Lisek^ Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Na Allegro znalazłem wentyle 120x120 na 48V. W jaki sposób podłączyć go do komputera???? O ile mi wiadomo maksymalne napięcie wyjściowe w zasilaczu wynosi 12V. p.s. Wie ktoś gdzie można kupić w sieci wentyle 120x120 bo w żadnym sklepie nie mogę znaleźć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Max mozna niestandardowo z zasiłki uzyskać 24 V wieć tak polecam zrobić bo bedzie ciszej i też wydajnie.FAQ sie kłania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 A czy po podłączeniu tego wentyla do panela Zalman ZM-MFC1 będzie można go regulować. Bo nie wiem czy opłaca mi się kupować ten wentylek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 jasne zę bedzie go mozna regulować ale jak podłaczysz go tak jak napisałem czyli niestandardowo pod 24 V myślę że bedzie chodził bardzo cicho.A poco wogule CI taki wiatrak :?: Takie to ihmo tylko do WC sadobre.POlecam wiatrak zalmana 92x92 bo jest bardzo cochy na 5V a swoje robi.PS też zastanawiam sienad kupnem tego panelu zalmanka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Co do Zalmanka to kumpel ma i jest zawalisty!!! Mówisz że 92 lepszy?? Chcę ten wentyl zamocować u góry budy jako wyciąg. Wydaje mi się że 120 będzie do tego najlepszy. Mam jeden upatrzony http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15900692 ale jakoś strasznie duży silnik ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 hm olej go , silnik jest bardzo duży.Kup sobie tego zalmana co Ci napisałem 92x92 i na 5 V jest niesłyszalny i do tego zajebisćie wydajny.Jak wpdanie tu jakiś jego urzytkownik to napewno to potwierdzi.Np.Reed Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Skoro 92 jest tak wydajny to 120 będzie jeszcze wydajniejszy(zgodnie z logiką). Powiem szczerze że napaliłem się na 120 i chyba zostanę przy tym. Jeszcze poszperam w necie, może znajdę coś ciekawego. A tak poza tym to strasznie cięzko jest znaleźć w sieci 120 w jakimś sklepie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 ale ozbacz jaki ma wielki silnik ten 120x120 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 ale ozbacz jaki ma wielki silnik ten 120x120 Nie chodzi mi konkretnie o TEN. Wiem że motor ma trochę za duży. Poszukam jeszcze to może znajdę coś. W ostateczności zakupię Zalmana 92mm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 POszukaj jeszcze na forum opini o wiatrakach 120x120.Niewiem czy to jest regułą ale z tego co wyczytałem to te wiatraki buczą.Nawed jak są ustawione na minimum tak aby tylko isekręciły lekko.Czy tak jest ze wszystkimi :?: niewiem..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Na Allegro znalazłem wentyle 120x120 na 48V. W jaki sposób podłączyć go do komputera???? O ile mi wiadomo maksymalne napięcie wyjściowe w zasilaczu wynosi 12V. p.s. Wie ktoś gdzie można kupić w sieci wentyle 120x120 bo w żadnym sklepie nie mogę znaleźć. wroclaw AXEL - dworcowa:PPP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 POszukaj jeszcze na forum opini o wiatrakach 120x120.Niewiem czy to jest regułą ale z tego co wyczytałem to te wiatraki buczą.Nawed jak są ustawione na minimum tak aby tylko isekręciły lekko.Czy tak jest ze wszystkimi :?: niewiem.....zle wyczytales!!! u mnie chodzi na 12V i jest cicho Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Sory tak czytałem bo jeden urzydkownik kiedysnawed o tym topik założył i inni swoje problemy wypisywali z tym zwiażanie.Nie musisz odrazu mordy wydzierać :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Na Allegro znalazłem wentyle 120x120 na 48V. W jaki sposób podłączyć go do komputera???? O ile mi wiadomo maksymalne napięcie wyjściowe w zasilaczu wynosi 12V. p.s. Wie ktoś gdzie można kupić w sieci wentyle 120x120 bo w żadnym sklepie nie mogę znaleźć. wroclaw AXEL - dworcowa:PPP Mieszkam niestety w drugiej częsci Polski a na stronie internetowej www.axel2.blink.pl/ nie znalazłem wentylatorków :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Szukaj Papstow na Allegro - moim zdaniem najlepszy wybor. Standardowo chodza na 48V - na 12V sa nieslyszalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Witam FumFel ma rację lepiej kup zalmana 92mm niż jakiegoś 120x120mm, zalman nawet na 12 jest cichutki, a na 5v nawt go nie słychać a malutki silniczek sprawia że jest bardzo wydajny (większa powierzchnia robocza łopat), posiadam taki (do Zalmana 6000Cu) to dobrze wiem jak to się kręci, używałem kiedyś do wdmuchiwana do budy wentyla 120x120 sunona i rzeczywiście bardzo buczał szczególnie na 12 v, na 7 już było trochę lepiej ale troszeczkę słabo dmuchał, na 5v ledwo co chodził i to musiało być 5V a nie 4,ileś tam pod obciążeniem kilku dysków, płyty głównej i cedeków. Więc lepiej zamów wentyle Zalmana i fan mate i będziesz na pewno zadowolony !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Ok, przekonaliście mnie. Wybiore chyba tego Zalmana. Tylko czy to na pewno chodzi o model ZALMAN ZM-F2??? Chcę się upewnić aby nie kupić czegoś innego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Tak to jest ten zalman Wymiary: 92 x 92 x 25 mm Prędkości obrotowe wentylatora / poziom decybeli / przepływ powietrza -Maksymalna: 2800 obr./min. / 36,1 dB / 36,5 CFM -Minimalna: 1600 obr./min. / 20 dB / 20,6 CFM Waga: 88 g Typ łożyska: ślizgowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 nie kupuj zelmana , kup papsta 6200 na allegro ja kupilem za 35 zł , jakis rok temu , nie zawiedziesz sie startuje spokojnie na 12 V , moj ma regulacje od 12V do 38 V tylko zasilacz trzeba zrobic , moj kosztowal 20 zł bo sie nie znam na tym i musialem dac do elektronika, CFM max 620 m3h , srednica 175mm , glebokosc ok 54mm daje rade :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...