Skocz do zawartości
zenit

Promocja Neostrady problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich obecnych na forum. Mam następujący problem mianowicie od soboty 06-09-2003 próbuje się stać klientem neostrady. W tym dniu podpisałem wszelkie papiery i czekałem na aktywacje usługi, dziś mamy czwartek 11 i o godz. 17:22 uzyskałem informacje ze wszystko od strony Tpsa zostało zrobione, wiec mogę się połączyć, instaluje oprogramowanie do modemu światełko PWR pali się, jednak ADSL nawet nie błyśnie instalacje przeprowdzilem zgodnie z instrukcja, wątpię abym popełnił jakiś błąd. Dzwoniąc do nich ( Tpsa) powiadomili mnie ze powinienem zamówić sobie montera, ( który kosztuje 400 Zł), bo na pewno mam cos źle skonfigurowane. Drodzy proszę poradźcie mi, co mam zrobić zamawiać montera czy może cos przeinstalować, a może Tpsa specjalnie robi ze mnie wała żeby wyciągnąć kasę. Szlag mnie trafia cierpliwość mi zawodzi, a miało być tak pięknie. W dalszym ciagu latam na Neti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do przdluzacza lini telefonicznej jest podpiety rozgaleziacz dostarczony przez Tpsa. Pod rozgaleziacz jest podpiety bezposrednio modem Sagem - a przez USB do komputera, pod drugie wyjscie z rozgaleziacza przez DSL FILTER jest podpiety telefon, tak jak zaleca instrukcja. Dodatkowo w komputerze mam jeszcze jeden modem wewnetrzny na ktorym korzystam z Neti i watpie zeby on sprawial jakies problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra to moze ja sie wypowiem dostalem neo przedwczoraj mam idealnie ten sam problem.... sprawdzilem juz wszystko w systemie i nie moge sie polaczyc. Kalbe, modem, sytstem wszystko sprawde a wyskakuje blad 721 nie mozna sie polaczyc.... po kilkunastu telefonach na "partyline" tez mi kazdy polecal za 400zl montera ale ostatnio poszedlem do swojego telepunku i koles mi powiedzial ze jest jakas awaria podobno w warszawie i wszystko po weekendzie powinno wrocic do normy zeby poczekac cierpliwie :) i sobie czekam................ hehe czarno to widze i tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !!

Ja neostrade zamówiłem 8.11.2003. Modemik odebrałem 9.11.

W instrukcji pisze że jak nie jest skrosowana linia to dioda ADSL powinna migać ... a mi nie miga ani się nie świeci ...

Filtr podpiąłem jeden. Jak wchodzi linia telefoniczna do mnie do domu to zrobiłem roździelenie i do jednego wejścia podpiąłem filtr -- i do tego filtra są podłączone wszystkie telefony w domu a dokładnie 3 ... a od drugiego pociągnąłem kabel do siebie do neostrady . (ale to napewno nie od tego bo próbowałem na poczatku podpiać pod każdy telefon filtr i było to samo ...

Dzięki za pomoc ...

Pozdrawiam, Qbn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem tak że zadzwoniłem zamówić neo o ok. 16 i za godzinke do mnie oddzwonili z tym kodem czy cos tam i powiedzieli że moge odebrać modem. Więc pojechałem tego samego dnia do telepunktu (w supermarkecie) tylko nie mieli modemu niestety ... ale podpisałem umowe a modemik odebrałem na następny dzień rano :)

Pozdrawiam, Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy jestem jedynym userem na forum ktory dostal wczesniej neo niz ludzie z TP mowili :?: ;)

nie noose mnie tez zadziwili swoja sprawnoscia. Po tym co czytalem na forum to spodziewalem sie intalacji w polowie lipca. a skladalm wniosek pod koniec maja a tu po 11 dniach przyszedl monter i zalozyl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi