Skocz do zawartości
flajek

meine machine

Rekomendowane odpowiedzi

Uwagi krytyczne co do konfiguracji mile widziane

Płyta główna:

Soltek SL-75FRN-RL nForce2

sound, lan, serialATA, socket A 474 zł

Procesor:

AMD Athlon XP 2600+ 469 zł

Wentylator:

Zalman 6000-ALCU OEM 95 zł

Pamięci:

DDR 256MB PC3200 (PC400) TwinMOS x2 450zł

Grafika:

Radeon 9500 256-bit Saphire 128MB DVI/tv box

+ CoolerMaster Copper RAM chip Cooler CRC-U01 805zł

Dysk:

120GB Seagate Barracuda 7200.7 (7200/2MB/ATA100) 429 zł

Monitor:

17" NEC FE770 BLACK 649 zł

Napęd 1.44

Samsung black 49 zł

Obudowa:

Midi Tower Tracer TRO-545 czarna 159 zł

Klawiatura:

PS/2 BTC 5107 US black 34 zł

Mysz:

BTC M850 scroll optical PS/2 39 zł

CD-RW:

52/32/52 LiteOn OEM black 189 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie laduj sie w tego radka. Jezeli liczysz ze odblokujesz dodatkowe 4 potoki to twoje szanse na powodzenie sa bardzo malutkie. Dawno juz zostaly wybrane te sztuki w ktorych to dziala prawidlowo. Wez FRN2-L nie RL zaoszczedzisz pare groszy i dolozysz do Radeona 9500Pro jedna sztuke na forum ma Bartezjusz o ile jeszcze nie sprzedal. Kupujesz tylko jeden dysk wiec Raid ci niepotrzebny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki wielkie za wszystkie uwagi :)

prawdopodobnie kupie 9500 Pro Sapphire / Hercules 3D ( co sadzicie o HIS, GigaCube, SuperGrace, FIC ???)

Heh i jedna z najważniejszych rzeczy... otóż kwestia procka Barton 2500 (1833 MHz)i Athlon 2600 (2075 MHz) różnią się Pamięcią cache, i ok 60 -70 zł / zaznaczam ze podkrecac go nie bede ekstremalnie ok. 10% wiec nie wiem co w tej sytuacji wybrac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no no, zamiast 2600 to bierz bartona 2500... a i jeszcze jedna sprawa - nie bierz tej myszki i klawiatury bo to dno i wodorosty ! lepiej sobie dołóż chajsu troche albo na czymś zetnij i kup sobie logitecha - myszka 60pln, klawiatura 60-65pln, oba produkty czarne i zajebiści.e wykonane !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obudowa bedzie 350W, a co do myszek klawiatur to rzuciłem tylko to co znalazłem czarnego ;) a i tak kupie je odzdzielnie w sklepie gdzie je obejrze...

hmmm nie wiem czemu wszyscy radzicie bartona.... to jest 200MHz róznicy....

btw. bartezjusz, jak wieść głosi na Wacie dają po [gluteus maximus] i to mocno... ale przynajmniej o prace bedzie potem łatwiej. Ps. Ja dopiero zaczynam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obudowa bedzie 350W, a co do myszek klawiatur to rzuciłem tylko to co znalazłem czarnego ;) a i tak kupie je odzdzielnie w sklepie gdzie je obejrze...

hmmm nie wiem czemu wszyscy radzicie bartona.... to jest 200MHz róznicy....

btw. bartezjusz, jak wieść głosi na Wacie dają po [gluteus maximus] i to mocno... ale przynajmniej o prace bedzie potem łatwiej. Ps. Ja dopiero zaczynam

Bo jest duzo wydajniejszy!!!!!!!!!!!1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze pytanie odnosnie pamieci do mojej kofiguracji. Jaka jest różnica przy podkręcanym komputerze zakładając ze mam odpowiednio pamięci CL2 CL2.5 CL3.0 I czy nic nie stoi na przeszkodzie aby kupić najpierw 256 np na CL2.5 a potem dorzucić jeszcze 256 na CL2 ? I czy musi to być ten sam producent? Pytam w trosce o DualDDR i wydajność po podkreceniu FSB na płycie Soltek SL-75FRN2-L nForce2 Ultra400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dualem sobie glowy nie zawracaj, chyba ze przewidujesz migracje na p4, przy athlonach to tylko chwyt marketingowy  

możesz to jakos precyzyjniej wytlumaczyc....

ostatnio wogole napotkalem siem ze sporo "nowinek" to chwyty marketingowe... agpx8 ,dual ddr, 256MB na grafice... ktorych i tak w najblizszej przyszlosci nikt i nic (poza grafikami) nie bedzie w stani wykorzystac.... (tak tylko słyszałem :mrgreen: )

co do grafiki to chyba bedę musial siem ograniczyc do WGK: http://www.sklepwgk.pl/cennik.php?id=vga Radek 9800 jest spoko, tylko troszke przy drogi a na domiar złego nawet go na wgk nie ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...