Corleone Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 gdzie można się zaopatrzyć w ok. 0,5L rtęci - po rozsądnej cenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 kupic 1000 termometrow. a na serio, to watpie czy wolno kupowac rtec, bo to przeciez wyjatkowo toksyczna substancja. coprawda mozna z niej robic zloto, ale i tak wredna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 ciekawe na grzyba ci tyle rteci 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corleone Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 a na jakim forum zadałem to pytanko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Do oc to chyba nie slyszalem, zeby ktos uzywal rteci. Ale nawet jak ja zdobedziesz, to uwazaj, zebys sie nie zatrul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 ciekawe na grzyba ci tyle rteci 8Opewnie wleje do ujęcia wody pitnej :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 kupic 1000 termometrow. a na serio, to watpie czy wolno kupowac rtec, bo to przeciez wyjatkowo toksyczna substancja. coprawda mozna z niej robic zloto, ale i tak wredna :)można z niej robic złoto :?: kamień filozoficzny :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 mozna upraszczajac rtec + neutron - zloto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Rtęć można kupić w pochu http://www.poch.gl.pl/katalogPOCH/katalogP...?id=7525&lan=pl ale 0,5l Hg to Cię będzie dużo kosztować (waży prawie 7 kg). Ale uważaj tym naprawdę można się zatruć! (Chodzi mi o opary - są cholernie niebezpieczne - wiem coś o tym. Jak ją zjeść to niekoniecznie) A może chcesz się trochę rozerwać (potraktowany kwasem od akumulatorów saletrą i " dyktą" jest może dostarczyć naprawdę mocnych wrażen :wink: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 gdzie można się zaopatrzyć w ok. 0,5L rtęci - po rozsądnej cenie :)Po jaką cholere potrzebne ci aż tyle rtęci ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 skoro z rtęci da się złoto zrobić to może można też odwrotnie :?: nie będzie to rozsądna cena, ale złoto łatwiej dostać :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 O ile mi wiadomo to zarówno z rtęci jak i z ołowiu otrzymuje się złoto ale nie trwałe. Po jakimś (krótkim) czasie rozpada się na jakistam atomy. Trwałe złoto można otrzymać z platyny ale proces jest drogi poza tym platyna jest droższa od złota więc to kiepski interes. Co do zło9to w rtęć to nie słyszałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 ajsi - zloto z rteci jest o ile sie orientuje trwale, ale proces technologiczny jest niewiarygodnie drogi (wniosek - nie kalkuluje sie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 No więc po cholere mu ta rtęć :?: :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 a na jakim forum zadałem to pytanko :)a może po to :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 hmmmm, po chu*** ci to? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Chcesz zrobić jakąś wytwórnię termometrów ???? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 chcesz otruc tesciowa czy co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashtest Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 qwa jaki debil z niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 qwa jaki debil z niego Spokojnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 qwa jaki debil z niego sorry, ale z kogo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 O ile mi wiadomo to zarówno z rtęci jak i z ołowiu otrzymuje się złoto ale nie trwałe. Po jakimś (krótkim) czasie rozpada się na jakistam atomy. Trwałe złoto można otrzymać z platyny ale proces jest drogi poza tym platyna jest droższa od złota więc to kiepski interes. Co do zło9to w rtęć to nie słyszałem. trwałe na tyle żeby zdążył sprzedać i uciec :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...