ssound Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Mam zamiar zrobić coś tak głupiego i wydać kase na któryś z tych padów. Zakupiłem wlasnie nową myszke (mx310) i nie chce żeby sie męczyła :wink: Zastanawiam sie nad Func'iem, Icemat'em i SteelPad'em. Pomóżcie wybrać cos z tych trzech. Chodzi o to która jest naj naj, i najmniej sie niszczy, której najmniej przeszkadza pot podczas stersującego meczu w UT :) pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Mialem allsopa, funca teraz mam steelpada i musze powiedziec ze steelpad a func to niebo a ziemia :F 1. Func - bez mouseskatez wyciera sie ale na szorstkiej stronie myszka chodzi super :F 2. Steelpad - nie wytrze ci sie, tylko musisz wymieniac pad surfersy i to jedyny minus tej podkladki, myszka chodzi z drobnym oporem ale dla mnie to na plus 3. Icemat - podobno troche gorszy od steelpada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 zalezy do czego ci ta podkladka... co do func'a, jest swietny ale sie szybko niszczy(nie tyle wyciera co guma sie marszczy), steelpad = zmiana skatezow co 3 miechy(maly zestaw skatezow ok 30zl z przesylka), icemat strasznie glosny, podobno chodzi ok bez skatezow. ja uzywam everglide giganta optical white, jestem zadowolony. http://www.everglide.info/osc/eshop/images/830112.bmp gram w q3 ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Jak to do czego podkładka? chyba nie pod klawiature co :lol: Tak serio to do gier fpp oczywiscie, czasem też klikne na niej menu start lub mój komputer :P Chyba wezme Icemata jednak, tylko co znaczy, że jest głośny? Aha i jak juz bym brał Icemata to orginal czy black? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 JA mam MX700 i mam podkładkę taką szmacianą z Office Depot. Zastanawiałem się na funciem, ale narazie zostaje przy mojej szmaciance. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 nie wiem co wy wszyscy widzicie w tym funcu :> steelpad 3s jest lepszy i tanszy :F Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Własnie zamówiłem w Siriusie, bo H4G nie odpowiedzieli na maila wiec mówie im narciarz, ICEMAT ORGINAL :) moze bedzie ok. Różne są opinie na temat kazdej z podkładek na róznych boardach i w sklepach. Jednak napewno nikt nie miał ich wszystkich w domu do testów wiec raczej te komentarze są na zasadzie jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 wiesz... szkoda że za późno zobaczyłem twojego posta bo jeśli mieszkasz w Wawie lub w mieście gdzie jest MediaMarkt to opłacalnym zakupem jest pad firmy Fellowes - specjalna pod optyke - kosztowała mnie 13pln a jest zajebi.sta. Z jednej strony jest gumowana na wzór bieżnika ;) a zdrugiej jest pokryta extra suknem - jeśli grasz w cs`a to powiem ci że na zwykłej szmacie mialem sensa 5.0 a teraz mam 1.5 - myszke mam logitecha za 60pln (taka wzorowana na mx300). Podkładka jest na prawde the best - sam sobie zrobiłem mouseskatezy i na szmacie rzeczywiscie była różnica i to znaczna ! A na Fellowes czy z nimi czy bez to różnica jest taka że z - sens = 1.2 a bez - sens 1.5 !! Jak masz chajsy to kup sobie na probe jeszcze ta podkładke ! Może sie okazać że bedzie lepsza od ICEMAT`a :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misanthrope Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 ssound jak sprawuje się MX310? sam jestem na kupnie nowego zwierzaka i zastanawiam się czy warto dopłacić do MX310 te 50 zeta i kupić MX500... :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 mx500 mam do sprzedania. ja testowalem funca, everglide i allsopa. wiem tylko ze do ICEMATOW i STEELPADOW wskazane sa skatezy, szczegolnie do tej drugiej... a ICEMAT uznany zostal za chyba najglosniejsza podkladke :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 ssound jak sprawuje się MX310? sam jestem na kupnie nowego zwierzaka i zastanawiam się czy warto dopłacić do MX310 te 50 zeta i kupić MX500... :|To jest moja 4 myszka. Pierwsza to standartowa za 10 zł wiadomo, potem zrobiłem zakup którego żałuje do dziś a jest nim zestaw logitech coldres - mysz i klawiatura radio, nie to że sie psuje czy coś - nie, jest zajebisty zestawik ale jak sie gra troche to wyczuć można małe opuźnienie myszy i kupiłem A4Tech wop35 i na niej grałem aż do wczoraj. No a teraz MX310 i szok! Mysz jest tak precyzyjna ze qwa mać! W dłoni leży zajebiście. Naprawde mysz warta swojej ceny, zresztą nie ja jeden jestem z niej zadowolony, mysz sprzedaje sie jak swierze bułki. A co do MX 500, nie podoba mi sie bo jest nie symetryczna i ma przyciski <<wstecz, dalej>> z jednej strony a przyzwyczaiłem sie do WOP35 i w MX310 jest tak samo. Miałem juz wczesniej zmieniać mysz ale nie widziałem odpowiedniej aż do teraz, normalnie jakby mi na zamówienie ją robili :) Ja tam sie nie moge nacieszyć ta myszą jest super. Tu krótka recenzja http://esports.pl/?id=post&post_id=1879062899 pozdro ICEMAT uznany zostal za chyba najglosniejsza podkladkejak sie objawia ten hałas Icemata? bo chłodzenie ma pasywne wiec to nie wentyl buczy.. :P o co chodzi, że piszczy? te skatezy przeciez są od tego zeby nie tarło? