Skocz do zawartości
sebkan

co brać nukleona czy copperfielda

Ktory WB?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Ktory WB?

• Copperfield
      51
    • Nukleon
      22

Rekomendowane odpowiedzi

lukas on nie ocenial bloku, poza tym ma titana i aquael 600 pompke wiec napewno psuje mu ona mocno wyniki, trzecia sprawa sa oczywscie odczyty, ktore sa smieszne, bo jak wiadomo moge sie roznic i 20 stopni, dlatego odczyty z plyty moga sluzyc tylko do porownania paru blokow na 1 sprzecie. wiec nie do konca powiedziane ze zle cos zalozyl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukas on nie ocenial bloku, poza tym ma titana i aquael 600 pompke wiec napewno psuje mu ona mocno wyniki, trzecia sprawa sa oczywscie odczyty, ktore sa smieszne, bo jak wiadomo moge sie roznic i 20 stopni, dlatego odczyty z plyty moga sluzyc tylko do porownania paru blokow na 1 sprzecie. wiec nie do konca powiedziane ze zle cos zalozyl.

tez tak wlasnie mysle, teraz mam tak: 38 CPU (net) 11,5x200@1,75 pokazuje 1,78, z wentylem na mosfetach(jak sciagne ten wentyl to temp wzrasta o 4 st :? tragedia z tym czujnikiem ), wiem ze te temp mozna se wsadzic ale jak tu zmiezyc faktyczna temp? blok uwazam za bardzo dobrze wykonany tylko spod moglby byc troche lepiej wyszlifowany bo widac niewielkie rowki ale wszystko da sie naprawic :P

a wedlug was jak powinna byc temp na tym konfigu co podalem (zrobilem juz shroda na zuku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sebkan nie mam zielonego pojecia, nawet jak bys mial konfig identyczny z moim to zawsze wchodza pod uwage duze rozbieznosci (ten sam model plyty, a inna sztuka i juz qpa), samo ulozenie wezy moze zmieniac temperature :/. mysle ze na tej pompce to i tak niezly wynik, wydaje mi sie ze to jakies gowno za 30 pln, racja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sebkan nie mam zielonego pojecia, nawet jak bys mial konfig identyczny z moim to zawsze wchodza pod uwage duze rozbieznosci (ten sam model plyty, a inna sztuka i juz qpa), samo ulozenie wezy moze zmieniac temperature :/. mysle ze na tej pompce to i tak niezly wynik, wydaje mi sie ze to jakies qpa za 30 pln, racja?

correct :) to aquael :?

tylko nie wiem jak zmierzyc faktyczna temp proca no bo jak daje ten wentyl na mosfety to temp sie zmniejsza do [gluteus maximus] z takim czujnikiem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie czekaja z niecierpliwoscia, wiec sie nie opierdzielaj ;)

Ależ skądże znowu :) Po prostu to nie jest zbyt proste ani wdzięczne zadanie i niestety mocno czasochłonne. Jak wszystko będzie gotowe to dam tu znać ... Narazie over&out...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi