Skocz do zawartości
gnz

Problem z SBLive !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Do formata wszystko chodzilo jak nalezy ... jednak dzis zmuszony bylem postawic nowa winde

Zaczalem od instalki grafy i dzwieku - wszystko OK - potem przyszla kolej na cala reszte badziewi - jednak to wciaz te same badziewia sprzed formata :?

O dziwo w pewnym momencie dzwiek wysiadl ... myslalem ze chwilowo wiec restart kompa a tu znowu glucho i cicho ... :?

Pewno z czyms sie konflikt zrobil to zaczynam sprawdzac po kolei ... i nic ! Zmiana slota ... nic. Mysle co moglo sie zjebcyć ?

Przelozylem wtyczke do epox'a - eureka !! dzwiek wrocil ! 8)

ale jakim cudem sam sie przestawil na czytanie z plyty - pakuje sie do biosa - dzwiek na "auto" - no to wale mu "disabled" z mysla ze przestawi sie na SB spowrotem ... wracam do windy ... CISZA :( (zarowno z epoxa co jest oczywiste bo wylaczylem jak i w SB)

Nie wiem do konca co moglo sie stac ... spalic sie raczej nie spalil - nie mam pomyslu !

Jak jest z tym dzwiekiem na EpoX'ie - warto bawic sie w testowanie karty u kumpli, naprawy (ewentualne) czy dalsze dochodzenie co moglo sie stac - czy tez duzo nie strace jak przeloze wtyczki a SB opchne za flaszke :wink: ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm.. moim zdaniem po wylaczeniu k.dzw na mobo powinienes od nowa zainstalowac stery do sb live.. ja mialem to samo i mi pomoglo

ps. ja mam epox 4pda2+ i to cos co jest niby k.dzw na mobo to takie g.owno ze szkoda gadac... nie wiem jak jest na 8rda..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem w tym ze ja nic nie robilem a dzwiek sam sie starcil w SB

u mnie w biosie nie ma opcji wlacz wylacz dzwiek na mobo tylko jest "auto" albo wylacz - czyli SB dzialalo zawasze na "auto"

no i teraz nie wiem czy martwic sie strata SB, kombinowac, dochodzic co sie stalo, naprawiac czy tez wywalic go lub (jezeli dziala) sprzedac i jechac na dzwieku epoxa ?

nie znam sie na dzwieku z tego mobo bo nigdy mnie to nie interesowalo skoro mialem SB ze starego kompa jeszcze :wink:

twoja recenzja dzwieku na epoxie mnie nie nastawila optymistycznie no ale moze na 8rda jest inaczej :? ...

prosilbym o jakies konkretne info - moj SBlive vs epox :?: :wink: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...