Skocz do zawartości
postal1

Hasło na kompa - jaki program ??

Rekomendowane odpowiedzi

Sorx jeśli już było ale coś mi to forum jakoś dziś dziwnie powoli działa ! Czy ktoś wie i zna może linka do programu jakiegos który zakładałby hasło na kompa, konkretnie chodzi mi o porgram który zaloży dosyć ciężkie do złamania hasło! Brat buszuje kumplowi po kompie i skubany sie dosyc zna na tym ! aha - prosze nie pisac zebym mu zalozyl konto bo mówie ze sie zna ! z gory thx !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

programu do zakladania hasel nie ale do zdjemowania tak :P http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/ wiec skoro brat kumpa sie zna to pewnie zna ten link (jak nie zna osobiscie to jest nadzieja ze koledzy znaja) i haslo lokalnego administratora zdejmie w 5 sek. :P

IMO jedyne wyjscie to fizyczne unieruchomienie kompa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bios + hasło odpada... stara BX`owa płyta MSI i niestety lipa bo haslo dziala tylko na bios a nie na wbitke do systemu ! Wykombinowałem sobie taki patent - skrót od wygaszacza ekranu do autostartu wrzuciłem i hasło na wygaszacz założyłem ale skubaniec i tak to obszedł bo wbił sie przez tryb awaryjny (a jak wiadomo wtedy autostart jest omijany) i wywalił z niego skrót... Chodzi mi o jakiś taki program żeby założył hasło na kompa i pytał sie o nie w momencie wbitki do windy ! Coś w rodzaju elektronicznego zamka !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystki programy wrzucane do rejstru lub autostarta można obejść (zresztą wszystkie można obejść ;) )

jedynym rozwiązaniem - o ile nie możesz założyć hasła na bios, jest zastosowanie jakiegoś softu - co będzie siedział w tablicy partycji i pytał o pass

może to być boot magic, może to być darmowe lilo lub grub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi