Skocz do zawartości
Marcin_gps

Zmiana plyty i pamiatek

Rekomendowane odpowiedzi

W najblizszym czasie zamierzam sie pozbyc wysluzonej plyty i sdram'ow.

W sumie mam okolo 500 zl. Wiem, ze malo, ale cos za to kupie

1. Plyta powinna byc na nforce'ie i bez zadnych zbednych dodatkow.

2. Pamiec - 256 MB 333 Mhz, chyba jakies no name'y, chyba ze jest cos markowego za rozsadna cene.

Z gory dzieki za wszystkie rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 500zł to ciężko coś na nf2 + ram ,8rda epoxa lub fic au13 ok370zł no i ten q**wsko drogi ram ktory nie zamierza stanieć za 256 333MHz noname ok 195zł IMO warto dorzucic te 15zł i kupić twin mosy. ale to razem daje 570 zł więc,,,(cały czas pisze o częsciach nowych) ewentualnie pozostaje allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstrzymaj sie z tym do połowy stycznia - pamięci zaczną tanieć.

Chipset nForce + pamięć noname = problem

i jeszcze jedno - nie wiem jak inni, ale ja nie zmieniam płyty na jakiś nowy (niesprawdzony) model, zobacz jakie problemy mają niektórzy z markowymi płytami na nForce. Ale zrobisz jak zechcesz ...

Pozdr

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym mogl polecic Ci w dobrej cenie solteka na nforce..model fr.. cos tam costam :) niech ktos powie :) dobra cena za sprawdzona konstrukcje....a z pamieciami to dosyc odwazne mowic ze w polowie stycznia beda taniec :) jakos nie zawsze sie to sprawdza:) podobnie jak kiedys bylo z tanieniem sprzetu na wakacje :) a teraz co?? nic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena pamięci jest w tej chwili zawyżona, tylko wzrost popytu utrzymuje ją na tym poziomie.

Przy zerowych obrotach sprzęt nie tanieje, nikt nie będzie sprzedawał poniżej ceny zakupu. A od połowy czerwca obroty w sklepach były niskie, niższe jak rok temu - przynajmniej w tych sklepach które odwiedzam ;)

Przewidywanie cen to takie wróżenie z fusów, ale mogę się założyć że do stycznia RAM nie potanieje - chociaż jakieś drobne zmiany cen (w obie strony) będą. Napewno nie ma co liczyć na 256MB DDR333 po 99 zł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...