rydzio Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Mam zasilacz Fortrona FSP 250-60GTA(PF) z pasywnym PFC. Ostatnio wyłączyłem wiatrak na chłodnicy, bo myślałem, że to on tak "buczy", ale okazało się, że dżwięk dochodzi ze środka zasiłki, a mianowicie z wielkiego transformatora, który jest w środku założony. Czy ten transformator jest od PFC, czy spełnia inna rolę? Czy każdy zasilacz z Passive PFC tak "buczy"? Dzięki, Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 hmm ja mam chiefteka z pasiv pfc i jeszcze nie słyszałem żadnego buczenia.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 To nie transformator, lecz dławik - jest on częścią układu PFC (korekcji współczynnika mocy). U mnie też trochę buczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rydzio Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 A jak by to zalać silikonem albo czymś innym. Czyba nie wydziela dużo ciepła? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 W starym Modecomie ten dławik był najgłośniejszą częścią mojego kompa. Na szczeście "już" trzeci egzemplarz okazał się sprawny i cichy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 jak włączyłe mdzisiaj kompa z wyłączonymi wentylami to teusłyszałem rzęczenie. zasiłka to forton 250 GTA od haszyda. czy w tym zasilaczu cośsięda wyciszyć ? powietrze leci lekko ciepłe z niego więc spowolnienie wiatraka odpada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rydzio Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Ten dławik przykręcony jest do wierzchniej części obudowy zasiłki. Może dać tam gumowe podkładki, żeby drgania się nie przenosiły? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 jak włączyłe mdzisiaj kompa z wyłączonymi wentylami to teusłyszałem rzęczenie. zasiłka to forton 250 GTA od haszyda. czy w tym zasilaczu cośsięda wyciszyć ? powietrze leci lekko ciepłe z niego więc spowolnienie wiatraka odpada. Dopiero teraz to zauwazyles ? A tak wszystkim zalecales haszyda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rydzio Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 To pewnie nie jest wina Haszyda i wszystkie FSP250-60GTA tak mają. Ja kupowałem od MissAnia. Podobno oszukiwała ludzi, ale transakcję ze mna potraktowała poważnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 reed : zasiłka chodzi pięknie, napięcia super ale brzęczenie słyszałem tylko prz ywłączaniu, zdjętym boku budy i bez wiatraka. tak to nie słychać tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...