atomic Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Otóż zrobilem obraz dysku c (jest na nim Win xp) programem Drive Image, mam zamiar pomniejszyc obecną parcycje c o kilkanascie gb Partitiom Magiciem, tak wiec pytam sie czy obraz wejdzie na mniejszą partycje, niz tą na ktorej byl robiony obraz ? mam nadzieje ze ktos cos z tego zrozumial :lol: thanks za wszyskie odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Jeżeli np. Teraz Twoja partycja ma 10 GB. Po zrobieniu obrazu - obraz ma np. 5 GB. A zrobisz partycje np. 7 GB. To Twój obraz się nie zmieści. Proste. Chyba, że chodzi o co innego. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Nie wiem jak Drive Image, ale z Ghost'em nie byloby problemu pod warunkiem, ze nie zrobisz tak malej tej partycji, ze dane z obrazu sie nie zmieszcza. Jeżeli np. Teraz Twoja partycja ma 10 GB. Po zrobieniu obrazu - obraz ma np. 5 GB. A zrobisz partycje np. 7 GB. To Twój obraz się nie zmieści. Proste.Ta... ale nie wiesz ile na tej hipotetycznej partycji 10GB ma wolnego miejsca. Jesli jest powiedzmy 7 zajete i 3 wolne to Ghost (i DI raczej tez) robi obraz tylko zajetej czesci partycji, czyli taki obraz zajmowalby ok 3.5GB przy zalozeniu 50% kompresji (w ghoscie calkiem realne), wiec moglby zmniejszyc partycje do tych ok 7GB, ale lepiej na wszelki wypadek dac z 7.5GB, zeby potem co chwile nie wyskakiwalo info, ze brak miejsca na dysku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Dokładnie FiDO ;) Miałem na myśli fizycznie zajętą powierzchnię. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 dziekuje za informacje, teraz jush wszytsko wiem ozdro atmic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...