Skocz do zawartości
George

SB Live! 5.1 czy Audigy???

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Live 5.1 czy Audigy o to jest pytanie.

Czy warto doplacac 150 zl do Audigy (jakos szkoda mi troche tych pieniedzy stad moje pytanie)????

Nie jestem jakims maniakiem super brzmienia ale jednoczesnie chce wykorzystac wszelie dobrodziejstwa DVD (kino domowe)

Do tej karty planuje kupic zestaw glosnikow Inspire 6700.

Inne zastosowania to gry i troche muzy.

Czy Live 5.1 wystarczy???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup live 5.1 - to praktycznie to samo co audigy (kiedys ktos to badal) - zmiany sa kosmetyczne - a na pewno nie warte 150zl - mialem live'a ale mialem awarie WC na grafie i zostal zalany :( - szkoda bo to byla naprawde dobra dzwiekowka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup live 5.1 - to praktycznie to samo co audigy (kiedys ktos to badal) - zmiany sa kosmetyczne - a na pewno nie warte 150zl - mialem live'a ale mialem awarie WC na grafie i zostal zalany :( - szkoda bo to byla naprawde dobra dzwiekowka.

YoSHi nie wie co pisze. Kup sobie AUDIGY a najlepiej AUDIGY 2.

Tutaj zreszta sobie porownaj.

]http://www.soundblaster.com/products/Audig...are.asp

Jak zauwazyszy SB 5.1 nie ma nawet polowy funkcji dostepnych w AUDIGY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YoSHi nie wie co pisze. Kup sobie AUDIGY a najlepiej AUDIGY 2.

Tutaj zreszta sobie porownaj.

]http://www.soundblaster.com/products/Audig...are.asp

Jak zauwazyszy SB 5.1 nie ma nawet polowy funkcji dostepnych w AUDIGY.

Jak kupujesz Inspire 6700 to raczej polecam audigy 2 (dwujka jest nie wiele drozsza od 1) bo z tego co pamietam Inspire 6700 to glasnieki 6.1

i zeby sa w pelni wykozyatc z SB live to trzeba troche pokombiowac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Hercules Fortissimo III bez zastanowienia, w porównaniu z audigy II jest o niebo lepszy, a cenowo jest o jakieś 50-80zł tańszy od audigy I :!: Cena na siriusie to zaledwie 200zł!! A w zamian dostajesz najlepszą kartę 7,1 :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może sie podepne pod ten wątek bo nie chce zakładać nowego.

Co polecacie z poniższych kart?

Hercules Fortissimo III 7.1

Sound Blaster LIVE Player 5.1 PCI OEM

czy TerraTec Aureon 5.1 FUN ?

chciałbym podłączyć to z amplitunerem 5.1 przez złącze otyczne,

i czy terratec i hercules nie będą miały jakichś niekompatybilności z grami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli mial bym sie wypowiadac na temat live czy audigy1 to live

na temat innych kart sie nie wypowiem bo nie mam nie slyszalem

A live dlatego ze dla tych kilku bajerow nie oplaca sie doplacac tyle kasy (lepiej isc na piwo) Jezeli koniecznie cos ze stajni creativa to

Ew audigy2 ale tu jeszce wiecej piwa musialbys poswiecic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

336zł

jakość muzyki bdb, jakoś tak wszystkie dźwięki są żywsze, bardziej szczegółowe (jak na razie to sprawdziłem to na słuchawkach AKG K66, nie sprawdziłem na głośnikach)

tu jest jakaś recenzja z opisem co na laminat wsadziła firma terratec http://www.techconnect.ws/images/aureon.html

a co do gier to spójrz na kartę grafiki w podpisie (ciężko z grami, ostatnio nawet strategie są wymagające)

( w tym komputerze miałem poprzednio Aureal Vortex2, ale może w tym tygodniu porównam z sb lajwem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja z kolei czekam na przesylke z aureonem SKY , kupilem za 329zl w www.ergomedia.com.pl, zżera mnie niecierpliwość bo juz od 5ciu dni w kompie panuje glucha cisza - stara karta sprzedana,

podobnie posiadam sluchawki AKG jeno model K-44 i uwazam sa sa b. dobre; twoje slowo CUDO powoduje ze nie moge juz usiedziec na krzesle - gdzie jest ta przesyłka! ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...