KAZ Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 mam mały problem posiadam starszy model DVD SONY stacjonarny i nie wiem jaką kupić nagrywarkę DVD żeby nie było problemów z odtwarzaniem bo nagrywanych video CD to nie mogę odtwazać bo albo nie widzi płyty albo zatrzymuje się w czasie odtwarzania. Testowałem dzisiaj płytę DVD-R i podczas odtważania czasem się zatrzyma i nie wiem czy da sie coś z tym zrobić , ciekawe czy to samo było by z formatem DVD+R Dodam że z odtwazaniem płyt z wypożyczalni nie mam żadnych problemów tylko z wypalonymi w nagrywarkach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Dobra Rada Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Najlepiej kupic DVD+-RW :D Sa troszku drozsze ale chyba warto zaplacic troche wiecej i miec obslugiwane 2 standardy, nigdy nie wiadomo ktory sie bardziej przyjmie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 nie ma znaczenia co kupisz bo i tak tego w starszych modelach dvd nie odtworzysz - te kilkuletnie po prostu nie czytają płyt wypalanych -tylko tłoki -zresztą najprostszą metodą jest próba odtworzenia np. cdr z muzą -jak pójdzie to znaczy ze wypalone dvd powinno też isc a jak cdr nie pójdzie to nie ma najmniejszych szans Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 bartezjusz mylisz sie posiadam Panasonica DVD-RV 60 jest to starszy model dvd tyle ze swego czasu był to jeden z lepszych dvd w swojej klasie ale cdr nie czyta nagranych na kompie a co do dvd-r to kumpel mi przyniusł na dvd-r Za szybcy za wsciekli i przycinało niesamowicie w połowie filmu tyroche mniej pomyslałem cholera mój dvd jest nie przystosowany do tych płyt ale z drugiej strony cos mi nie pasuje nie mozliwe zeby az tak przycinało moze jest płyta zle nagrana i kumpel teraz mi pozyczył Taxi 3 na dvd-r i chodzi po prostu super wiec to zalzy tez od nagranej płyty KAZ sprawdz pare płytek i powiedz jak wyglada sprawa u ciebie.Dodam ze wszystkie filmy pochodza z giełdy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Mam nagrywarke TEAC +- i po nagraniu "kilku" :lol: filmów moge stwierdzić że co do odtważania nagranych płyt w stacjonarnych odtwarzaczach, oprócz tych bardzo starych które nie czytają żadnych płyt to wszystko zależy od jakości płyty. Do tej pory nie miałem problemów z płytami TDK i SONY, Esperanza - różnie, Datex 4x - czasami przycina, Datex 2x - testowałem na kilku odtwazaczach i lipa (oprócz DVD Panasonic) nawet czytniki DVD komputerowe miały problemy. Reasumując: najlepiej DVD-R i tylko dobrej jakości (tzn.drogie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...