Skocz do zawartości
maciej

MOD myszki LOGITECH optical [modemowcy: 3 x zdjęcia 640x480]

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się podoba :D Te diody tak nawalają że aż przez plastik widać :lol:

Ja też myślałem nad czymś takim, chciałęm wymienić diodę na niebieską, ale nie mogłem dostać żadnej o jasności 4000 m candeli(niby taka ma być), największą jaką znalazłem koło siebie to 200 mCd :(

Dodatkiwych diód nie opłaca mi się wstawiać, bo amm myszke na baterie i nie pochodzią by dłużej jak 4/5 dni (teraz chodzi 7/10 dni) na NiCd 600mA Panasonic'a.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]Dodatkiwych diód nie opłaca mi się wstawiać, bo amm myszke na baterie i nie pochodzią by dłużej jak 4/5 dni (teraz chodzi 7/10 dni) na NiCd 600mA Panasonic'a.[...]

ja piórkuje, jaka ty masz mysze ze ci trzyma 10 dni na bateriach ?? ja mam a4 techa libero (nie optyk) i bakterie 2xAAA trzymaja mi ponad 3 miesiace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]Dodatkiwych diód nie opłaca mi się wstawiać, bo amm myszke na baterie i nie pochodzią by dłużej jak 4/5 dni (teraz chodzi 7/10 dni) na NiCd 600mA Panasonic'a.[...]

ja piórkuje, jaka ty masz mysze ze ci trzyma 10 dni na bateriach ?? ja mam a4 techa libero (nie optyk) i bakterie 2xAAA trzymaja mi ponad 3 miesiace.

Logitech MouseMan Cordless Optical

to zależy od częstości używania, czasami nawet 3 tygodnie wytrzymywała bez ładowania (najczęściej co każdą! sobotę je ładuje)

Używam akumulatorków 600mAh, ładuje je prądem 90-140mAh przez 8h. Wiem, że powinno władowac 120% pojemności akumulatorka, czyli:

600mAh*1,2(120%)=720mAh

Przyjmując średnią za 120mAh:

720mAh / 120mAh=6h

Czyli sam doszedłem do tego że musze je ładowac 6 a nie 8 h :D(już przestawiam na timerze)

Możliwe że akkusy nie były naładowne tak jak powinny być, bo po punkcie szczytowym pojemności zaczynają się rozładowywać.

Zobaczymy jak teraz będzie :P

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi