienile ale na gs-a, ktorego tez zamienilem na radka 9700 bo tez mial wade. Gainward ma spieprzone modele GF4 TI na agp x8 Wszystkie maja kiepski obraz. Ja to widze kto inny moze nie zwrocic uwagi. Mnie bolaly oczy i dlatego wymienialem. Sa rozne wady lekko niewyrazny, drzacy obraz ogolnie kaszana. Nie polecam gainwarda. Karta jako karta jest ok. Ma nizsze taktowania na pamieci niz inne gf4800se. Ale chodzi calkiem niezle. Poza tym ze ja nie moglem grac przez ten obraz. W zyciu bym tej karty nie kupil. Wolalbym cokolwiek. Zebys mial porownanie to lepszy obraz miala noname riva tnt. Na benchmark pl tez pisza przy gainwardach z agp x8 ze maja syfiasty obraz. Bierz cos innego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TraFicK Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Teraz to juz wogole mam metlik w glowie : ( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefar Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Tylko tyle moge na ten temat powiedziec. Ja bym nie kupil. Mialem 2razy i modlilem sie zeby sie ich pozbyc. Zrobisz jak uwazasz. Albo ten leadtek za 605 albo asus za 670. Chyba warto zainwestowac 70 zlotych we wlasne oczy? Dokladnie mialem tak 4800se gainward 2 razy 4200 gainward PP Golden sample itd jeden raz Niezaleznie od karty obra byl nie taki jak trzeba, musze jednak powiedziec ze gs ma duuuuuzo lepszy obraz od 4800. Choc to jeszcze nie to. Dlatego mam teraz radka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TraFicK Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 A ma ktos jeszcze tego gainwarda i mzoe sie wypowiedziec? ; o Bo juz bylem nastawiony na te karte ... : | A jak nie to wezme tego leadteka 4200 ... : > 128 mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 no i racja tez słyszałem ze te TI4800se Gainwarda to obraz do bani.Wes tego Winfasta i spoko ale Prolinki tez sa dobre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 a co do podkrecania to Winfasty sie bdb kręcą (ale durzo zalerzy jak trafisz) ja ze swojego Prolinka standart250-500 na max pusciłem 310-620 ok .to bdb wynik ale u mojego kolesia ten sam Prolink poszedł na 280-560(stabilnie) To wszystko to jedna wielka loteria. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Leadtek to bardzo dobra firma - Prolink gorszy. Wiec jak masz wybor - Leadtek - Prolink to bierz Leadteka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...