LOBO Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 No więc - mam złożyć komputer do CADa za jak najmniejsze fundusze - więć w grę wchodzą tylko dwie grafy - ATI 9200 lub fx 5200 - czy ktoś z was wie czy 5200 daje się przerobić na quadro lub czy z ati 9200 wycisnę jakoś fireGL ? I pytanie techniczne - czy to wspomaga ogólne obliczenia czy tylko wizualizację ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Może trochę nie na temat (pytasz o inne karty). Ale jak przerobiłem GF256 na Quadro to dostałem niezłego kopa (mam wrażenie, że przede wszystkim wizualizacje, na obliczenia największy wpływ ma procesor i duża ilość RAM'u). Oczywiście mozna jeszcze wszystko dokonfigurować w zakładkach Detonatorów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 GF3Ti200 Gainwarda można na Quadro przerobić, cena 250zł. ;] Jeszcze skręcic troche i luks działa. ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 GF3Ti200 Gainwarda można na Quadro przerobić, cena 250zł. ;] Jeszcze skręcic troche i luks działa. ;] To to wiem - w końcu sam mam gf3 - ale ja potrzebuję nówkę kartę i dlatego pytam. Może ktoś jednak przerabiałna quadro fx5200 ? Lub coś z tym ATI ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 a po co przerabiac?? pracowalem na TNT i dobrze wygladalo ,na gf2mx dobrze wygladalo ,na Kyro1 dobrze wygladalo obliczeniami zajmuje sie procesor,karta naklada tylko textury(ewentualnie) moc karty ma mniejsze znaczenie ,zamiast badziewnego fx5200 lub r9200 ,kup lepiej dobrej firmy r7500 lub gf4mx440 to beda lepsze przetworniki ,a wiec i obraz ostrzejszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...