Spentany Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 hi sciagnolem sobie nowego gcc, roztarowałem, z'make'owałem, ale jak daje "gcc -v" to nadal podaje ze mam starego.. jak mam przypisac komendzie gcc "nowe" gcc ? co i jak zedytowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 A make install zapodales? :-) Poczytaj dokumentacje dolaczona do zrodel gcc, tam opisali, jak zainstalowac kompilator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 pierw zapodałem ./configure a potem make to wszystko :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 trudno nie instalujac cos miec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 :D teraz proponuje zrobić jeszcze make install i powinno działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 samo ./configure nie jest dobrym pomyslem, podaj jeszcze (przynajmniej) CFLAGS jakies :) a potem make && make install :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...