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 wydaje mi sie przy przy podnoszeniu i opuszczaniu myszy, lub tez z powodu braku skatezow moze cos piszczec... btw mx500 to mysz dla praworecznych :-) w tej chwili mx500 to najlepsza mycha na swiecie(biorac pod uwage wszystko), luzno przebija mx700. swoja chce sprzedac za 170zl :-) zalezy mi na czasie, w sumie jak zdobede kase w inny sposob to pewnie ja zostawie sobie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 chcesz sprzedać mx500 za 170zł? a to dziwny zbieg okoliczności bo tyle kosztuje MX310. To chyba wszyscy wiemy co chcesz kupić :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 mam chory nawyk testowania, chociaz wiem ze mx500 lepsze, chce sprawdzic mx310... tak czy siak, czy sprzedam mx500 czy nie, kupie 310(bede mial 2) :- )) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasd Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Mozna sie dowiedziec dlaczego MX 500 jest lepsze od 700 W cenie wiadomo (ze tak) Wyglada tak samo tyle ze ma kabel i troche inny kolor srebny MX700 ma 124-125 wdl mouse refresh rate (czyli max USB) No i trzeba co jakis czas doladowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 miedzy innymi dlatego ze przy wolniejszych ruchach mx700 traci swoja precyzje... do tego trzeba ladowac, a ladowac najlepiej jak sie wyczerpie cala bateria, czyli to moze byc najmniej spodziewany moment ;] do tego dochodzi ciezar, mx700 jest ciezka(co nie jest zaleta ;[)... na koniec cena :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasd Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Zatanawia mnie jedno (te gubienie przy wolniejszych ruchach, niedokladnie wiem o co chodzi nawet), nie mam jak zabardzo sprawdzic na razie (mam syfiasta podkladke, i nie mieszkam blisko media markt) Kupilem MX 700 (i kasa poszla sru :) ) co prawda nawet niedrogo za 230 z przesylka nowke ale bez gwary i pudla (a co tam ) Dobra co do gubienia prawdopodobienstwo ze ma ta sama elektronike jest bardzo duze (przeciez inzynierowie tez sa leniwi) i pewnie dali taki sam uklad + interfejs radiowy (czyli teoretycznie moga byc jakies opoznienia ale bardzo male (nieprowywnywalnie mae do 125Hz)) Wiec sie zastanawiam jak to mozliwe Co do podkladki myslalem najpierw o Func ale jak poczytalem tu troche (ze sie niszczy szybko i tym podobne) to mysle teraz o steelpad 4s (co prawda tak szybko nie kupie, ale kupie) w koncu cena taka sama (w przeciwienstwie do zachodu, gdzie jest prawie 2 razy drozszy) Mysle ze bedzie to dobry wybor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 no dobra, przy bardzo wolnych ruchach, to wlasnie jest najprawdopodobniej powod wyboru mx500 zamiast mx700 przez grafikow. uklad jest napewno ten sam - technologia mx ;] mimo wszystko nigdy nie kupil bym radiowej myszy :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Ja kupiłem radiową logitecha fakt ze starszą i moze w MX jest lepiej to rozwiazane ale kabel to kabel! Nie przeszkadza bardzo i jest sie pewnym, ze mysz jest dokładna. Bezprzewodowe do bióra, zeby ładnie wygladało, dla gracza kabel! Czekam na icemata jutro raczej nie dojdzie (poczta, bo kurier za drogi w siriusie) jak juz go dostane to napisze jak lata zestawik MX 310 + ICEMATO ORGINAL :D ps. czytałem, ze ludzie majacy MX500 chwalą MX310 i przesiadają sie na nią wiec nie wiem czy 500 jest lepsza, w kazdym razie ja bym sie nie zamienił :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Własnie zamówiłem w Siriusie, bo H4G nie odpowiedzieli na maila wiec mówie im narciarz, ICEMAT ORGINAL :) moze bedzie ok. Różne są opinie na temat kazdej z podkładek na róznych boardach i w sklepach. Jednak napewno nikt nie miał ich wszystkich w domu do testów wiec raczej te komentarze są na zasadzie jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.. :) Juz mogles Icemat black... Icemat zwykly nie jest polecany do optykow, bo jest z przezroczystego (w miare) szkla. W jednej z jego recenzji bylo napisane, ze w spoczynku kursor drgal. Ja zastanawiam sie miedzy