Skocz do zawartości
pablo163

Jak szybko schudnac??

Rekomendowane odpowiedzi

Moze to troche niekonwencjonalny sposob, ale polecam bardzo wciagajace gry, najlepiej zeby sie szybklo nie znudzily. Ja jak jakas fajna dorwe to moge nie jesc dwa dni i caly czas grac :D.

Co do diet to najlepiej jesc duzo owocow, mniej fast foodow, mniej tluszczow itp. No i najwazniejsze to chyba cwiczenie jest, ja preferuje pojezdzic sobie na rowerku czy co tam kto lubi. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio wymyślili nową metode.Jeść dłużo TŁUSZCZÓW ,nic słodkiego i mało owoców.  :D  :D  :D  

Ja nie żartuje w wiadomościach mówili o tym.

to sie dokladnie nazywa dieta tluszczowa polega ona na tym ze ogranizm z powodu braku cukrow w organizmie ktore moglby zostac wykozystane jako zrodlo "paliwa" dla miesni organizmu zaczyna zuzywac tluszcze jako zrodlo energii jest to dosc skuteczna dieta ale trzeba pamietac ze 0 jakichkolwiek weglowodanow czyli tylko tlusta kielbasa i nic wiecej praktycznie 0 chleba makaronow i innych takich o slodyczach juz nawet nie wspominajac :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie wszystko. Przejdź na diete wysokobiałkową. Jeżeli przytyjesz to mięśniem. A w tym czasie zgubisz tłuszczyk i będzie ok. Podaruj sobie l-karnityny, szkoda kasy. Ruch, ruch i dobra dieta. Polecam www.sfd.pl Poczytaj o dietach w dziale odżywianie i będziesz wiedział wszystko.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepsze metody - sprawdzone

1. duzo sexu

2. duzo stresu

3. duzo ruchu, malo jedzenia

----------------

powyzsze metody nie dzialaja jesli zaburzony jest metabolizm - lub jest on uwarunkowany genetycznie i jest dla jakiegos organizmu poprostu powolnym procesem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siłownia + L-Karnityna, pomoże szybko uzyskać efekt  :)

L-Karnityna???

co to jest? o co z tym chodzi?

Cytuje:

L-KARNITYNA zwana także "fat burner", jest aminokwasem, którego zadaniem jest transportowanie tłuszczu z rezerw organizmu do tych komórek, które wytwarzają energię. Dzięki L-KARNITYNIE organizm może pozbywać się zbędnych zapasów tłuszczu poprzez jego przemianę w dodatkowe porcje energii, tak ważne przy długich wysiłkach fizycznych. L- KARNITYNA polecana jest dla wszystkich osób ćwiczących wyczynowo lub rekreacyjnie, które pragną zwiększyć wydolność organizmu i zlikwidować podskórną tkankę tłuszczową.  

KREATYNA - występuje naturalnie w organizmie, ale ulega wydzielaniu przy cięższych wysiłkach fizycznych, dlatego też polecana jest sportowcom oraz wszystkim osobom obciążonym wykonywaniem dużych wysiłków fizycznych.

Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja chce przytyc co mam zrobic?

Sam chciałem niedawno przytyć bo mam ok.180cm i 54kg :!: Nie wiem czy to dużo czy mało ale moi kumple mają po 20kg więcej... Jednak zrezygnowałem, bo kumpele mnie podziwiają i pytają się jak ja to robie... Więc jest temat do rozmów 8)

PS.Bez skojażeń :!: :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrec tyle i wiecej ruchu. Ja w ten sposob zrzucilem 40 kilogramow w ciagu 2 lat.

Respekt :)

Co do zżucania:

codzienie siłownia po 3 godziny siłowo + 1 godzina np. na bierzni. Wymordowuje się na maksymalnym obciążeniu ( 15 stopni)pod górkę z prędkością 3.6 mili na 12.5 kalorii na minutę. W ciągu jakiś 50 minut spalałem 600-700 kaorii. Trener ci powie dokładnie, co i ile razu trzeba ćwiczyć. Najważniejsza jest sysematyczność.

Zero chleba, ziemniaków, słodkich owoców też mało ( fruktoza), dużo warzyw, tuńczyk, brązowy ryż, piersi z kurczaka- indyka, jogurty naturalne, kefiry, mleko 0% a najlepiej jak najmniej mleka, zero słodyczy, zero serów topionych, żółtych, może być chudy biały ser, nie stosować śmietany, majonezów, nie słodzić herbaty, nie pić kawy.....Jeść 5 posiłków dziennie z odstępem co ok. 3 godziny. NIE PODJADAĆ. Alkohol jest najbardziej tuczący, a takie piwko ( ok. 600 kalorii) się wchłania szybciej, niż słonina. Dieta powinna być do 1600 kalorii, więc patrz co jesz ( opis na etykiecie)

Bedę miał trochę czasu, to napisze więcej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wlasnego doswiadczenia ostatnich 2 tygodni:

TYLKO sniadanie i koniec. Duzo wody mineralnej niegazowanej.

Cwiczen nie mialem prawie wogole a efekt ??? wspomniane 6-7KG

Spaliłeś mięśnie, a nie tłuszcz :lol: Organizm, co ciekawe, właśnie na początku dobiera sie do mięśni, a potem zaczyna brać się za tkankę tłuszczową. Grunt to odpowiednia dieta ( dużo białka) i ruch.

A co do przytycia- proponuję "zakosztować" w polskiej i włoskiej kuchni :D Co i już zjeść batonik i popić Coca Colą :) A i jakich Chips na śniadanie, trochę cukierków pojeść, zrobić wypad do cukierni i kupic poączki ( jeden to 400 kalorii)- z tym to większego problemu nie ma ;) Dużo i często jeść, tłusto.....same pyszności :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bieganie jest nudne:]

najlepiej rowerek naczco z rana popijajac caly czas wode a po rowerku jakies sniadanko bialkowe. Oczywiscie bez odpowiedniej diety to sie szybko nie schudnie. To jest najtrudniejsze zatrzymac laknienie. Ale dla chcacego nic trudnego:P

l-karnityna jest slaba jesli juz jakis suplemenet to fat burner.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siłownia + L-Karnityna, pomoże szybko uzyskać efekt  :)

pogielo cie L-karnityne chcesz mu dac pozniej znow obrosnie w tluszcz :) pozatym to kolejny gwozsc do trumny. Niech zabiera dupe sprzed monitora i nie zre tle (bo na klawiature sie kruszy) :))) .Basen Polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze nie jesc slodyczy, oraz ostatni posilek nie pozniej niz o 19. Unikac przekasek w ciagu dnia. Ze sportu to : plywanie - wyznaczyc sobie dystans jaki chce sie przeplynac np. 4x250m, bieganie - 4km w czasie ponizej 25min(pozniej ponizej 20min(, skakanka 5x100 (jak popsujesz to odejmujesz 10od liczby skoczen i skaczesz dalej), rower - 20-40km Vsr>24; Tenis. Ogolnie ruszaj sie to spalisz szybko. Powodzenia przy odchudzaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi