Skocz do zawartości
pablo163

Jak szybko schudnac??

Rekomendowane odpowiedzi

Siłownia + L-Karnityna, pomoże szybko uzyskać efekt  :)

pogielo cie L-karnityne chcesz mu dac pozniej znow obrosnie w tluszcz :)

Jak będzie później systematycznie ćwiczył i nie objadał się to nie obrośnie ponownie :)

Co chsz przez to powiedziec??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siłownia + L-Karnityna, pomoże szybko uzyskać efekt  :)

pogielo cie L-karnityne chcesz mu dac pozniej znow obrosnie w tluszcz :)

Jak będzie później systematycznie ćwiczył i nie objadał się to nie obrośnie ponownie :)

Co chsz przez to powiedziec??

Boże L-karnityna to nic nie warte <span style="color:red;">[ciach!]</span>o. Brać się za ćwiczenie, a nie chcecie wszystko załatwiać tabletkami... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie..... no bez takich tematow ;) wlasnie sobie podjadam i czytam forum :D

sam sie zastanawiam nad schudnieciem troche

--

BMI = masa ciała (kg) / wzrost2 (m2)

Osoby z BMI powyżej 25 mają nadwagę,

natomiast osoby z BMI powyżej 30 są oceniane jako osoby otyłe.

--

mam 24.4, ale jak dla mnie to za duzo, przynajmniej 10kg musze zrzucic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde a jak kurna przytyc tak z 5 kilo .normalnie wdupiam ile wlezie .Frytki hamburgery .Na kolacje po 3 duze buyłki z szynka serem papryka czy pomidoremna śandanie to samo .Ale pozatym duzo cwicze .Byłem na koloniach ostatnio i tam wcale duzo nie jadłem ale jadłem zawsze o tej samej porze i chodzilismy w gory tez o tej samej porze .Myśle ze sekret tkwi w porach w ktorych sie je i ćwiczy .Jak wrociłem do domu zaczołem żreć tyle ile mi na to czasu starczyło (czyli ogromnie dużo) ale o niereguralnych porgach i schudłem z 61 kg do 58 a mam 180 cm wzrostu ,to chyba za moło nie ??tak jak bym 65 kg ważył to by było ok .a jedzenie o regoralnych porach odpada bo szkoła i roznie wracam do domu i wogule .Co radzicie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej z gory uprzedzam ze przeczytalem max polowe odpowiedzi :P,

ale do rzeczy, pomagalem ostatnio kumpelce przed wakacjami w zrzuceniu nadmiaru bioderek :P

Odchudzic sie jest dosyc prosto jezeli masz troche silnej woli no i dobry plan :).

Wiec tak nie najadasz sie, jesz normalne posilki, ale malo tal zebys czul sie nie najedzony, nie dojadasz miedzy posilkami zadnych ciastek czy chipsow, jak masz ochote na przekaske to sobie zjec jabłko albo inny owoc albo jogurt :D....

i teraz najciezsze :P nie schudniesz na samej diecie :) nie ma takich cudow :).

Musisz cwiczyc, szczegolnie cwiczenia aerobowe czyli te podczas ktorych mocno sie wypocisz, bedziesz szybko oddychal itp :) czyli rowerek bieganie, dobre jest tez cos takiego, ze puszczasz jakas szybka muzei boksuesz i kopiesz w wyobrazonego rpzeciwnika ale to tak bardzo energicznie, pracuje wtedy duzo miesni spala sie duzo energi :) ( ktorej nie dostarczasz z jedzeniem tylko jest ona pobierana z zasobow organizmu :) ).

Powodzenia :)

A i pamietaj ze jak cos robisz, to dobrze nie naginaj zadnych zasad :P :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapodaje moj konfig ciala 184/72kg wczoraj bylo 73kg .Moj zestaw cwiczen ajki obralem i go wykonuje:D

20 pompeczek

40brzuszkow pelnych

30

przysiadow

i 4 rundki do okloa parku czyli jakies 3 moze 3,5 km i nie mam juz sily

nom ograniczylem zarcie nie jem juz frytek codzienie i tak dalej slodyczy to juz od dawan nei jejm jakiegos pol roku .A i co najwazneijsze wreszcie czuje sie sie zmeczony:D

pozdro dzieki chlopaki

moze cos zmeinic w swoich cwiczeniach?? i zarciu?? piszcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój sposób na zrzucenie 30kg :o (tak, tak, z ~95 na 75!).

