buszi Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 ostatnio wpadł mi do głowy pomusł: jak wiadomo miedz to lepszy materiał przewodzący niż aluminium więc czemu nie wsadzić jakiejś miedzianej płytki (2-3mm) między kości pamięci na grafe a jej radiatory? czy to coś pomoże? może ktoś już stosował taki "patent"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 z teorii powinno dac lepsze rozprowadzanie ciepla po podstawie radiatora czyli tez lepsze jego oddawanie - w praktyce pewnie zaowocuje to z 3 stopniami mniej na pamiatkach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 ale musisz to jakos przykleic a jak zastosujesz tasme przewodzaca cieplo to raczej jeszcze sytuacje pogorszysz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 myślałem raczej o kleju termoprzewodzącym THERMOPOX. zawsze to jednak te 3 stopnie mniej;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Myśle, że thermopox ma zbliżone parametry (jeśli chodzi o przewodzenie ciepła) do taśmy termoprzewodzącej. Nawet gdybyś przestrzeń pomiędzy miedzią i aluminium wysmarował pastą na bazie srebra, to i tak przepływ ciepła z miedzi do aluminium byłby dużo gorszy niż w jednolitym kawałku metalu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Mysle że gra niewarta świeczki, może lepiej poszukać jakiś tani miedziany radiatori go pociąć ?? napewno to da lepsze efekty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Machul Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 zetknołem się z takim rozwiązaniem w radiatorach COLORFUL i to pogarsza sytuacje testując tesame radiatory bez przykręconej miedzianej płytki miałem niższe temperatury Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 no to musze coś innego wykombinować:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 mysle ze jakby przesmarowac arctic ceramic i SKRECIC radiator z plytka jakas sruba to by cos dalo pozytywnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Przecież najsłabszy element to połączenie elementów, a z płytką masz dwa: pamięci->miedź i miedź->radiatory. Gdyby ta miedź była wprasowana z dużą siłą w podstawę radiatora, to może, może... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 trudno powiedziec - moze cos da a moze nie - ja bym sie nie bawil bo i po co - przeciez pamieci na grafie to nie proc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...