Steelpadem 4s a Icemat'em black. Albo obrazek byl w lewej skali, ale z tego co widzialem, to do Icemat'a dodawane jest znacznie wiecej tasmy teflonowej. Dobrze widzialem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 wydaje mi sie przy przy podnoszeniu i opuszczaniu myszy, lub tez z powodu braku skatezow moze cos piszczec... btw mx500 to mysz dla praworecznych :-) w tej chwili mx500 to najlepsza mycha na swiecie(biorac pod uwage wszystko), luzno przebija mx700. swoja chce sprzedac za 170zl :-) zalezy mi na czasie, w sumie jak zdobede kase w inny sposob to pewnie ja zostawie sobie :D Po pierwsze i najwazniejsze tez gram w q3 :] Po drugie i tez waznie bo nierozumiem o co ci chodzi biorac pod uwage wszystko.. Po trzecie i rowniez wazne najlepsza mysza na swiecie jest Kärna LLC Razor BoomSlang 2000. MX przy nim to zabawka dla amatorow. Z Twoich postow w innym temacie wnioskuje ze jestes hmm...no nie inaczej nie grasz w fpp od wczoraj, wiec dziwie sie ze nie slyszales o tej myszy. Mysz ta ma jakies powiazania z Fatality ale niepamietam o co dokladnie chodzilo. Zaznaczam ze moge sie mylic, bo % troche dzis bylo :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Własnie zamówiłem w Siriusie, bo H4G nie odpowiedzieli na maila wiec mówie im narciarz, ICEMAT ORGINAL :) moze bedzie ok. Różne są opinie na temat kazdej z podkładek na róznych boardach i w sklepach. Jednak napewno nikt nie miał ich wszystkich w domu do testów wiec raczej te komentarze są na zasadzie jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.. :) Juz mogles Icemat black... Icemat zwykly nie jest polecany do optykow, bo jest z przezroczystego (w miare) szkla. W jednej z jego recenzji bylo napisane, ze w spoczynku kursor drgal. Ja zastanawiam sie miedzy Steelpadem 4s a Icemat'em black. Albo obrazek byl w lewej skali, ale z tego co widzialem, to do Icemat'a dodawane jest znacznie wiecej tasmy teflonowej. Dobrze widzialem? Własnie o to chodzi, ze to jest podkładka typowo pod optyka! I wcale nie jest taka bardzo przeźroczysta, pytałem wczesniej którą kupic to nikt nie doradził. Wybrałem orginal bo jest: a) ładniejsza :), B) orginal :), c) na jasnej nie bedzie widać zarysowań tak jak na czarnej, d) nikt nie kupował w H4G tej czarnej, wiec moze to jakas czarna owca :D Wkońcu jak sama nazwa wskazuje jest to Lodowymat a nie Czarnymat (tego czarnego robią z odpadków po orginalu :lol: joke) A co do migania kursora w czasie spoczynku, może tak być ale np na myszcze typu A3tech wop35 która to przygasa w bezruchu... Moze jutro, pojutrze bede miał to sie dowiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 http://www.bluesmoke.net/viewArticle.cgi?id=r15&page=2 Przedostatni akapit na dole http://www.gideontech.com/reviews/icemat/index02.shtml strona 2, 2 akapit pod pierwszymi dwoma obrazkami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Oprucz tego, ze ten icemat co pokazują go jest fajniejszy niz ten co ja bede miał :lol: , ma fajny duży napis, to nic tam nie piszą co by mnie zniecheciło do niego, to ze im kursor skacze to wina ich lipnych mysz, ten artykuł jakis stary jest chyba. Producent wyraźnie mówi ze nie nadaje sie do to ligitech optical, tylko myszki z serji MX i jakieś modele microsoft Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Mam, mam i nie żałuje ze kupiłem :) Wypasik jest, wcale nie jest "głośna" i nie ma żadnego migotania kursora. Kursor chodzi idealnie, precyzyjnie i gładko. Pad jest pół przeźroczysty, dioda świeci przez niego ale w niczym to nie przeszkadza myszce, a przy tym wygląda zajebiscie. Gdyby było to gowno tańsze to bym powiedział POLECAM ale przez współczynnik cena/wydajnosc :wink: nie powiem :P pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 sorki że odgrzewam stary temat ale nie bede zakładał nowego Topicu mam pytanie co do podkładki mam do 90 zł i zastanawiam się nad podkładką mam na oku Evegline co o niej myślicie ? http://allegro.pl/show_item.php?item=16155118 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 mysz po tym chodzi podobnie jak po szorstkim funcu ;f jak nie chcesz steelpada/icemata to bierz =] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 a coś więcej co najlepiej kupić do 90 zł max moja mycha to IE.3.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 bo zaraz temat zniknie z 1 strony a mi nikt nie pomógł :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Ja niestety nie pomoge tutaj są opinie na temat tego pada jednak nie bardzo na temat :) PS. icemat rulez :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...