Dr.Frost Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 No nie wiem co mi sie z mobo stało dokładnie Epox 8RDA bez plusa NB i SB A3. Więc położyłem kompa jak był wyłączony bo chciałem pare fotek mobo walnąć. Położyłem ją na boku tak że górna część opierałą sie na nóżce od krzesła obrotowego. Ale kumpel mi przesunął krzesło i komp pierdyknoł na glebe. Nie była to duża wysokość około 10cm. No ok. Później włączam kompa i nic. Nawet sie wyświetlacz stanów nie włącza ani zasilacz. Zasilacz ok sprawdzałem. Reszta sprzętu już przełożona do kompa kumpla. JEdeyne co to po dłuższym odłączeniu zasilania jak podłączam wtyczke ATX do mobo to mrygnie mi ten wyświetlacz stanów. A miałem taki motyw że wysuneła mi sie karta dźwiękowa z portu. Czy ktoś miał taki przypadek??? Co sie stało spaliła sie płytka? Bólu by nie było by takiego gdyby nie to że płytka osiągała FSB 237MHz bez jakichkolwiek modów zasilania czy chłodzenia. Miała być w przeciągu 2 miechów modowana do 250MHz synchro z pamiątkami. I tu twki cały ból. A jest jeszcze jeden problem szlifowałem NB do czystej miedzi :P I drugi kawałek serial number na płycie jest oderwany. Za to stiker firmy w której kupowałem mobo jest nietknięty. Takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły jak reset biosu sprawdzałem orazu. Ludziska co zrobić. Mobo is kaput? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 mialem podobny problem z dzwiekowka jak chcialem podlaczyc sluchawki to karta mi sie wysynela i komp sie zresetowal i nie chcial sie podniesc. Wyjalem karte dzwiekowa i wszystko poszlo ok, wiec wlozylem ja z powrotem i zonk. Znowu zwiecha odrazu przy starcie. Przelozylem wiec karte w inny slot i jest ok. Probowales wszystko odlaczyc i podlaczyc pod zasilacz tylko mobo? Potem stopniowo probuj podlaczac kolejne elementy moze jakis robi zwarcie na ktoryms slocie? Opisz czego juz probowales i jakie sa objawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 TO podstawa zostawiłem nawet samą płytke z zasilaczem i nadal zero odzewu. A tak pięknie chodziła. Kurde i moje marzenia o jakimśrekordziku na XP 11x250MHz synchro z pamięciami na Cas 2 2-4-2 pękła bez niczego. Pomóżcie może słyszeliście o takim przypadku. Swoją drogą wie ktoś jakie FSB osiągają 8RDA3 bez plusa. MYśle już nad inną płytką, chociaż wieże że jeszcze z niej coś będzie. Zastanawiałem sie nad tym Soltekiem FRN2-L FSB 250MHz jest kuszące. Może jakiś odświadczony user tej płyty napisać jakie są jej wady. Wiem juz że nie ma dziur koło socketu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 ja bym nie tracil nadziei. bo co moglo sie stac po upadku z wys 10cm??? przeciz nic nie peklo i nie ukruszylo sie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 ja bym nie tracil nadziei. bo co moglo sie stac po upadku z wys 10cm??? przeciz nic nie peklo i nie ukruszylo sie :?Tyle że jeszcze wtedy śrubka upadła na złącze do podłączenia Game port i zwarła pare pinów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 ja bym nie tracil nadziei. bo co moglo sie stac po upadku z wys 10cm??? przeciz nic nie peklo i nie ukruszylo sie :?Tyle że jeszcze wtedy śrubka upadła na złącze do podłączenia Game port i zwarła pare pinów. A i dźwiękówka mi sie wysuneła z portu. Ale wtedy nic sie nie stało tylko ją dopchnełem i było ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...