raben Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Witam jestem nowy na Forum i mam jedno pytanko. Mam taki problem mam 12 komputerow w sieci lokalnej 3 huby i występuje taki problem ze nie widać stanowisk w otoczeniu sieciowym znaczy raz widać raz nie Moze to byc spowodowane za dużym ruchem w sieci ale nie jestem pewien wiec pytam sie was o rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 heh.... a jak pingi :?: dochodza wszedzie :?: tak na marginesie.... polecalbym chociaz jeden z hubow (jezeli masz takowy to na srodku) wymienic na switcha.... zobaczysz jak Ci ruch spadnie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raben Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 heh.... a jak pingi dochodza wszedzie Pingi dochodza wszedzie jak juz mowilem raz jest raz nie ma moze rzeczywiscie switcha postawic .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 gdy jakis komp "znika" to mozesz do niego zaposcic ping :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Miałem chyba coś podobnego w mojej mini sieci. 2kompy na kartach sieciowych połączonych skrętką na WinMe. Utrapienie takie, że jak ja pierwszy odpalałem kompa to miałem w poł. sieciowych ikonki obu kompów ( na drugim też było). Jak brat się pierwszy zalogował to już często gęsto nie było ich w tym folderze u mnie, a ubrata jak zwykle były. I musiałem opcji wyszukaj używać. Ale niestety programy typu NAV2002 nie widziały dysków na drugim kompie. Jednak znalazłem sposób żeby to obejść i skana zapuścić. Trochę upierdliwa rzecz. Z niecierpliwością czekam na rozwiązanie tych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Może w sieci jest bajzel z serwerami WINS i master browserami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...