1) 4 regularne posiłki. Zawsze o podobnej porze. Rano średnie śniadanie, potem lekkie drugie, obiad pomiędzy 13 a 14 (może być duży, ale bez przesady :D) i lekka kolacja najpóźniej o 18. Później nie wolno już jeść. Nie wolno również jeść pomiędzy posiłkami, szczególnie słodyczy, chipsów i innych fast-food'ów.

2) RUCH!!! nie trzeba się przemęczać, wystarczy codzienny spacer do parku, albo jazda na rowerze (1~2h/dziennie). Dobrze jest zastępczo 2-3 razy w tygodniu pójść na basen albo siłownię.

3) Cierpliwość! Przez pół roku schudłem niewiele ponad 5 kg (za słaba kondycja na duży wysiłek + ciągle duża ochota na jedzenie). Potem przez 3 miesiące poszło prawie 20 kg!

No i teraz mam mały problem, ciągle żrę ile wlezie i nie mogę przytyć powyżej 75 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) 4 regularne posiłki. Zawsze o podobnej porze. Rano średnie śniadanie, potem lekkie drugie, obiad pomiędzy 13 a 14 (może być duży, ale bez przesady :D) i lekka kolacja najpóźniej o 18. Później nie wolno już jeść. Nie wolno również jeść pomiędzy posiłkami, szczególnie słodyczy, chipsów i innych fast-food'ów.

2) RUCH!!! nie trzeba się przemęczać, wystarczy codzienny spacer do parku, albo jazda na rowerze (1~2h/dziennie). Dobrze jest zastępczo 2-3 razy w tygodniu pójść na basen albo siłownię.

3) Cierpliwość! Przez pół roku schudłem niewiele ponad 5 kg (za słaba kondycja na duży wysiłek + ciągle duża ochota na jedzenie). Potem przez 3 miesiące poszło prawie 20 kg!

No i teraz mam mały problem, ciągle żrę ile wlezie i nie mogę przytyć powyżej 75 :(

Pisalem

Zeby utyc to na noc sie nawcinac najlepiej batonow albo innego syfu. Ja teraz walcze z takimi nawykami zywieniowymi. Jem coprawda teraz, ale pestki z dyni (a jest 24.32)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisalem

Zeby utyc to na noc sie nawcinac najlepiej batonow albo innego syfu. Ja teraz walcze z takimi nawykami zywieniowymi. Jem coprawda teraz, ale pestki z dyni (a jest 24.32)

wiesz, duzo zalezy od metabolizmu, ja od roku codziennie przed spaniem zjadam full wafelkow i caistek + herbatka przegladajac fora dyskusyjne i nie przekraczam 70 b przy 185 cm wzrostu, jedtny sport to kolarstwo gorskie, tam to sie spala weglowodany na tony :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz, duzo zalezy od metabolizmu, ja od roku codziennie przed spaniem zjadam full wafelkow i caistek + herbatka przegladajac fora dyskusyjne i nie przekraczam 70 b przy 185 cm wzrostu, jedtny sport to kolarstwo gorskie, tam to sie spala weglowodany na tony :D

A potem sie myli ulice z Down Hill'em za (500zl) :P :wink: SadystaRowerzysta :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapodaje moj konfig ciala 184/72kg wczoraj bylo 73kg

dajty sppokuj , wage do wzrostu masz dobra , mim zdaniem......... ja waze tyle samo a jestem wyzszy o 6cm i jest dobrze ,

Dokładnie.

Waga ujdzie. Chyba, że większość to dolne partie "mięśni" brzucha :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapodaje moj konfig ciala 184/72kg wczoraj bylo 73kg

dajty sppokuj , wage do wzrostu masz dobra , mim zdaniem......... ja waze tyle samo a jestem wyzszy o 6cm i jest dobrze ,

Dokładnie.

Waga ujdzie. Chyba, że większość to dolne partie "mięśni" brzucha :P

No wlasnei chodzi o bebeszek zeby go zrzucic!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak naprawde to kazdy z tych sposobow bedzie dobry pod warunkiem ze utrzymasz systematyke. Najtrudniej jest sie wlasnie zmusic. Nie mozna sobie pozwolic na wylam/swoeto czy inna wymowke. Dieta to dieta.

A co do tej wagi i wzrostu to mi nie bardzo pasuje. miec ponad 185 i wazyc 70 albo mniej ?? Ja raptem przekroczylem 181 (chyba juz nie urosne chociaz stope mam 46 i 2/3 ) i waze 70 kg. Jestem dosc szczuply(32 na wicie) i mam zamiar w najblizszym czasie przytyc. Jak na moje to normalna waga dla kolesi 185 to byloby troche ponad 80. Hantle w prawice, a w lewice gotowana piers z kurczaka :D !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi