Marcin_gps Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 W najblizszym czasie zamierzam sie pozbyc wysluzonej plyty i sdram'ow. W sumie mam okolo 500 zl. Wiem, ze malo, ale cos za to kupie 1. Plyta powinna byc na nforce'ie i bez zadnych zbednych dodatkow. 2. Pamiec - 256 MB 333 Mhz, chyba jakies no name'y, chyba ze jest cos markowego za rozsadna cene. Z gory dzieki za wszystkie rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 za 500zł to ciężko coś na nf2 + ram ,8rda epoxa lub fic au13 ok370zł no i ten q**wsko drogi ram ktory nie zamierza stanieć za 256 333MHz noname ok 195zł IMO warto dorzucic te 15zł i kupić twin mosy. ale to razem daje 570 zł więc,,,(cały czas pisze o częsciach nowych) ewentualnie pozostaje allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Wstrzymaj sie z tym do połowy stycznia - pamięci zaczną tanieć. Chipset nForce + pamięć noname = problem i jeszcze jedno - nie wiem jak inni, ale ja nie zmieniam płyty na jakiś nowy (niesprawdzony) model, zobacz jakie problemy mają niektórzy z markowymi płytami na nForce. Ale zrobisz jak zechcesz ... Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 ja bym mogl polecic Ci w dobrej cenie solteka na nforce..model fr.. cos tam costam :) niech ktos powie :) dobra cena za sprawdzona konstrukcje....a z pamieciami to dosyc odwazne mowic ze w polowie stycznia beda taniec :) jakos nie zawsze sie to sprawdza:) podobnie jak kiedys bylo z tanieniem sprzetu na wakacje :) a teraz co?? nic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Cena pamięci jest w tej chwili zawyżona, tylko wzrost popytu utrzymuje ją na tym poziomie. Przy zerowych obrotach sprzęt nie tanieje, nikt nie będzie sprzedawał poniżej ceny zakupu. A od połowy czerwca obroty w sklepach były niskie, niższe jak rok temu - przynajmniej w tych sklepach które odwiedzam ;) Przewidywanie cen to takie wróżenie z fusów, ale mogę się założyć że do stycznia RAM nie potanieje - chociaż jakieś drobne zmiany cen (w obie strony) będą. Napewno nie ma co liczyć na 256MB DDR333 po 99 zł ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 no to chyba sie troche wstrzymam, dozbieram kasy i wtedy cos zakupie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...