Pajac666 Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 jakie wyjscie powinno byc w chlodnicy.mam nukleona.a wyjascia w chlodnicy tylko 5mm w srodku.czy to wystarczy nie bedzie to przesadnie blokowac przeplywu wody.pompka taka zwykla za 30zl. powiem jeszcze ze jest to clodniczka od jakies lodowki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 jakie wyjscie powinno byc w chlodnicy.mam nukleona.a wyjascia w chlodnicy tylko 5mm w srodku.czy to wystarczy nie bedzie to przesadnie blokowac przeplywu wody.pompka taka zwykla za 30zl. powiem jeszcze ze jest to clodniczka od jakies lodowki . czyzbys mial najzwyklejszy skraplacz ? ? 8O 8O jezeli tak - to edzie stawiac ogromne opory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajac666 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 tak wlasnie.czyli sie nie nada za bardzo????to nie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Jaka pompka? 5mm to tak BTW zdecydowanie za malo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 :arrow: 5mm to malutko. nie moglbys tego przerobic, dolutowac odpowiednie kolanka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 :arrow: 5mm to malutko. nie moglbys tego przerobic, dolutowac odpowiednie kolanka? Co mu pomoga kolanka wieksze skoro rurki sa 5mm ? 8O Moze i 50 dolutowac, nic to nie zmieni przeciez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 to bloczek z CPC ma chyba większe wloty :) Odradzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 hehe wlasnie mialem napisac ze chlodnica w sam raz do cpc hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 :arrow: 5mm to malutko. nie moglbys tego przerobic, dolutowac odpowiednie kolanka? Co mu pomoga kolanka wieksze skoro rurki sa 5mm ? 8O Moze i 50 dolutowac, nic to nie zmieni przeciez. :arrow: nie wiem jak wyglada w calosci chlodnica Pajac'a, ale jezeli jej rurki wewnetrzne sa wieksze niz 5mm (Pajac pisal tylko o wymiarach 'wyjsc') to likwidacja obecnych i wlutowanie wiekszych kolanek bedzie jak najbardziej na miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 a nie lepiej je pociac i zrobic uklad rownloeglych rurek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajac666 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 mam taka inna duza tez skraplacz od takich <span style="color:red;">[ciach!]</span>lnych agregatow chlodniczych.maja jakies 70 na 70cm.miedziane rurki aluminiowe zeberka.tylko to za duze jest.pokazal bym wam fotki ale nie mam jak....a w tej drugiej wyjscia sa cos kolo 10mm. takze na pewno starcza.pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajac666 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 mam taka inna duza tez skraplacz od takich <span style="color:red;">[ciach!]</span>lnych agregatow chlodniczych.maja jakies 70 na 70cm.miedziane rurki aluminiowe zeberka.tylko to za duze jest.pokazal bym wam fotki ale nie mam jak....a w tej drugiej wyjscia sa cos kolo 10mm. takze na pewno starcza.pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 skasuj troche tych postow jeden wystarczy ten 70x70 powinien byc ok bo srednica zlaczek w nukleonie masz 12 albo 16mm jak jak 12 spokojnie zakladasz cybancik i skrecasz i ok btw skombinuj sobie jakis durzy wiatrak np od chlodnicy samochodowej (chyba ze na skraplaczu jest) IMO taki FAN (samochodowy) puszczony na 7 V pociagnie wecej powietrza niz kilka malych i np na szrocie za 50zl mozna dostac a zapytam jeszcze jaka masz bude (midi,big tower czy cos innego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajac666 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 niestety nie moge wykasowac tych postow. mam big towerka. jutro a wlasciwie dzis biore sie za to duze dziadostwo musze jakies rurki dolutowac i wyczyscic to na zewnatrz i w srodku(jakas oliwa leci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 zmierzylem swoja ten skraplacz jest troche przydurzy zeby na boczek go wsadzic ta oliwa to olej z kompresora (mineralny chyba) napelnij to wada z jakims plynem do naczyn i wylej bedzie czyste w srodku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajac666 Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 dzisaj przeplukalem to wszystko ciela woda.jakies 40.potem z domestosem a potem z ludwikiem mietowym a na koncu znowu czysta ciepla woda.szukam kogos jakiegos szpeca zeby mi przylutowal dwie rurki miedziane zebym mogl latwo weze podlaczyc.musialem ucuiac oginalne zakretki bo zwezaly wylot do 5mm(znowu).mysle ze wszystko bedzie ok. dostalem maila od mcs ze wysylka bedzie zrealizowana w srode .myslalem ze dzis juz dostane paczuszke ale nic nie dostalem nic trzeba czekac do ponidzialku na bloczek.ale to nic i tak chlodnica nie skonczona pomka w sumie ta z cpc niestey i wezy brak zaciskow takze.ale wszystko jutro sie zalatwi. jaka pomke byscie polecili w rozsadnej cenie ma sie rozumiec.(rozsadna powiedzmy do 100zl ale np.jakas za 50 zl jaka mozecie polecic jakas wydajna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajac666 Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Dostałem dzisiaj nukleonka,wszystko w pozadku tylko nie moge znalesc jednej zeczy numerka seryjnego bloku.gdzie sie podzial nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...