Skocz do zawartości
KAZ

Jaką nagrywarkę dvd - DVD-R czy DVD+R

Rekomendowane odpowiedzi

mam mały problem posiadam starszy model DVD SONY stacjonarny i nie wiem jaką kupić nagrywarkę DVD żeby nie było problemów z odtwarzaniem bo nagrywanych video CD to nie mogę odtwazać bo albo nie widzi płyty albo zatrzymuje się w czasie odtwarzania.

Testowałem dzisiaj płytę DVD-R i podczas odtważania czasem się zatrzyma i nie wiem czy da sie coś z tym zrobić , ciekawe czy to samo było by z formatem DVD+R

Dodam że z odtwazaniem płyt z wypożyczalni nie mam żadnych problemów tylko z wypalonymi w nagrywarkach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma znaczenia co kupisz bo i tak tego w starszych modelach dvd nie odtworzysz - te kilkuletnie po prostu nie czytają płyt wypalanych -tylko tłoki -zresztą najprostszą metodą jest próba odtworzenia np. cdr z muzą -jak pójdzie to znaczy ze wypalone dvd powinno też isc

a jak cdr nie pójdzie to nie ma najmniejszych szans

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bartezjusz mylisz sie posiadam Panasonica DVD-RV 60 jest to starszy model dvd tyle ze swego czasu był to jeden z lepszych dvd w swojej klasie ale cdr nie czyta nagranych na kompie a co do dvd-r to kumpel mi przyniusł na dvd-r Za szybcy za wsciekli i przycinało niesamowicie w połowie filmu tyroche mniej pomyslałem cholera mój dvd jest nie przystosowany do tych płyt ale z drugiej strony cos mi nie pasuje nie mozliwe zeby az tak przycinało moze jest płyta zle nagrana i kumpel teraz mi pozyczył Taxi 3 na dvd-r i chodzi po prostu super wiec to zalzy tez od nagranej płyty KAZ sprawdz pare płytek i powiedz jak wyglada sprawa u ciebie.Dodam ze wszystkie filmy pochodza z giełdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nagrywarke TEAC +- i po nagraniu "kilku" :lol: filmów moge stwierdzić że co do odtważania nagranych płyt w stacjonarnych odtwarzaczach, oprócz tych bardzo starych które nie czytają żadnych płyt to wszystko zależy od jakości płyty. Do tej pory nie miałem problemów z płytami TDK i SONY, Esperanza - różnie, Datex 4x - czasami przycina, Datex 2x - testowałem na kilku odtwazaczach i lipa (oprócz DVD Panasonic) nawet czytniki DVD komputerowe miały problemy. Reasumując: najlepiej DVD-R i tylko dobrej jakości (tzn.drogie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...