MaKs Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 niedawno zmienilem swoj stary sprzet na epoxa 8rda+, i game port/midi port mi w ogole nie dziala :( przed chwila podpiolem sobie keyboarda (bo to wlasnie podlaczam przez midi port) do starej karty dzwiekowej i dziala.. dziwne to troche bo epox ma zaledwie kilka dni... moze ktos wie co moze byc nie tak? a jesli okaze sie, ze epox jest pier...olnięty to mi sie nie chce znowu czekac na sprzet (cale vakacje sie z tym cackalem...) i chyba wezme kase kupie cos bez ss i w ogole czegos zintergowanego.. ok pozdrawiam MaKs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 A może w BIOSie włączysz najpierw, a potem zaczniesz rzucać <span style="color:red;">[ciach!]</span>em... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Moj kumpel na 8rda+ ma podlaczonego keyborda i dziala bez problemu wiec jest kilka wyjsc - moj kumpel ma cudowny egzemplaz :D - jestes szczesliwcem i trafiles 1 na 1000 plyt w ktorej to nie dziala :P - niechcacy wylaczyles gameporta w biosie :) wybierz od najbardziej prawdopodobna :P :D Pozdro Pifko rulzzz :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKs Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 :) game porta włączylem w biosie juz duzo wczesniej i wciaz nie dziala... :( chyba jednak mam plytke rypnieta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Możliwe, podepnij jeszcze jakiegoś sprzeta na game port w celu upewnienia się, a jak nie bedzie działał to widomo reklamacja i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKs Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 nie wiem, juz sam zwątpiłem w to czy gameport jest włączony czy nie.... :? znalazlem trzy funkcje w biosie dotyczące gameportu 1. game port adress 2. midi port adress 3. game port IRQ... moglby mi ktos powiedziec jak dokladnie nazywa sie funkcja włączająca gameport, bo nie znalazlem typowego Enable/Disable Game Port .... moze oślepłem z wiekiem 8O pozdrawiam MaKs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Hehe jesli nie jesteś pewien to zastosuj metodę prób i błędów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKs Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 a moglby mi ktos korzystajacy z game portu w 8rda+ napisac jak ma to skonfigurowane w biosie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 a moze zle podlaczyles do plyty 8O shit can happen :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKs Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 a moze zle podlaczyles do plyty shit can happen nie to akurat sprawdzalem juz kilka razy... bede kombinowal na wszystkie mozliwe sposoby.. a jak mi sie nie uda no to reklamacja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Moze trzeba tez opcje AC97 Audio ustawic na Enabled? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lklukas Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 ja polecam skoczyć do sklepu i wymienić płytę albo żeby sprawdzili :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Port MIDI jest wyprowadzony na złącze Game-portu, ale tak naprawdę nie ma z nim nic wspólnego! W biosie należy włączyć port MIDI (MPU-401), a nie Game-port. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKs Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Wyjasnilo sie tyle w tym serwisie, ze pad do gier na tym game porcie dzialal bo koles sprawdzal... keyboard niestety wciaz nie dziala :( .... qrcze, facet w sewisie nie chce przyjac reklamacji... wiem, ze klawisz jak i kabel do niego są w 100 % dobre, bo sprawdzalem na starym blasterze 128 u kolegi. nie wiem co jest, ale ja w moim biosie nie mam nawet ustaawien do wlaczenia zwyklego gameporu a co dopiero midi 8O .. to wszystko jest cholernie dziwne bo ten pad jednal dzialal... nie wiem co zrobic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 To jest kawałek z instrukcji Midi Port Address Options: 290, 300, 330, Disabled(Default) Midi Port IRQ Options: 5, 10(Default) Więc jak widać domyslnie w biosie jest wyłączony. Proponuję ustawić tak: Midi Port Address: 330 Midi Port IRQ: 10 Potem zobaczyć czy system widzi port MIDI. A dopiero potem sprawdzać klawisz. I jeszcze jedno jaki masz system, sterowniki i wersję biosa Pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Proponuję ustawić tak: Midi Port Address: 330 Midi Port IRQ: 10 Lepiej ustawić przerwanie 5, gdyż te wysokie są zazwyczaj okupowane przez urządzenia PCI. Zaleca się aby przerwanie od portu MIDI nie było współdzielone z innym urządzeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKs Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 sprawdzalem wszystkie mozliwosci i nic... aha, mam winXP PRO, stery to najnowsze ze strony nvidii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKs Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 aa i bios najnowszy ze strony www.8rdafaq.com (chyba 27/08/03) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKs Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 w sumie juz starcilem nadzieje, ze uda mi sie cos z tym zrobic. pojade niedlugo z kompem i keyboardem do sklepu i zademonstruje sprzedawcy, ze to jakos nie dziala... :? moze jeszcze pokombinuje z przeinstalka os'a na w98... dzieki za wszystkie odpowiedzi. pozdro MaKs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Już nic nie kombinuj tylko walprosto do sklepu i wymieniaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...