yanq33 Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Czy jest możliwe założenie na GeForce 3 Ti (Gainward) wentylatora 60 lub 80 mm? Firmowy jest wydajny ale trochę hałasuje :? Czy musiałbym zmienić radiator na GPU :?: Czy gdybym przeprowadził tą operację delikatnie to stracę gwarancję (3 lata :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 kup zalmana NB i wloz go zamiast tego wiatraka na GPU i zapusc na niego 80mm wiater na 5v - bedzie cisza i w miare wydajnosc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 To za drogi interes - kup zalmana cpns 3100+cu (takiego jakiego ja mam na procu) Wywierc w ni 2 otfory zaloz na gpu - i masz gotowy pasyw lepszy od wspomnianego przez kolego (jak chcesz wiekszej wydajnosci to zzaloz pod radiatorem wentylator ktory jest w zestawie z cpns'em :) ) Taka impreza wyniesie ci (w komputroniku czasem sa oem'y) 74zl (a nie 130+ tak jak powiedzial kolega :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Czy jest możliwe założenie na GeForce 3 Ti (Gainward) wentylatora 60 lub 80 mm?... jako tako nie :P ... Firmowy jest wydajny ale trochę hałasuje :? ... skad ja to znam :? ...Czy musiałbym zmienić radiator na GPU :?: ... to jest najlepsze rozwiazanie :D ...Czy gdybym przeprowadził tą operację delikatnie to stracę gwarancję (3 lata :) ) a to niby z jakiej racji - jak nie uszkodzisz koleczkow od zapinki ani gniazdka i wtyczki od wentylka to zawsze bedziesz mogl przywrocic karte do pierwotnego stanu :) IMO najlepsze (i tanie) rozwiazanie to kupic jakis w miare niewysoki radiatorek (np od starych BOX Celeronow 333-533 ma wymiary 60x50x15 a mozna dorwac za kilka zl) zrobic 2 otworki pasujace na dziurki i przykrecic (pamietaj o podkladkach np gumowych od gory laminatu zeby nakretki nie stykaly sie z nim bezposrednio) co do umieszczenia wentylatora to tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=528...ghlight=#528846 wrzucalem 2 ciekawe roziwazania BTW najgorsze jest to w tych GF3 ze jest malo miejsca na radiator :( To za drogi interes - kup zalmana cpns 3100+cu (takiego jakiego ja mam na procu) ... Taka impreza wyniesie ci (w komputroniku czasem sa oem'y) 74zl ... hihihihihi :lol: jasne wg Ciebie 74zl to mniej niz 22zl za Zalmana NB32J o ktorym mowi B3T0N :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 znam gościa co poprostu wywalił orginalny wiatrak i przyczepił wentyla 60mm chłodzi mu rdzen i pamięć za razem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanq33 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 He he właśnie wróciłem z pracy, patrzę na twojego posta benek IMO najlepsze (i tanie) rozwiazanie to kupic jakis w miare niewysoki radiatorek (np od starych BOX Celeronow 333-533 ma wymiary 60x50x15 a mozna dorwac za kilka zl)i co się okazuje :?: kupiłem właśnie taki radiator od celka (tylko większy 120x50x35) za 10 pln, telepatia jakaś czy co :D :?: Kupiłem go z myślą o pocięciu żeby schłodzić mosfety na mojej mobo ale jest duży więc wystarczy też na GF :D Dzięki wszystkim za pomoc 8) PS. Jodlasty mógłbyś się dowiedzieć w jaki sposób Twój kumpel przymocował ten wentylator 60mm :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 wysłałem mu SMSa i odpisal cytuję "Na 3 gumki wokół karty, które są przeciągniete w otworach przy AGP" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Sorry benek pomyslalem o troche innym zalmanie :) (hp-80 czy cos takiego :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanq33 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 wysłałem mu SMSa i odpisal cytuję "Na 3 gumki wokół karty, które są przeciągniete w otworach przy AGP" He he dzięki, słyszałem o podobnym sposobie tylko to była Riva TNT2 i dratwa wokół karty mocująca wiatrak :) Albo inna metoda: smarujesz pastą, przykładasz radiator i jedziesz dookoła zwykłym silikonem. Po zastygnięciu świetnie trzyma ale do stosowania przy małej masie radiatora np. RAM albo chipset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Mozna poxipol + pasta albo po prostu klej termoprzewodzacy :) - jezeli juz gumi to ja bardziej polecam paski (takie zaciskajace (sciagasz i juz sie nie cofnie)) sa takie dlugi i nadaja sie swietnie :) (cos takiego jest np przy cpc :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 A ja na swojej gef3 mailem wentyl 80mm ale montarz był banalny bo mialem leadteka a ta karta ma radiator prawie na całym laminacie także go spokojnie przykręciłem, przyklej moze do wentyla 80mm po rogach jakies plastikowe kołki i przyklej je silikonem do płytki tak żeby mozna było łatwo go zdemontować niepozostawiajac żadnego śladu na grafie. Coś podobnego mialme na swojej gef2 mx 400 od herculesa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 GF3ti200 gainward - na pamiatkach radiatorki od P3 , na GPU copperfield , radiatorki chlodzone przez wentylator 120x120x5v. Jest chlodno ... w sumie nie mam narazie potrzeby krecic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 ja dałem 55 żło za miedziaka + wiatrak 70mm i myka jak w podpisie może jeszcze więcej pujdzie ale nie mialem już czsu zapodać wiecej moze w wekend jak chcecie foto to na maila wysle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanq33 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 OK już wszystko założone i działa cichutko i wydajnie. Przycięty radiator z Celerona ( na dwóch zaciskach plastikowych) + wentylator 80mm na 7V założony na dwóch gumkach od majtek :D Cena tego "moda" :wink: to 10 zł radiator + 20 zł wentylator + czarna cienka gumeczka ?zł = 30 złociszy PS właśnie przeszła 3DMarka podkręcona jak w podpisie, wynikiem się nie będę chwalił :oops: ale grunt że nie ma artefaktów i jest cicho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...